שוקולד והעיר הגדולה


כחלק מהיותה של פריס בירת הפטיסרי, כפי שהזכרתי בכתבה הקודמת, פריס מהווה בהחלט גם מקדש לאחד מחומרי הגלם המרכזיים של הפטיסרי – השוקולד, או במבטא צרפתי – "שוקולה". יקומו אחדים מכם ויגידו שישנן מדינות אחרות, בהן ניתן למצוא ריכוז גבוה יותר של שוקולדים איכותיים – בלגיה או שוויץ לדוגמה. אין ספק כי בבלגיה, למשל, ניתן למצוא את הפרלינים הטובים בעולם (החל מחברות ידועות כמו ליידי גודייבה, דסקלידס ולאונדיס וכלה בשוקולטיירים מופלאים אשר שוקולדם – אומנותם...), אך צריך לזכור כי גם בצרפת ישנן חברות שוקולד איכותיות ביותר, אחת מהן "ולרונה", נחשבת למובילה בתחום השוקולדים לפטיסרי (ניתן להשיג את מוצריה גם בארץ בחנויות מתמחות).


שוקולד או יהלומים?
כחלק מהסגידה של העם הצרפתי לקולינריה, מקבל גם השוקולד את מקומו המכובד. שוקולטיירות איכותיות נמצאות כמעט בכל מקום, בדומה לפטיסרי ולבולנז'רי, (אם כי במינון נמוך יותר) והיחס לשוקולד לא נופל מיחס ליהלומים בחנות תכשיטים. בכל שוקולטיירה אליה תכנסו, תרגישו כאילו נכנסתם לסניף של H.STERN . מוכרני שוקולד אדיבים, לבושי כפפות לבנות אשר מתייחסים אל יחידות השוקולד כאילו היו מטילי זהב. כל לקוח זוכה ליחס אישי וסבלני, גם אם מבקש לבחור שני פרלינים בלבד מתוך המגוון העצום. במקרה אחד, נכנסתי לסניף של אחת השוקולטיירות עליהן אפרט בהמשך, התבוננתי ארוכות בשוקולדים וחשבתי לעצמי באילו שני פרלינים אבחר. בעודי חושבת, פנה אלי אחד מלובשי הכפפות הלבנות והציע לי לטעום פרלינים...הייתי ממש נבוכה שהרי לא בכל יום מציעים לך יהלומים במתנה...ובכלל, תכננתי לרכוש רק שני פרלינים, כך שבחישוב "ישראלי" לא שווה לו לתת לי לטעום פרלין שעולה כיורו וחצי. בסופו של דבר, טעמתי שניים ורכשתי שניים, ולובש הכפפות היה מאושר, כאילו רכשתי קופסא של 30 פרלינים איכותיים במחיר של 40 יורו.


כל פרלין הוא עולם ומלואו...ומילויו
בפריס ישנן הרבה שוקולטיירות מומלצות, אזכיר כמה מהן. חשוב לדעת כי בכל שוקולטיירה ישנם סוגים רבים מאוד של פרלינים – עשויים משוקולד, חלב, מריר, לבן (שלדעתי כלל לא ניתן לקרוא לו שוקולד), ממולאים במילויים שונים ומגוונים ובעלי מרקמים שונים. על מנת להתמצא ולעמוד על ייחודו של כל פרלין, ניתן להיעזר במוכרים האדיבים (ישנם מקומות בהם הם ישמחו להסביר ...אבל בצרפתית). בנוסף, כמעט בכל שוקולטיירה אליה נכנסתי היה מעין קטלוג של כל הפרלינים אשר באמצעותו ניתן להבין קצת יותר מה מתרחש בתוך כל פרלין ופרלין.



בלגי או צרפתי?
אתחיל בשוקולטיירה "קונבנציונאלית", אשר לא נראה לי שיש אדם שלא מכיר – GODIVA. גילוי נאות – "גודייבה" הוא לא השוקולד האהוב עלי ביותר מבין השוקולדים הבלגים, אך אין ספק שמדובר בשוקולד איכותי מאוד ויש הגורסים כי הוא אחד הטובים. כמובן שבשוקולד כמו בקולינריה בכלל, הכל עניין של טעם אישי.
החנות האהובה עלי של "גודייבה" נמצאת ברחוב המחבר בין כיכר ונדום (היכן שמלון ריץ המפורסם ממנו יצאה הנסיכה דיאנה אל מותה, או לחלופין לידו ראיתי במו עיני את דסטין הופמן עת ביקר בפריס. בכלל, אם יש לכם חשק וזמן שימו לב שליד מלון ריץ יש לעתים צלמי פפראצי, אם הם שם – יש לכם מזל! כנראה שידוען עומד לצאת מהמלון, המתינו קצת ותוכלו לנשום קצת אבק כוכבים) לבין רחוב ריבולי. מדובר בחנות ובה עשרות סוגים של פרלינים ממולאים בגנאשים בטעמים שונים (גנאש = שוקולד+שמנת), פרלינים שונים עם מרציפן, פרלינים ממולאים בקרמים, טרופים מסוגים שונים ועוד ועוד. אחד הדברים הכייפיים בשוקולטיירה של "גודייבה" הוא משקה שוקולד קר, כמובן משוקולד של גודייבה, עם קצפת עשירה – תענוג השווה חטא!! החנות ממוקמת ב - 237, rue St Honoré פרטים נוספים תוכלו למצוא ב – http://www.godiva.be/.


השוקולטיירה הבאה עליה אמליץ הוזכרה בכתבה שעסקה בשווקי פריס ושמה – Jeff de Bruges. מדובר ברשת אשר מוצריה מיוצרים בבריסל ונמכרים בצרפת ובמדינות אחרות. מומלץ להיכנס לסניף הממוקם בשוק שברחוב מופטארד, עליו המלצתי זה מכבר. השוקולטיירה של ג'ף, פחות מסורתית מזו של "גודייבה" וניתן למצוא בה וריאציות שונות של שוקולדים, ולאו דווקא פרלינים. שימו לב לאריזות המדהימות וליחס הניתן לכל יחידת שוקולד אותה תבחרו, פשוט תענוג.
http://www.jeff-de-bruges.com/index_ie.html


אז תהיתם היכן קבלתי שני פרלינים לטעימה – כנסו לסניף של La Maison du Chocolat או בתרגום חופשי – בית השוקולד, ותזכו ליחס מדהים, עשרות רבות של פרלינים מסוגים שונים, ותחושה של שוקולטיירה מסורתית קלאסית עם נגיעה אישית (זאת בניגוד ל"גודייבה" למשל, בה התחושה היא יותר של מוצרים המיוצרים במפעל שוקולד, ופחות תחושה של שוקולטיירה אינטימית).ישנם כמה סניפים טובים, כנסו לאתר ותוכלו לאתרם בקלות - http://www.lamaisonduchocolat.com/fr/


שוקולדים יחודיים ואיכותיים ביותר תמצאו אצל Jean Paul Hevin. מדובר בשוקולטיירה יוקרתית שבה פרלינים וקינוחי שוקולד מדהימים, מומלץ מאוד לחובבי השוקולד. בניגוד לשוקולטיירות "רגילות", בז'אן פול הבין תמצאו קינוחי שוקולד מיוחדים, יצירתיים ומושקעים. מומלץ מאוד קינוח עתיר שוקולד מריר ומוס שוקולד איכותי בשם GUAYAQUIL
231 rue saint honore.


ולמקדש האוכל שלי – אומנם Fauchon היא בעיקר חנות אוכל מדהימה, אבל ניתן למצוא בה גם אגף שוקולדים מרשים. חובבי הקולינריה חייבים לבקר ב"פושון" לפחות פעם אחת במהלך שהותם בפריס. מבחינתי ביקור ב "פושון" הוא MUST בדיוק כמו ביקור ראשון בשער הניצחון.
"פושון" ממוקמת בכיכר המדלן ונחשבת למקום עליה לרגל לכל מי שמגיע לפריס ומתעניין בתחום הקולינריה. ניתן למצוא במקום מוצרים איכותיים ביותר והמחירים בהתאם. אל תוותרו על טעימת שוקולד איכותי, ו/או עוגה איכותית מהפטיסרי של "פושון". מובטחת לכם חוויה מיוחדת ומעט "פלצנית", אך מה רע במעט פלצנות, הרי בפריס עסקינן.החנות ממוקמת בכיכר המדלן, מטרו: Madeleine
http://www.fauchon.com/


לשוקוהולים אמיתיים
סלון השוקולד הבינלאומי בפריס – SALON DU CHOCOLAT – מדי שנה, נערך בפריס סלון השוקולד הבינלאומי. השנה יערך הסלון בין ה - 14 ל - 18 באוקטובר והוא יכלול הן סלון לחובבים והן סלון למקצוענים. סלון? שוקולד? מה הקשר? ובכן, בפריס יש הרבה "סלונים", למשל הסלון האווירי השנתי בו לוקחת ישראל חלק. מדובר בתערוכות ענק, בהן מציגות מדינות שונות את החידושים האחרונים בתחום בו עוסק הסלון. מן הסתם, התכלית המרכזית של ה"סלונים" היא עסקית/שיווקית, אך סלון השוקולד ידוע ככזה שפתוח לקהל הרחב (תמורת תשלום דמי כניסה של כמה יורו). האנגרים של מציגי שוקולד מכל העולם, המצאות וחידושים בתחום, הדגמות וכמובן טעימות – מה יותר טוב מזה?
הסלון מתקיים ב – Porte de Versailles Paris Expo מטרו - Porte de Versailles.
http://www.salonduchocolat.fr/home.php?titre=1&id_code=3&cat=1


סופר מרקט AUCHAN – אם יש משהו שאני אוהבת לעשות באופן ריטואלי בחו"ל, זה להיכנס לסופר מרקט מקומי, לראות את התוצרת המקומית ולבחון מה קונים המקומיים. פריס רוויה ברשתות של סופרים, זאת בניגוד לרומא, למשל, בה חנויות ה"אלמינטרי" (סוג של מכולת) שולטות וסופרים גדולים לא קל למצוא (היום הם כבר צצים במרכז העיר). אחד הטקסים הקבועים שלי בפריס, הוא לקחת את קו 1 של המטרו, לכיוון "לה דפאנס" – "השער הגדול", לטובת ביקור בסופר המדהים ביותר שראיתי בפריס – AUCHAN. ומה לסופר ולשוקולד אתם שואלים? אם כן, לכל מדינה יש את ה"פרה האדומה" שלה. בפריס, השוקולדים אשר נמכרים כשוקולדים לאפיה ביתית, הנם איכותיים בצורה מעוררת הערצה. ב"אושון" ניתן למצוא מגוון רחב ביותר של שוקולדים מכל הסוגים: נסטלה, לינדט, קוט דור וגם סוגים שונים של שוקולדים מקומיים. השוקולדים נמכרים בטבלאות, ממש כמו בסופרים שלנו, רק שהמגוון עצום והאיכות מדהימה. רוב השוקולדים המרירים לא יורדים מרמה של 56% מוצקי קקאו, ולכל חברה יש כמובן ליין שלם של מוצרים המכילים מ 70% מוצקי קקאו ומעלה. תרבות הפטיסרי כל כך מפותחת, עד שישנם שוקולדים ייעודיים לקינוחים שונים – שוקולד מיוחד לפונדנט, שוקולד מיוחד לפונדו, או שוקולד מיוחד לעוגות. כמובן שניתן לצאת מהסופר עם רכישה של כמה ק"ג של שוקולד, אז תכננו את הגעתכם למקום כך שתוכלו לאחר מכן לאפסן את השוקולד במלון. המלצה נוספת לגבי הסופר – ניתן למצוא בו את כל הקניות הנחוצות מבחינת גבינות, יינות, משקאות חריפים וכו, המחירים טובים יותר מהמחירים במרכז העיר. http://www.auchan.fr/index.jsp


עד כאן שוקולד והעיר באפור על קצה המזלג...

שלכם, שרון.



4 תגובות:

  1. אנונימי4/9/09 23:38

    שרון, כמו תמיד כל דבר שאת נוגעת בו הופך ליצירת מופת, הרעיון מקסים, נותן חשק לטוס ובהחלט מנדב אינפורמציה, תמשיכי בדרך היחודית של חיבור בין נושאים שנוגעים בך ןדרך בכולם, בקיצור אהבתי!!

    'חפר'

    השבמחק
  2. מצאתי את הבלוג שלך והתחלתי לקרוא מהתחלה.
    יופי של כתבות.
    לאט לאט אעבור על כולן.
    לאט לאט יהיו יותר תגובות נלהבות.
    אני בטוחה שתצליחי.
    ציפי

    השבמחק
  3. ציפי המון המון תודה!!
    תמיד משמח מחדש לגלות שעוד ועוד קוראים
    מצטרפים ונהנים. אשמח לענות על שאלות ולשמוע תגובות.
    שרון

    השבמחק
  4. שרון פוסט מרתק בטוחה שתצליחי ...אוהבת (-:

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *