סלון השוקולד פריס 2009

מה אומר לכם...חוויה שוקולדית כזאת, לא חווים בכל יום. כבר הייתי בסלון השוקולד בשנה שעברה, שרצתי בו יומיים ונהניתי מכל רגע. השנה החלטתי לבקר שוב בסלון, והפעם עם ד' חברתי. לאור הזמן הקצר שהיה לי הפעם בעיר שלי, הקדשתי יום אחד בלבד לסלון ואני חושבת שמדובר היה במינון נכון. בכל זאת, כמה שוקולד אפשר להזריק ישירות לורידים...צריך גם קצת בלונז'רי וגבינות, קצת שווקים וקצת שיטוט ברחובות.

השנה עמד סלון השוקולד בסימן חגיגות יום הולדת 15 לסלון, ולקחו בו חלק יצרני שוקולד מצרפת, גרמניה, בלגיה, ספרד, איטליה, לוקסמבורג, יפן, שוודיה, שוויץ, מדגסקר ועוד. לכבוד חגיגות ה 15 הוחלט על הקדשת הסלון לאופרה....כן כן, האופרה בפריס היא מוסד נחשב מאוד וככזו הרי שהיא ראויה לסלון של שוקולד שמוקדש כולו לה. לכבוד המאורע החגיגי בנו ב"ליאונידס" את בית האופרה הישן משוקולד, וכן בנו ב – DALLOYAU פסל שהוא מעין מיצג של עוגת האופרה המפורסמת. מדובר במחזה מרהיב ומיוחד, אשר נראה כי הושקעו בו שבועות רבים של עבודה. אגב, עוגת ה"אופרה" המפורסמת מאוד בפריס, נוצרה לראשונה על ידי DALLOYAU בשנת 1955 וכיום ניתן לראותה כמעט בכל פטיסרי המכבדת עצמה בפריס. העוגה עצמה אינה מאוד מתוחכמת והיא משתייכת לדור הישן והקלאסי של הפטיסרי, לכן למשל לא ניתן למצוא אותה בפטיסרי יוקרתיות ומודרניות יותר כדוגמת "פייר הרמה", עליו ארחיב בפוסט אחר. עם זאת שימוש בחומרי גלם איכותיים ובשוקולד משובח הופכים את עוגת ה"אופרה", עשוית השכבות, לחוויה קולינרית מתוקה ומיוחדת אשר שווה לנסותה בעת שהייה בפריס.


השוני בין הסלון הנוכחי לבין הסלון בשנת 2008 התבטא בעיקר בדוכנים שונים אשר לא לקחו חלק בסלון של השנה שעברה. מוזר, אבל למרות שיש 400 יצרני שוקולד אשר לוקחים חלק בסלון, ממש זכרתי מי לא היה בשנה שעברה...כנראה שהשוקולד בהחלט שקע היטב בזיכרוני.
רוב הדוכנים החדשים בסלון היו של יצרני שוקולד שאינם צרפתיים. הורגשה מאוד נוכחותם של יצרני השוקולד האיטלקים אשר הביאו עמם סגנונות שונים לגמרי של שוקולד. אם הבלגים והצרפתים שמים דגש על פרלינים מהוקצעים ומשורטטים, הרי שהאיטלקים כמו האיטלקים, יותר סוערים ויותר ים תיכוניים וככאלו הביאו עמם טעמים ומראות מעט שונים. הדהים אותי בייחוד דוכן של יצרני שוקולד מאיטליה בשם RIZZATI אשר מייצרים מעין גלגלי ענק של שכבות שוקולד, בדומה לגלגל של גבינת פרמז'ן, כשכל שכבה בגלגל עשויה משוקולד אחר. למשל, שכבת שוקולד חלב עם אגוזים, שכבת שוקולד ג'יאנדוזה ושכבת שוקולד פיסטוק. הגלגלים נחתכים ממש כמו גלגלי הפרמז'ן וטעמם פשוט אלוהי. מוצר נוסף מעולה אשר מייצר אותו יצרן שוקולד הוא ממרח שטעמו כממרח שוקולד איכותי מאוד, אך הוא עשוי מאגוזי לוז ושקדים בלבד (ובוודאי גם סוכר)...כלומר אין בו קקאו. מדובר בטעם משובח ביותר שלא ברור לי כיצד מצליח להדמות כל כך לשוקולד....בואו נגיד ש"נוטלה" יכולה להחוויר למול טעמו של אותו ממרח משובח, ובהחלט יש מקום להשוואה כי הם מאותה ה"משפחה" של ממרחים המכילים אגוזי לוז. מומלץ להכנס לאתר של האיטלקים האלו.....http://www.rizzati.it/.


דוכן חדש נוסף אשר צד את עיננו ואת פינו היה דוכן קטן וצנוע של יצרני שוקולד מיוחד מאוד. אחד המוצרים המעניינים ביותר של AUX DOIGTS DE JEAN BART הוא מעין אצבעות שוקולד ממולאות בקרם קפה ובביסקוויט שקדים. מדובר במעדן ייחודי אשר לא נתקלתי בו בשום מקום אחר מלבד סלון השוקולד 2009. ממליצה לכם להיכנס לאתר של הפטסירי החדשה שגיליתי. אומנם מדובר באתר בצרפתית, אבל שווה לשוטט...אין כמו לאתר פטיסרי חדשה, איכותית ולא מאוד מוכרת, לפחות לנו הישראלים. הפטיסרי איננה ממוקמת בפריס, אלא בעיר בשם DUNKERQUE, אשר שוכנת לה ממש בצפון צרפת, כעשרה קילומטרים מהגבול הבלגי. בעיר זו ממוקם הנמל השלישי בגודלו בצרפת ואם רציתם לדעת, היא עיר אחות של רמת השרון...תמיד מוצאים את הנקודה הישראלית - http://www.auxdoigtsdejeanbart.com/.

גם השנה הוקם מתחם גדול של הדגמת מתכוני שוקולד על ידי מיטב אומני השוקולד והפטיסרי. כמו בשנים הקודמות, גם השנה תצוגת האופנה של בגדי השוקולד אשר עוצבו באופן ייעודי לסלון, עוררה עניין רב. השמלות עשויות השוקולד הוצגו לראווה במהלך ימי הסלון ולאחר מכן הולבשו על דוגמניות שהציגו אותן בפני קהל המבקרים. כמובן שדוכנים שונים לממכר אביזרים לעבודה עם שוקולד הוצבו גם כן בסלון, עם זאת מדובר היה בדוכנים אשר המחירים בהם הרקיעו שחקים ואין ספק שרכישת אותם המוצרים בחנויות המתמחות (להן אקדיש פוסט נפרד) עדיפה וזולה יותר.

אכלנו המון המון המון שוקולד, רכשנו כמויות לא מבוטלות ובעיקר יצאנו עם תחושת מתיקות עזה וכייפית, כזו שאחריה עולה המחשבה שלא נוכל יותר להכניס שוקולד לגופנו....אבל אגלה לכם משהו...ביום שאחרי כן, התחושה הזו עוברת לחלוטין והשוקולה שו של "אנג'לינה" כבר זרם בורידים.

שלכם
שרון

2 comments:

  1. עכשיו אני פתאום מצטער שלא הלכנו בעצמנו. חששנו שיהיה ממוסחר מדי אבל מהתיאורים שלך עולה רושם אחר לגמרי. יופי של פוסט. ומזל טוב על הבלוג החדש.

    השבמחק
  2. תודה רבה!!!
    תשמע, ברור שזה ממוסחר וכו, אבל עדיין שומר על אווירה מאוד מאוד נעימה. בכל מקרה, תמיד יש את שנה הבאה....
    תודה על האיחולים ותמשיכו להתעדכן בשני הבלוגים.
    שרון

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *