CHEZ JANOU מקום טוב לקבלת השבת

כמעט כל אחד שגר בפריס יכול לספק לכם המלצות על מקומות טובים לאכול, לשתות, להמתיק עם איזו עוגה טובה או להעמיס כמה פחמימות בדמות לחם טרי ואיכותי. כשמגיעים לעיר, ישנה תחושה כי כל מקום אליו נכנסים הוא ייחודי, איכותי ושווה טעימה. לכן, החלטתי בתחילה להקשיב לדיירי העיר, להגיע בעזרתם למקומות מיוחדים, איכותיים, מקומות בהם יושבים המקומיים ולא רק תיירים שנלכדו במלכודת.

לקראת סוף השבוע הבא עלינו לטובה, החלטתי להזמין את המארחים שלי למסעדה בערב שבת. בכל זאת, גם בניכר צריך לקדש את היום באיזו ארוחה איכותית למהדרין. פניתי לכמה חברים, ובסופו של דבר בחרתי בהמלצתה של ד' - CHEZ JANOU. ד' הסבירה לי כי מדובר במקום מקסים ומיוחד, ביסטרו צרפתי עם אווירה ייחודית, עשרות סוגים של פסטיס, אוכל מצויין וגם מוס שוקולד איכותי שאסור לוותר עליו.

התקשרנו ל CHEZ JANOU על מנת לבדוק האם עלינו להזמין מקום, ונענינו כי מקום יהיה לנו רק ב 22:30. הדבר מיד מצא חן בעיני - מקום מלא הוא מקום טוב. יצאנו לכיוון אזור המארה, אחד האזורים המקסימים בפריס, בו נמצאת גם המסעדה. JANOU נמצאת ממש ביציאה הצפונית של כיכר ווז' המדהימה, ואין כמו משחק מקדים בכיכר, לפני ארוחה עסיסית. עברנו מגלריה לגלריה, דמיינו היכן התגורר ויקטור הוגו, תהינו מי גר כרגע בדירות המיוחדות הצופות לכיכר ובעיקר חיכינו שתגיע השעה להכנס לJANOU.

נכנסים. אווירה מיוחדת ופריסאית להפליא. תמונות רטרו פריסאיות תלויות על הקירות, אורות צהובים ותאורה מעט חשוכה, שולחנות עץ במידה הנכונה ופריטים מיוחדים הפזורים במקום יוצרים את התחושה הפריסאית המייטיבית, אותה מדמיינים כאשר חושבים על ביסטרו צרפתי. המסעדה מלאה עד אפס מקום, וכך היא ממשיכה להיות גם בשעות הקרובות. ללא הפסקה, שולחנות מתפנים ומתמלאים, מתפנים ומתמלאים. פריס לא עוצרת.

MARIE המלצרית שלנו מגיעה לשולחן ומניחה עליו זיתים עסיסיים ומתובלים היטב. מזמינים. ש' מזמינה מנה מדהימה של כבד עגל במרווה ובאוכמניות. מדובר במנה מצוינת, הכבד מוגש עם פירה תפוחי אדמה עשיר ועם רוטב מדויק המשלב חמיצות ומתיקות. המנה מוגדרת על ידי ש' כמשובחת והצלחת נשארת נקייה.
ד' מזמין אנטריקוט ביסטרו המוגש עם תפוח אדמה אפוי ותאנים מקורמלות. המנה מקבלת ציון גבוה מאוד ונעלמת מהצלחת. אני הזמנתי פסטה עם ירקות שהייתה נחמדה מאוד, לא ייחודית, אבל טעימה.

בסוף הארוחה, ובהמלצתה של ד', אנחנו מזמינים מוס שוקולד. מדובר במנה אשר מגיעה לשולחן בצורה מיוחדת - מזמין המנה מקבל צלחת, והמלצרית מגיעה עם קערת מוס גדולה ויוצקת לתוך הצלחת מוס עד שהסועד מציין כי הכמות מספקת. כמובן שאחרי ארוחה כל כך מיוחדת ומשביעה קצת קשה לאכול כמויות גדולות של מוס, אבל בהחלט אפשר להינות מכמה ביסים איכותיים של החום המתוק הזה.

JANOU היא אולי המסעדה הטובה ביותר בפריס בה ישבתי עד היום. מדובר במקום מיוחד, אוכל מצוין, מחירים הוגנים ואווירה ביסטרואית אמיתית. מומלץ מאוד להזמין מקום מראש משום שהמקום הומה ללא הפסקה. כן, למי שאוהב משקאות אניס, הרי שבמקום יש 80 סוגי פסטיס בקירוב, הנחשבים למיוחדים ואיכותיים. אם אתם בפריס, פשוט אל תוותרו!
שלכם
שרון

4 תגובות:

  1. אנונימי21/8/10 04:16

    שבת שלום, תמשיכי לבלות
    א - ניו יורק

    השבמחק
  2. למה יש לי הרגשה שלמרות שזו באמת אחת המסעדות הנחמדות בעיר עם אוירה מצוינת, ציורית מאוד עם סיפור רקע נחמד שמספק סיפור רקע להתחיל איתו, המארחים שלך בטח חשבו שהמסעדה של עדנה ברמת השרון יותר טעימה.... :)

    השבמחק
  3. והעיקר שכחתי...ברוכה הבאה יקירתי!
    נפגש בקרוב אני מקווה

    השבמחק
  4. אנונימי21/8/10 16:01

    יקירתי! את כבר עושה לי חשק להזמין כרטיס עם חברה - ולא רק בגלל מזג האויר. מפרגנת ובטוחה שאת אוכלת אוכל הרבה יותר איכותי משל עדנה... נשיקותי הרטובות בהמונים! ענת

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *