מרקוליני בפריס

"על מרקוליני שמעת? את חייבת לטעום את הפרלינים שלו", הפציר בי ג', המתגורר בכלל בארצות הברית של אמריקה. האמת היא שעד אותו הרגע לא שמעתי על מרקוליני והרגשתי די נבוכה מעצם העבודה שהדוד סם מלמד ישראלית בפריס, מי זה פייר מרקוליני. מהר מאוד הבנתי שאל לי להיות נבוכה, שהרי האדון איננו כלל וכלל צרפתי, אלא בלגי אשר לו חנויות במקומות רבים בעולם, בין היתר גם בפריס. אתם כבר יודעים שרשתות אינן בדיוק הטעם שלי, וזו גם הסיבה שלקח לי זמן רב לפקוד את החנות של השוקולטייר, בפריס.

מערכת היחסים שלי עם מרקוליני החלה בשיחה עם ג' לפני כחצי שנה. הפעם הבאה בה נכנס מרקוליני לחיי הייתה בסלון השוקולד 2010, או אז פגשתי את האדם והאגדה פנים אל מול פנים, ואף זכיתי להקדשה על ספרו החדש. זו גם הייתה הפעם הראשונה בה טעמתי את תוצרתו. כאן חשוב לציין כי הדעה הרווחת היא כי שוקולד בלגי הוא יותר שומני, עם מילויים קרמיים, ופחות עוקץ, מריר ושביר כמו הצרפתי. כמובן שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן, אבל באופן כללי לצרפתים ולבלגים יש טעם שונה בשוקולד. 

הפגישה הראשונה שלי עם בונבוני השוקולד (ככה נקראים פרלינים בצרפתית - Bonbons au Chocolat) הייתה נעימה מאוד. בניגוד לפרלינים בלגיים ועמוסי מתיקות בצורת צדפות (נשמע מוכר?), מרקוליני הוא שילוב מעניין של עדינות בלגית ועוקצנות צרפתית. מבחר הפרלינים שלו גדול מאוד, הם קטנים, מיוחדים ובדרך כלל מרובעים. לא מדובר באוסף של צורות מיוחדות, בפירוש ניתן להתרשם כי מרקוליני לא מנסה למכור רושם, אלא מוצר איכותי. נכון, העיניים אוכלות קודם, אבל מרקוליני מספיק בטוח בעצמו ולכן לא מתפתה למכור לנו צורה, אלא טעם.

מגוון הטעמים שמספק מרקוליני רחב מאוד, החל מריבועים שהם "פיור" שוקולד עם מילוי גנאש איכותי, כשכל סוג עשוי משוקולד אשר מיוצר מפולי קקאו מאזור אחר בעולם. אגב, ראוי לציין שמרקוליני מכין את השוקולד שלו בעצמו! כן כן, מדובר לא רק באומן, אלא ממש ביצרן שוקולד אשר קולה את פולי הקקאו בעצמו ומייצר את חומר הגלם אותו אנחנו מכירים בשם שוקולד. עובר בפרלינים בטעמים מסורתיים כמו פרלינה אגוזים ושקדים, קפה וקרמל וכלה בטעמים חדשניים יותר, כמו תערובת של ארבעה תבלינים, ארל גריי, ויולט, מי ורדים ועוד ועוד.

התרשמתי מאוד גם מהרצינות של האדם עצמו. פגשתי אותו בדוכן שלו, חביב אך רציני מאוד, לא מנסה להתנחמד, אלא משדר חביבות טבעית, רצינות ומקצועיות אמיתית. בהמשך, הצלחתי לתפוס מקום במתחם ההדגמה של סלון השוקולד ולראות את אדון מרקוליני מבצע הדגמה של הכנת פרלינים. ראיתי כמה הדגמות בחיי, ואין ספק שזו הייתה אחת המקצועיות ביותר. בסופה של ההדגמה קיבל כל צופה (כמה מאות) מגש שעוצב באופן ייחודי לסלון ובו תוצרי ההדגמה, ערוכים בצורה מדויקת ומוקפדת, כיאה לאמן. היחס הרציני שנותן מרקוליני ללקוחותיו הקיימים והפוטנציאלים הרשים אותי מאוד.

אז לאור כל ההשקעה של מרקוליני בלהרשים אותי, החלטתי להכנס לבוטיק שלו ברחוב סיין - rue de Seine שבגדה השמאלית, שכפי שציינתי הנו אחד מני רבים בעולם. החנות מעוצבת בצורה אלגנטית, קווים נקיים וכהים, בדומה לשוקולטיירים המובילים כיום בפריס. המגוון רחב מאוד, השירות אדיב והאווירה הלא ממוסחרת שומרת על עצמה. טעמתי את ה Calin Fondant - פרלינה שקדים עם פירורי וופל איכותי וקרמל מעורבבים עם וניל מטהיטי, ואת ה - Torsade הממולא בג'יאנדוזה (שוקולד אשר מורכב לפחות מ 30% ממרח אגוזים) ובאגוזים מקורמלים. שניהם היו טעימים מאוד, מעט קרמיים מדי לטעמי, אך משובחים ביותר.

מרקוליני מוכיח לדעתי שאפשר להיות שוקולטייר בעל סניפים רבים ועדיין לשמור על איכות, מקצועיות והשקעה אישית במוצר. בנוסף לכל אלו, הוא גם בן אדם נחמד ומסביר פנים, והשילוב של כל אלו מביאים אותו לדעתי להיות אחד המעניינים בתחום.



Pierre Marcolini, 89 rue de Seine
מטרו: Odeon או Mabillon
פרטים על הסניפים הנוספים של מרקוליני תוכלו למצוא כאן


שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *