ויקי שוקולד, או קנו לעצמכם מתנה לחג

כשהייתי קטנה הייתה לנו בבית אנציקלופדיה אחת, מכלל. בנוסף היו גם כמה כרכים של בריטניקה לנוער וכמה כרכים של העברית, אבל תמיד כשחיפשתי ערך מסוים הוא היה בכרכים החסרים. מי חשב אז על ויקיפדיה, על אינטרנט, על קופי פייסט? הכל היה נכתב בכתב יד, בעט פיילוט או פארקר, כמה השתדלתי לא לעשות טעויות, כדי שיהיו כמה שפחות מקומות בהם יבלוט לו הטיפקס.

עברו כמה שנים מאז, האנציקלופדיה המרכזית של הילדים היא ויקיפדיה, מעניין למי עוד יש עותקים קשיחים של אנציקלופדיות בבית. בנוסף לכך, התרחב המונח אנציקלופדיה לתחומים אשר בעבר לא היו חושבים להצמיד להם את התואר האריסטוקרטי והמלומד הזה. אחד התחומים האלו הוא תחום הקולינריה. פריחת האביב שחווה התחום בשנים האחרונות, בדגש על היותו לא עוד תחום של אנשים שלא מצאו דבר אחר לעשות בחיים, אלא תחום של אנשים יצירתיים אשר מגשימים את עצמם ואת כישוריהם, הביאה גם לפריחה בתחום הספרות הקולינרית. בשנים האחרונות יוצאות יותר ויותר אנציקלופדיות אשר מכילות מידע מא' ועד ת' בתחום קולינרי מסוים. 

את אנציקלופדיית השוקולד - ENCYCLOPEDIE DU CHOCOLAT של יצרנית השוקולד "ולרונה" - VALRHONA בשיתוף עם פרדריק בו ופייר ארמה האלוהי, פגשתי לראשונה בסלון השוקולד 2010. מדובר היה אז בגברת חדשה לגמרי בשוק אשר עשתה את צעדיה הראשונים על המסלול, בסלון ההוא. עוד אז ידעתי שיבוא יום ואשב בדירתי הפריסאית ואקרא לי ערכים מעניינים של שוקולד. אז יום הולדתי הגיע, והחברים מהעבודה החליטו לעזור לי להרחיב את ידיעותיי בתחום, בתקווה כמובן שהם יזכו גם לטעום...

מדובר לדעתי בספר מרתק, ערוך בצורה טובה מאוד בשילוב צילומים מרהיבים. הספר מחולק לשני חלקים - החלק הראשון הוא בעצם לימוד כל הבסיס של עבודה עם שוקולד וקינוחי שוקולד. בכלל זה תוכלו למצוא בחלק זה הסברים על השוקולד עצמו, שיטות שונות של טמפרינג (תהליך של הבאת השוקולד למצב בו יוכל לשמש כציפוי לפרלין,למשל, כפי שאתם רואים אותו מבריק ויציב בחנויות), הכנת גנאשים (שמנת ושוקולד) שונים, ממרחים שונים, קישוטי שוקולד, ציפויי שוקולד ועוד ועוד. בעצם בחלק זה תרכשו את כל הידע על מנת שתוכלו לעבור לחלק השני של הספר, שהוא המתכונים עצמם.

בחלק המתכונים תוכלו למצוא את מיטב המתכונים של המובילים בתחום, בחסות יצרנית השוקולד, ארמה ושפים מובילים מבית הספר לשוקולד של "ולרונה". החל מהקלאסיקות הגדולות של קינוחי השוקולד כמו זאכר טורט, רויאל, פרופיטרול שוקולד, סופלה, מוס ועוד ועוד. עובר בסוגים שונים של טארטים וטארטלטים, קינוחי שוקולד מיוחדים, קינוחים קרים וקינוחים לאירועים מיוחדים. וכלה במתכונים לפרלינים ולקינוחים שהם הטרנדים האחרונים בעולם הפטיסרי והשוקולטרי. בסוף הספר תמצאו הסבר על כלי עבודה נחוצים ואיך אפשר בלי DVD ובו חלק מהמידע אשר מופיע בספר (תוכלו למצוא בכל עמוד רלוונטי אינדיקציה על המצאותו בDVD).

החיסרון הבולט של הספר הוא שכרגע ניתן למצוא אותו רק בצרפתית. לדעתי, למי שעוסק בתחום שווה לרכוש את הספר, אפילו אם הוא לא מבין את השפה. בעידן הרשת, ניתן לתרגם בנקל מתכונים ולהתייעץ בפורומים שונים. הרעיונות המדהימים שהספר מספק, אפילו רק באמצעות התמונות, הם כל כך רבים ומצדיקים לדעתי את היותו בארון הספרים של חובבי התחום. בכל מקרה, גרסא אנגלית תהיה זמינה (ע"פ האתר של "ולרונה") באוקטובר 2011. אני לא הייתי מחכה...
שלכם
שרון

5 תגובות:

  1. מגניב! בהחלט מתנה שהיא השקעה לעתיד מצד החברים...:)))

    השבמחק
  2. הי שרון. הספר נשמע מעולה! בטח אחכ אין יותר תרוצים: לא היה לי מתכון....לימודים טעימים!

    השבמחק
  3. אכן ספר חוויתי מאוד, מומלץ בחום!
    חג שמח
    שרון

    השבמחק
  4. תודה שרון. באמזון מצאתי קצת יותר בזול
    http://www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_noss?__mk_fr_FR=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Encyclop%E9die+du+Chocolat%2C+by+Fr%E9d%E9ric+Bau+&x=0&y=0
    נראה לי שאפנק את עצמי במתנת חג :)
    חג שמח!!
    ענת

    השבמחק
  5. מעולה!!! אין כמו לפנק את עצמך במשהו שעושה לך טוב.
    חג שמח!
    שרון

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *