זה חם ומתוק

כבר הרבה זמן שאני רוצה לכתוב משהו על המתוק הנוזלי החמים הזה. חשבתי על סיפור ראוי שיכול להוות פתיח קולינרי מתאים. לפני כמה שנים, ישבתי עם חברה בבית קפה בארץ הקודש. החברה התעניינה במבחר הקינוחים שהוצעו במקום. כמובן שהמבחר כלל עוגת שוקולד חמה עם גלידה וקצפת, עוגת הבית שאל את המלצרית, עוגת גבינה פירורים, עוד כמה שטאנצים קבועים ובנוסף גם פונדנט. לאחר הסבר קצר ממני, בחרה החברה בפונדנט שוקולד. המלצרית, לקחה מחברתי את ההזמנה והתעקשה על כך כי להכנת הפונדו נדרשת כרבע שעה. אני יודעת שזה נורא פולני, אבל הייתי חייבת להגיד למלצרית שהיא מתכוונת לפונדנט ולא לפונדו. הילדונת התעקשה שמדובר בפונדו. נו שויין כמו שאומרים. בכל מקרה, הפוסט שלנו יעסוק באמת בפונדו, ורק בו.

פונדו, או בצרפתית FONDUE מגיע אלינו משוויץ ומצרפת, ומקור המילה בפועל הצרפתי FONDRE שמשמעותו להמס. אומנם אני מהצד של החתן, אבל צריך לזכור שפונדו החל כמאכל מלוח על בסיס גבינות והפיכתו לקינוח נחשק הגיעה רק מאוחר יותר. פונדו שוקולד, בדומה לאחיו הבכור והגבינתי, הוא מעדן מנחם מאוד. מדובר בעצם בשוקולד מומס, בדרך כלל עם שמנת ואלכוהול כלשהו, אשר מוגש בכלי ברזל יצוק וכבד אשר מתחתיו נר או מבער אשר שומרים על טמפרטורה חמימה ויציבה. במקביל לכלי בו מונח השוקולד, מניחים לצידו קוביות של עוגה ספוגית, מרנגים, מרשמלו, פירות חמצמצים או כל דבר אחר שניתן לטבול בשוקולד, באמצעות שיפודי עץ או מתכת, ולהתענג עליו. אכילת פונדו היא לא רק הנאה קולינרית, אלא גם אירוע חברתי, שהרי כולם אוכלים מאותו המסטינג.

את הפונדו של AUX ANYSETIERS DU ROY פגשתי לראשונה באחד מסלוני השוקולד שהתקיימו בפריס. דוכן מיוחד ובו מאות כלי חרס ייחודיים, ממולאים במגוון רחב מאוד של פונדו שוקולד בטעמים שונים ומגוונים. לאחר שטבלתי ענבים בכמה מטעמי הפונדו, התאהבתי. התוצרת של החברה מוגשת בכלים מקסימים אשר מהווים מעין כלי קיבול לפונדו עצמו, וכן שומרים על החום שלו לאחר חימומו. בנוסף, אין כל צורך לדאוג אם נשאר מהפונדו, תמיד אפשר לסגור את הכלי ולשוב ולחממו בהמשך.

לאחר שהתאהבתי התחלתי לחקור ולחפש, ומצאתי את החנות המקסימה של החברה בפריס, באחד האזורים האהובים עלי, בולברד סאינט ז'רמן, בואך כיכר מובר. במסגרת התחקיר הקטן, קיבלתי גם הסבר על מקור השם של החברה, שאין לו אגב כל קשר לפונדו. מדובר בעצם בשמה של המסעדה הראשונה באיל סאן לואי (אחד האיים שנמצאים על הסיין, בתוך פריס, ומחברים בין שתי הגדות). המסעדה התמחתה בסגנון הבישול של פרובאנס, ושילבה במטעמיה עשבי תיבול, שום ושמן זית. את המסעדה נהגו לפקוד מפורסמים כמו סלבדור דאלי, בריז'יט בארדו ועוד. בסוף כל ארוחה קיבל כל אחד מהסועדים מתנה קטנה שנרקחה מעשבי תיבול ולבנדר. מתנות קטנות אלו, הן  הבסיס הרעיוני להקמת חברת AUX ANYSETIERS DU ROY, אשר את מוצריה רוקחים בכפר קטן דרומית ל LYON. החברה מייצרת, שמני זית, דבש, חומץ, חרדל, תערובות מיוחדות של עשבי תיבול וכמובן פונדו שוקולד בטעמים שונים ומיוחדים.

את פונדו השוקולד תוכלו למצוא על בסיס שוקולד לבן, חלב או מריר ובארומות שונות ומגוונות. בין הטעמים המיוחדים שתוכלו לטעום: בננה, קינמון, קרמל מלוח, קוקוס, פרלינה, וניל, קפוצ'ינו, אמרטו, תבלינים, תות, פסיפלורה, ליצ'י, תפוז, מנטה, מוקה, פיסטוק, תפוח, רום ולימון. עוד ועוד טעמים מוכנסים עם הזמן למנעד הרחב של הטעמים הקיימים, והאפשרויות פשוט בלתי מוגבלות.

לדעתי מדובר במתנה מקסימה, טעימה ואסתטית מאוד. החנות קטנה אבל באמת באמת מטריפה...


45 boulevard Saint Germain
75005 Paris
Metro and bus stop : Maubert Mutualité



שלכם
שרון

8 תגובות:

  1. שלחי איזה ארגז שניים...

    השבמחק
  2. אנונימי22/5/11 10:17

    גרררר .... אני עוד שומרת את השניים שיש לי כמו אמא ששומרת על הגורים שלה :-)
    ד'

    השבמחק
  3. את אכזרית! את פשוט הורגת אותי...לא סיפרו לך שבימי ראשון מתחילים דיאטה?

    השבמחק
  4. יעלי, אני אזכור את זה.
    ד - באיזה טעמים רכשת?
    קוקיס - תתחילי מחר, ראשון באירופה זה עדיין סופ"ש.

    השבמחק
  5. שרון בוקר נפלא! זה ככ טעים.........איך לא ראיתי את זה לבד כשהייתי שם??? טוב, הכל לפעם הבאה! שבוע מתוק!

    השבמחק
  6. ציפי, פריס לא נגמרת....לפעם הבאה.
    שרון

    השבמחק
  7. שמוליק ברוכיאל20/5/12 22:11

    היי שרון

    עדיין אני זוכר הייטב שלקחת אותנו בסיור לחנות הזאת וקנינו גם לארץ כמה כוסות פונדו כאלו שכל כך התענגנו עליהם. רשומתך הנפלאה שכאן ממש באה במקום הנכון בשבילנו !!!

    תודה לך שרון ו... כרגיל התגעגנו

    משמוליק ורותי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לכם רות ושמוליק
      אני חושבת שזו באמת חנות קטנה ומטריפה, שמחה שיצא לי להכיר לכם אותה ביום הגשום בו סיירנו ביחד.
      לחיי השוקולד!
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *