סלון השוקולד 2011 מתקרב, מי מגיע?

שוקולד וסלון, שתי מילים אשר לכאורה הקשר ביניהן הוא רק בקשות שזכורות לנו מהילדות שלא לאכול שוקולד על הספה בסלון. בפריז, כמו בפריז, שתי המילים הללו חוברות להן ביחד לצמד מילים השגור בפי הפריסאים "סלון ה....". יש סלון אווירי, וסלון התינוקות וסלון הספרים ועוד ועוד. המונח "סלון" מכוון בעצם לתערוכת ענק אשר משתכנת לה בדרך כלל באחד מהיכלי התערוכות הענקיים הממוקמים בעיר, ומושכת אליה עשרות או מאות אלפי אנשים מכל העולם, במשך הזמן בו היא מתקיימת. בדרך כלל לכל סלון ישנו מועד קבוע במהלך השנה, או יותר נכון עונה/חודש בו אותו סלון יתקיים. למשל, הסלון האווירי בלה בורז'ה, אשר בו לוקחת ישראל חלק פעיל, מתקיים בחודש יוני בכל שנה.
כמו אחיו, הסלונים האחרים, כך גם סלון השוקולד, מתקיים בכל שנה ושנה בין אמצע אוקטובר לתחילת נובמבר. אם חושבים בהגיון, הרי שהמיקום של סלון השוקולד על לוח השנה אינו מפתיע. מדובר בעונה בה פריז לובשת לה ארשת אפרורית וקרירה, הטמפרטורה יורדת והיא אידיאלית לצרכיו של השוקולד שהנו מוצר עדין ורגיש מאוד אשר זקוק לתנאי אקלים מסוימים ומדויקים.

מהסלון למטבח
אולי זה הרגע לצאת מהסלון אל המטבח ולהסביר מעט על השוקולד עצמו. השוקולד הוא בעצם פרי, כן כן, עכשיו כאשר יגידו לכם ששוקולד איננו בריא תוכלו לטעון בתוקף שלימדו אתכם שפירות הם בריאים. אפילו מועצת הפירות בישראל ממליצה על אכילת מספר פירות ביום....
אם כן, השוקולד גדל על עצים, עצי קקאו. עצים אלו גדלים בדרך כלל במדינות קו המשווה משום שהם זקוקים לאקלים טרופי. על עץ הקקאו גדלים תרמילים, כאשר בכל תרמיל ישנם כמה עשרות פולי קקאו (כ – 30 בקירוב). עצי הקקאו זוכים לטיפול צמוד ועוד בינקותו, או יותר נכון בהיותו עובר, יש לשוקולד דרישות רבות ממגדליו. ראשית, יש לקטוף את הפרי מהעץ, לאחר מכן מתבצע תהליך של פיצוח התרמיל והוצאת הפולים ממנו. בשלב זה הפולים לחים ועטופים במעין קרום לבן אשר נאכל על ידי שמרים הנמצאים עליהם. רק לאחר שהפול הבודד נותר עם קליפה דקה יגיע שלב הייבוש של הפול. לאחר שלב זה נקבל פולי קקאו מיובשים אותם מייצאים ממדינות קו המשווה לכל העולם. כמובן שתהליך יצור השוקולד עצמו רק מתחיל כאן ועל הפולים לעבור עוד תהליכים שונים על מנת שבסופו של דבר נקבל את המוצר המוגמר.

מינימום מוצקי קקאו – מוכר לכם מהאריזות בסופר?
על מנת להבין לאשורו את הביטוי "מינימום מוצקי קקאו", אסביר תחילה ממה בנויים פולי הקקאו. בכל פול ופול ישנם 100% מוצקי קקאו. השאלה הנשאלת היא ממה מורכבים מוצקי הקקאו? ובכן, מוצקי הקקאו מורכבים הן מחמאת קקאו והן מאבקת קקאו, וביחד הם מכונים "מוצקי קקאו". חמאת הקקאו היא החלק הדומיננטי בתוך הפול (כ – 55%) והיתר אבקת קקאו. ככל שהשוקולד בעל יותר מוצקי קקאו כך הוא יהיה, לכאורה, קרוב יותר לפרי המקורי עצמו, משום שיהיו בו פחות סוכרים ואבקות חלב אותם מוסיפים במינונים שונים לשוקולדים מסוגים שונים. למשל, בשוקולד חלב נמצא מרכיבים כגון אבקת חלב וסוכר במינון גבוה.
 תו תקן
גם לשוקולד, כמו למוצרים רבים בחיינו, יש תקן. אחרי שהבנו כי אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד משפיע על כל מרכיב בשוקולד (טעם, צבע, מתיקות וכו'), טבעי שנשאל את עצמנו, כיצד בעצם נדע האם מוצר המונח לפנינו הוא אכן שוקולד, או למשל "ממרח בטעם שוקולד" (מוכר לכם?). ובכן, התקן קובע כי מוצר אשר בו אחוז מסוים (ומעלה) של מוצקי קקאו, יקרא שמו בישראל (ובעצם בעולם כולו) "שוקולד". אם כן, למרות שקשה להאמין, גם שוקולד לבן מתאים לתקן ולכן ראוי להיקרא שוקולד. אגב, ישנן מדינות בהן התקנים מחמירים יותר ולא בטוח ששוקולד לבן יוכל להיכלל בהן במשפחת השוקולדים.

בחזרה לסלון
אז עכשיו, אחרי שהבנו כמה השוקולד רגיש וממה הוא מורכב, ברור לנו כי גם לאחר יציאתו לאוויר העולם עלינו לדאוג לו לתנאים המתאימים לו. מכיוון שהשוקולד מכיל הרבה חמאת קקאו, קרי שומנים, הרי שהוא יכול להתרכך בנקל ולכן מומלץ לאחסנו בטמפרטורה של 12-20 מעלות. כן, לאור היותו של השוקולד סופג ריחות ובעל רגישות יתר ללחות, יש לאחסנו כשהוא סגור במקום יבש.
בשלב זה כבר ברור לכולנו מדוע סלון השוקולד מתקיים לו בפריז באמצע אוקטובר/תחילת נובמבר... ולא, למשל, באמצע אוגוסט...

אז מותר לאכול שוקולד בסלון?
חברים, מי שמגיע לסלון השוקולד, מגשים בעצם סוג של חלום שכולנו חווינו לא אחת בחיינו – להיות בעולם שכולו שוקולד. חשבו על ילד שנכנס ללונה פארק מלא במתקנים מרהיבים ולא יודע מהיכן להתחיל...זו בערך ההרגשה עת דורכת כף רגלכם באולם התערוכה הענק. מדובר בעצם בהאנגר עצום מימדים אשר בו דוכנים של מאות יצרני שוקולד מכל העולם. כמויות השוקולד אשר עוטפות אתכם מכל כיוון הן עצומות ואם יותר לי להגיד, אפילו מרגשות למי שממש חובב את התחום. כאשר נכנסים לסלון חוזרת ועולה תחושת הלונה פארק – מהיכן להתחיל? ובכן, פשוט תתחילו ללכת בשבילים המוקפים בחום הטעים הזה ולאט לאט תבינו את מבנה האולם. כמו בכל תערוכה מדובר בעצם במעין מסלול מתפתל אשר בסופו של דבר מביא אתכם אל נקודת ההתחלה. כך שאל חשש, גם אם תאבדו קלות זכרו שתמיד יש לכם שוקולד לידכם, שייתן לכם את האנרגיה להמשיך במסע.
מומלץ לקחת בחשבון כי כמויות השוקולד שניתן לטעום בסלון הן בלתי מוגבלות, כן כן, גם האירופאים אוהבים מאוד לקבל טעימות בחינם והתחושה בסלון היא שכולם נהיו ישראלים ליום אחד. המוני אדם עוברים מדוכן לדוכן, וחוזר חלילה, וגורסים כמויות אדירות של שוקולדים מכל הסוגים, המינים והצבעים. כמובן, שכל הדוכנים מציעים גם את כל מרכולתם למכירה, כן יצרני שוקולד רבים מוציאים מוצר מיוחד או קו מוצרים מיוחד לסלון עצמו ויוצאים במבצעים אשר לא תמיד ניתן למצוא אותם באותן חנויות השוקולד הממוקמות בפריס.
במסגרת חגיגת השוקולד, נערכים גם אירועי שוקולד שונים ברחבי הסלון, כלומר לא מדובר רק בדוכנים עמוסי שוקולד, אלא גם בכל מיני פעילויות הקשורות לתעשיית השוקולד. למשל, תערוכת בגדי מעצבים העשויים רק משוקולד, תחרות של שוקולטיירים מקצוענים, אשר מול עיניו המשתאות של קהל ההמונים, מכינים פרלינים מדהימים ומיוחדים ומתחרים ביניהם על תואר השוקולטייר הטוב ביותר. פעילות מעניינת נוספת היא מתחם ההדגמות – מדובר במתחם שבו יש מעין סדנת הדגמה פתוחה לקהל ובכל יום מודגמים בסדנה מתכוני שוקולד שונים ומגוונים. בסיומה של כל סדנה, מחולקים התוצרים לקהל למקרה שאין לו מספיק שוקולד שזורם בדמו...
כמובן שגם לילדים דואגים בסלון השוקולד ולכן ישנם מיצגים שונים המיועדים לילדים, סדנאות שוקולד לילדים ועוד.

מקצוענים?
גם לכם יש השנה סלון, סלון השוקולד המקצועי. סלון זה מתקיים פעם בשנתיים והוא פתוח לקהל אנשי המקצוע בתחום השוקולד. הוא מתקיים באולם הצמוד לסלון השוקולד המרכזי והכניסה אליו מומלצת למי שמחפש טרנדים חדשים, פיתוח עסקי והכרות עם פרסונות מרכזיות בתחום השוקולד העלומי. סלון זה הנו אחיו הצעיר (מהדורה שלישית השנה) של סלון השוקולד המרכזי.

סלון השוקולד מדריך למשתמש
מיקום הסלון - סלון השוקולד מתקיים מדי שנה בפארק התערוכות PARIS EXPO ,PORTE DE VERSAILLES הממוקם בחלקה הדרום מערבי של פריס. מדובר בפארק ובו אולמות רבים המיועדים לתערוכות וכנסים, אם תרצו מעין גני התערוכה רק במימדים אירופאים מדהימים. בדרך כלל מתקיימת התערוכה באולם 5 אשר ממוקם ממש מול הכניסה לפארק.
תאריכי הסלון הקרוב הסלון המרכזי יתקיים בין התאריכים 20 ל – 24 אוקטובר 2011.

שעות הפתיחה סלון מרכזי בכל יום מ 10:00 עד 19:00. הסלון המקצועי בכל יום מ 09:00 עד 18:00.
כיצד מגיעים? בפריס מומלץ להגיע במטרו, לכל מקום אשר מרוחק מעט ממרכז העיר. מדובר בכלי תחבורה נוח ביותר אשר מביא את המבקרים ישירות לסלון. יש לקחת את קו 12 ולרדת בתחנת PORTE DE VERSAILLES.
מחיר כרטיס כרטיס למבוגר יעלה לכם 12,50 יורו, כן יש מחירים מיוחדים לילדים. לסלון המקצועי ניתן להזמין תג משתתף חינמי באינטרנט (במקום תעלה כניסה 30 יורו).
האם לקנות כרטיסים מראש? קחו טיפ חשוב ביותר ממני, למודת התורים בעיר האורות. לכל אירוע בו יש לכם את האפשרות לרכוש כרטיסים מראש, עשו זאת. לא תאמינו כמה זמן תחסוך לכם הרכישה המוקדמת ביום הבילוי באירוע. לעניין הסלון, הרי שניתן לרכוש כרטיסים לסלון ברשת חנויות FNAC. מדובר בחנות מוסיקה אשר לה סניפים רבים בפריס (שאנז אליזה, לה דפאנס ועוד). אם אתם מתכננים להגיע לסלון, היכנסו יום קודם לאחת מהחנויות וגשו לקופת הכרטיסים, שם תוכלו לרכוש כרטיס באותו המחיר ובדרך כלל לא עמידה בתור. אם עשיתם כן, כאשר תגיעו לסלון עצמו, בדקו היכן הכניסה לאנשים אשר בידיהם יש כבר כרטיסים, ותכנסו בצורה מהירה יחסית לסלון. שימו לב שלא לעמוד בטעות בתור לרוכשי הכרטיסים, משום שהוא ארוך מאוד וההמתנה בו יכולה להיות מייגעת ומיותרת.

עכשיו רק נותר לכם להגיע לסלון הקרוב ולהנות....
שלכם
שרון

תגובה 1:

  1. שרון בוקר טוב. אני מבינה שאת הולכת להנות בגדול!! 4 ימים כאלו זה כמו כניסה לגן עדן. מקווה שאגיע לשם מתי שהו, לצערי לא השנה. מחכה לחוויותממך! שתהייה שנה נפלאה, מתוקה, מאושרת ומהנה מהנה!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *