הבגט הכי טוב בעיר

7.5.12 4 תגובות

בגט. קשה למצוא מילה יותר צרפתית ויותר טעונה קולינרית מהמילה בגט. כמה מילים נכתבו על הלחם הזה, המלווה כל ארוחה במהלך יומו של הצרפתי הממוצע. הבגט הוא ללא ספק אחד המוסדות היציבים ביותר בקולינריה הצרפתית. השחר עולה, הבולנז'ר כבר עובד שעות רבות על הכנת הבגט לאותו היום. לאט לאט מוכנס הבצק אל תוך התנורים וריח משכר ממלא את האוויר הפריזאי. הרחובות מתמלאים בפריסאים, חלקם ממהרים לעבודה, חלקם מלווים את הילדים לבית הספר, רובם המכריע לא מוותר על הבגט הטרי. לא תהיה זו הגזמה לקבוע, כי אין בית צרפתי בלי בגט. מדובר כמעט בפעולה בלתי רצונית, המהווה חלק בלתי נפרד משגרת היום, רכישת בגט אצל הבולנז'ר.


גבר על 160 בגטים מתחרים. משמאל: ראש עיריית פריז ברטרן דלנואה, האופה סבסטיאן מוביו והבגט המאושר (צילום: Oh my homme, le blog)

תשאלו 20 פריזאים מ 20 רובעים מי לדעתם מייצר את הבגט הטוב ביותר בפריז, ותקבלו 20 תשובות שונות. כל פריסאי מכיר את הבולנז'רי אשר נמצאות מתחת לביתו, ברובע בו הוא מתגורר. לכל פריזאי הבולנז'ר שלו, לא סתם לכולם יש עבודה. אך טבעי הדבר שמוצר כל כך בסיסי ושגרתי, יירכש בקרבת הבית ולכן לכל אחד בפריז יש את הבגט הטוב שלו, בדרך כלל בקרבת הבית או מקום העבודה.


אז מה כבר יכול להיות כל כך שונה בין בגט לבגט? על פניו, קשה להבין כיצד הבגטים כל כך שונים אחד מהשני, אבל אם חוקרים לעומק מבינים שישנם פרמטרים רבים המשפיעים על איכות הבגט, אפילו סוג המים בו עושים שימוש בבצק משפיע על התוצאה הסופית. על מנת לעשות לנו מעט סדר בים הבגטים, החליטה עיריית פריז לקיים מדי שנה את תחרות הבגט הטוב ביותר בעיר לאותה השנה.

ב 2 למאי 2012 התכנס לו חבר שופטים שהורכב ממבינים בתחום ומכמה תושבים פריזאיים, שנבחרו להיות חלק מצוות השיפוט. בפני השופטים הונחו כ 160 בגטים שונים, שיוצרו בצורה ארטיזנית (מלאכת יד) על ידי מיטב הבולנז'רים של פריז. במשך שעות, טעמו השופטים כמויות אדירות של פחמימות ובחנו כמה אלמנטים מרכזיים: האפייה, הטעם, הריח והמראה. בסופו של יום, הכריזו השופטים, בראשות לין כהן-סוסל, סגן ר' העיר הממונה על מסחר ומלאכה, על הזוכה המאושר - סבסטיאן מובייו. אורכו של הבגט הנבחר 56 ס"מ, משקלו 270 גרם והוא עומד בכל הקריטריונים הקשיחים של צוות השופטים. מובייו זכה בפרס כספי של 4000 יורו ובעיקר בתהילה שייקח איתו לעוד שנים רבות.


הבולנז'רי של מוביו (צילום: Oh my homme, le blog)

הבולנז'רי של אדון מובייו ממוקמת לה ברובע ה 18 ברחוב Ordenner. מדובר ברובע פחות תיירותי, לא במרכז העיר, מי שפוקד את הבולנז'רי הם בעיקר מקומיים מהשכונה, ללמדכם שאכן מתחת לכל בית של פריזאי, גם בחור נידח, יכול להמצא הבגט המשובח ביותר. מעניין לדעת שבמהלך 6 השנים האחרונות, הזוכה בתואר הבגט הטוב ביותר הגיע חמש פעמים מהרובע ה 18!

מובייו מעיד על עצמו, בראיון לאתר העירייה של פריז, שהוא עובד קשה מאוד. עבודת הבולנז'ר מתחילה לפנות בוקר ומסתיימת בערב. מדובר בעבודה פיסית מאוד ושעות המנוחה מעטות. מובייו עובד ביחד עם אשתו בתחום הבולנז'רי מזה כ 11 שנה ורק לפני 3 שנים פתחו את המקום ברובע ה 18. מובייו הגיש את הבגט שלו לתחרות גם בשנה שעברה, אך לא זכה בתואר. השנה, טוען מובייו, אפה את הבגט מעט יותר והוא מייחס את הזכייה לעניין האפייה. מובייו מעיד על עצמו כי בגט איננו ההעדפה שלו בעולם הבולנז'רי, כאשר יש בגט בארוחות, זה עבור אשתו, הוא עצמו מעדיף את הפלאן.

אז אם אתם מבקרים בפריז, אל תוותרו על הבגט של סבסטיאן, בכל זאת מדובר בבגט הטוב ביותר בעיר.

שלכם
שרון




Boulangerie Mauvieux

159 rue Ordener

מטרו: Jules Joffrin (קו 12)

שעות פתיחה: שני עד שבת 19:00-8:00. סגור בראשון

4 תגובות:

  1. מבטיחה לא לוותר..נשבעת בחיי

    השבמחק
  2. איזו תלמידה טובה :-) יאללה בואו.

    השבמחק
  3. מקסים!
    אוהבת מאד את הבלוג שלך!!

    השבמחק
  4. אנונימי10/5/12 18:46

    merci peaucoup
    C'est bon PARIS tu me manque

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *