שוקולטייר משובח בעיר החרדל - FABRICE GILLOTTE

חנות אלגנטית בלב העיר דיז'ון (צילום: שרון היינריך)
ישראלית, גרה בפריס, מטיילת בדיז'ון. מדי פעם, אני יוצאת לי מעיר האורות לאזור אחר בצרפת, הנסיעה ברכבת, השדות הירוקים, החרדלים הצהובים והכפרים שבדרך עושים לי את זה. הפעם החלטתי להדרים לחבל בורגון שנמצא דרומית מזרחית לפריס. אחד מהדברים המאפיינים את בורגון הוא היין והאוכל הטוב, ובכלל זה החרדל שמיוצג בצורה מרשימה על ידי העיר דיז'ון. כולנו מכירים את המונח חרדל דיז'ון, חרדל עשיר, לעתים גרגירי, לעתים חריף מאוד, אפילו בתוכניות הריאליטי הוא כבר כיכב (ראו ערך תמיר מהאח הגדול). העיר דיז'ון נחשבת לבירת החרדל וככזו ניתן למצוא בא חרדל מכל סוג אפשרי, עם עשבי תיבול, עם דבש, אם תרצו גם עם תפוח או עם קסיס, הכל בנמצא.

לפני שיצאתי לדיז'ון, התייעצתי עם חבריי לגבי מקומות ששווה לפקוד בתחום הפטיסרי שוקולטרי. חשוב לציין שהפטיסרי הצרפתית משתנה מחבל ארץ אחד לשני. כל אזור וחומרי הגלם המיוחדים לו - קרמל, חמאה, תפוחים, נוגט וכו. מעניין לראות שכאשר יוצאים מפריס, איכות הפטיסרי משתנה והופכת למאוד מקומית והרבה פחות מהודרת מהפטיסרי הפריסאית. בדיז'ון, למשל, בולטות מאוד עוגיות הסבלה. מדובר בעוגיות חמאה פריכות, בטעמים שונים ומגוונים ובגדלים של צלחות מעופפות.

את השוקולטייר פבריס גילוט - FABRICE GILLOTTE - הכרתי בזכות המלצה של א', מכרה אינטרנטית. גילוט הוא שוקולטייר אשר עונד את תואר ה MOF, תואר אשר מוענק לבעלי מלאכת היד הטובים בתחומם, על ידי נשיא הרפובליקה הצרפתית. הצרפתים השמרנים מחשיבים מאוד את התואר, ומי שנושא אותו נחשב לשם דבר בתחומו.

חנות תכשיטים? ממש לא, על טהרת השוקולד (צילום: שרון היינריך)
השוקולטרי של גילוט ממוקמת במרכז העיר דיז'ון, באזור בו עובר כל אחד המגיע לעיר. חנות אלגנטית, מעוצבת בצורה עדינה בדומה לחנות תכשיטים. את המתוקים שלו מייצר אדון גילוט בבית ייצור קרוב לדיז'ון, בעיירה קטנה שנקראת Norges-la-Ville. מעניין לבקר במתחם בו מייצר גילוט את השוקולדים והממתקים שלו, המקום משמש הן לייצור והן לממכר של התוצרת. בדומה לשוקולטיירים ולפטיסיירים מובילים מצרפת, גם גילוט החליט להרחיב את עסקיו לכיוון המזרח. לאחרונה נפתח הסניף הראשון שלו בטוקיו, בתוך קניון נחשב.

מעדן שוקולד וקרמל (צילום: שרון היינריך)








החלטתי לטעום את ה FLEUR DE CARAMEL, בתרגום פשוט "פרח הקרמל". שמו של קינוח השוקולד הזה שאול מהכינוי FLEUR DE SEL שהוא בעצם השם של המלח המיוחד המגיע מאיזור בריטני ונאסף על ידי פועלים המגרדים אותו בעבודת יד. קינוחים רבים בצרפת מועשרים על ידי "פרח המלח" המדגיש את טעמי הקינוחים ומוסיף עקיצה מלוחה ועדינה. פרח הקרמל של גילוט מורכב מכמה שכבות, בתחתית עוגיית אגוזים, מעליה שכבת גנאש קרמל שבתוכו שברי קרמל עם המלח המיוחד אותו הזכרתי וכל היצירה הזו מצופה בשוקולד חלב איכותי. מדובר במעדן מיוחד מאוד, שילוב הטעמים המתוק מלוח מאוזן ויוצר תחושה עדינה מאוד בפה. המרקם הקריספי של העוגייה בשילוב גנאש הקרמל הקרמי יוצרים תחושה נעימה ונכונה.

בחנות תוכלו למצוא שוקולדים שונים, מקרונים איכותיים וכן סוכריות קרמל, ממרחים מיוחדים, אבקת שוקולה שו (אבקה מיוחדת ואיכותית להכנת שוקו חם) וגם גלידות בעונה.

FABRICE GILLOTTE
21 rue de Bourg
DIJON
שעות פתיחה - שלישי עד שבת מ 09:15 עד 12:00 ומ 14:00 עד 19:00
ביום שני נפתחת החנות ב 14:00.
חיים טוב הצרפתים אה?

שלכם
שרון

11 תגובות:

  1. כמו כל דבר שאת כותבת עליו גם העיר הזו על כל השוקלד שלה והחרדל כמובן, נרשמה בפנקס "הפעם הבאה". אגב האם העיר הזו גדולה, בעלת אופי עירוני?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאחלת לך שהפעם הבאה תגיע מהר!
      העיר לא גדולה, חמודה מאוד. החלק העתיק שלה דומה לערים עתיקות באירופה, כיכר עיר, חנויות קטנות, רחובות ציוריים וכו. יש גם כמובן מרכז עיר יותר מסחרי עם חנויות, מותגים וכו. מומלץ!
      שרון

      מחק
  2. דורית בן חור20/5/12 21:11

    היי שרון, אני קוראת,ומרגישה כאילו אני צועדת לידך וחווה יחד אתך את פלאי העולם המתוק הזה. תודה!חושבים עלייך ומספרים לכל מי שרק מוכן לשמוע....נשיקות דודורית

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! אני שמחה שאני יכולה להעביר קצת ממה שאני חווה ושזה גם מצליח לעבור.
      נשיקות לשניכם ומקווה להפגש בקרוב.
      שרון

      מחק
  3. שמוליק ברוכיאל20/5/12 22:03

    היי שרון

    נתת לי ולרותי סיבה טובה לחשוב על עוד טיול לאיזור . זה יכול להיות בכיףף לאוהב שוקולדים וחרדל כמוני . בארץ כשאני נתקל בחרדל דיז'ון אני לא מהסס לקנות אותו . ולגבי פבריס גילוט אם יש לו MOF כפי שהסברת לנו זה מחייב שהוא טוב . שמחתי לקרוא את הרשומה ולגבי היישום גם זה יגיע

    מאחל לך כבר מעכשיו חג שבועות שמח מארצנו הקטנטונת שטובעת כבר מעכשיו בהרבה מאכלי גבינה

    שמוליק

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לכם יקרים,
      אני חושבת שטיול באזור בורגון יכול להיות מקסים לכם. אוכל טוב, יינות משובחים ודרכים ציוריות. מומלץ בחום רב.
      חג שבועות שמח וטעים!
      שרון

      מחק
  4. אנונימי21/5/12 14:58

    הכתבה כרגיל מרתקת. זה ממש בגדר התעללות- התאור הזה!!!!נשיקות אמא

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אמא, עוד מעט הילדים יוכלו גם לחוות :-)

      מחק
  5. הי שרון, קיבלתי תשובה... התחלתי לקרוא מהסוף :)
    תודה!

    השבמחק
  6. הייי שרון
    גיליתי אותך במקרה וזה כיף לקרוא אותך(-:
    הפרלינים של האדון נמכרים גם בפריז עצמה ולא צריך לנסוע עד דיזו'ן. אצל דניס אקאבו בחנות המדהימה שלה כוכב הזהב שברובע בתשיעי.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי גולן,
      תודה על הפרגון ועל המחמאות.
      אכן מכירה את החנות של דניס, חפש בבלוג שלי פוסט מקיף עליה. דניס אוספת שוקולדים טובים מכל צרפת ומוכרת בחנותה שבפריס, היא מיוחדת מאוד.
      בברכה
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *