הנזירות של דיז'ון

דובשניות משופרות (צילום: שרון היינריך)
נזירות יכולות להיות גם טעימות, או לפחות אכילות. כשמגיעים לדיז'ון, המוטיב הקולינרי הבולט ביותר הוא כמובן החרדל, אבל לצידו אפשר למצוא גם סוגים שונים של עוגיות סבלה מיוחדות ולחם תבלינים שהנו מוצר מאוד נפוץ בעיר. לחם התבלינים או בצרפתית Pain d'Epice הוא מעין עוגה יבשה יחסית, המזכירה במעט את הדובשנית המוכרת לנו בגלל נוכחות מורגשת של דבש. באגף לחם התבלינים, מביאה דיז'ון לעולם הקולינרי הצרפתי את ה Nonnettes.

Nonnettes הן עוגות קטנות, המזכירות מאוד לחם תבלינים ולכן הן מוכרות כלחם התבלינים של דיז'ון. שמן של העוגיות נגזר מהמילה nonnes או בעברית, נזירות, משום שבימי הביניים הנזירות הן אלו שנהגו להכין את אותן עוגות קטנות מקומיות.

הנונט מגיעות בצורה של דסקיות דחוסות וריחניות, עשירות בדבש, בתבלינים וממולאות בדרך כלל בריבת תפוזים. כמובן שעל המילוי המקורי, התפתחו במהלך השנים וריאציות וכיום ניתן למצוא טעמים שונים של מילויים לנונט - דובדבנים, לימון, קסיס ועוד. לחובבי ז'אנר עוגות הדבש, הנונט היא העוגה האולטמטיבית, גם דבש, גם מילוי רך ונוזלי וגם תבלינים ארומתיים.

דבש, תבלינים וריבת תפוזים (צילום: שרון היינריך)
גם אם הטעמים האלו פחות מדברים אליכם, מומלץ מאוד לנסות לטעום לחם תבלינים עם כבד אווז. נשמע לכם מוזר? לטעמי ממש לא, הרי כבד אווז נוהגים לאכול עם תאנים לידו ואפילו עם ריבה מתוקה שמדגישה את טעמו של כבד האווז. אם כך, ניתן להבין כיצד לחם תבלינים עשיר בדבש ובתבלינים, יכול להוות עבור הצרפתי, מצע ראוי לכבד אווז עסיסי.

אז אם אתם בדיז'ון, אל תתנזרו מהנזירות,
שלכם
שרון

5 תגובות:

  1. תשובות
    1. ימי ימי יש מתכון? מאד רוצה לילמוד בפריז גם מתוקים וגם לחמים איך יוצרים קשר איתך?

      מחק
  2. וואהו - נראה טעים ביותר!
    ומה עוד יש לראות בדיז'ון?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אפרת, כמו שהבנתי כבר ראית מה עוד יש בדיז'ון :-)
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *