לחם של סוכר

טארט תותים עסיסי, חומרי גלם טריים טריים (צילום: שרון היינריך)
אל תעשה לך סניף, משפט שלא אשכח לר' חברי. אני מאוד אוהבת חנויות בתחום הפטיסרי והבולנז'רי שאין להן סניפים. כמובן שיש מקומות משובחים ואיכותיים ביותר המשתייכים לרשת כלשהי (ע"ע פייר ארמה), אבל הלב שלי מתרחב למראה חנות שעומדת לה בזכות עצמה, ללא בולדוזרים שדוחפים מאחור, מבלי שכבר נכוותה באש יחסי הציבור. סתם עוד מקום של עוד פטיסייר או בולנז'ר שמגיע לפנות בוקר למקום שלו, חושב על הלקוחות שהוא מכיר כי הוא גם זה שנמצא לעתים בפרונט, חוזר לו הביתה עייף, מרוצה ובלי איפור.

החנות הראשונה, היום הבולנז'רי (צילום: שרון היינריך)
PAIN DE SUCRE, או בתרגום פשוט "לחם של/מ סוכר", התחילה את דרכה ב 2004 כחנות קטנה בקצהו המערבי של המארה. פטיסרי בולנז'רי מקומית, בלי סניפים, לא עם המון סטייל אבל עם  הרבה לב וארטיזניות. דידיה, השף פטיסייר שפתח את המקום עבד לפני כן במסעדות והיה צריך לעשות את המעבר מקינוחי מסעדות לקינוחים הנמכרים בויטרינה של פטיסרי. אליו חברה נטלי, וביחד הם מנהלים מקום שנחשב כיום לכוכב עולה בתחום.

מקינוחי מסעדה לקינוחי בוטיק (צילום: שרון היינריך)
בתחילה, מכרו תחת קורת גג קטנה אחת, את הפטיסרי והבולנז'רי. עוגות עסיסיות הוצגו לצד לחמים בשרניים, מאפים חמאתיים ארחו חברה למקרונים צבעוניים. לפני זמן לא רב, פתחו דידיה ונטלי חנות נוספת, סמוכה לחנות הראשונה, בה ממוקמת היום הפטיסרי. בחנות הראשונה, הקטנה, נמכרים הלחמים, מאפי הבוקר והקישים. כך יצרו השניים הפרדה בין הפטיסרי לבולנז'רי, כשלכל חנות סגנון משלה, עיצוב שונה ואווירה אחרת. אם הייתי נכנסת לשתי החנויות מבלי לדעת כי מדובר באותו המותג, לא הייתי חושבת לרגע שיש קשר בין שני המקומות. האם זה טוב? רע? אין לי תשובה, לא בטוח שיש.

לחם ממולא. מעדן (צילום: שרון היינריך)
המאפים הנמכרים בבולנז'רי מעולים. מומלצים מאוד הלחמים הקטנים הממולאים, הנראים ממש כמו PAIN AU CHOCOLAT (מאפה הבוקר הצרפתי המוכר, בצק עלים אוורירי עם שוקולד). דידיה לקח את המאפה המסורתי המתוק, ויצר לו אח מלוח עם גבינה, לרדון, חצילים ועוד. גם הקישים משובחים, עסיסיים מאוד, עשירים, גבוהים, מלאי כל טוב. בפטיסרי תוכלו למצוא את הקינוחים הצרפתיים הקלאסים, לצד פיתוחים יצירתיים של דידיה ונטלי. טארטי הפירות מקסימים ועשויים מחומרי הגלם הטריים ביותר, הנמכרים בשוק באותו הזמן. חידוש מרענן הוא העובדה כי מחוץ לפטיסרי, ישנם כמה מקומות ישיבה, לטובת אכילת התוצרת. שלא תחשבו שמדובר בעניין של מה בכך, מי שביקר בעיר האורות יודע כי רוב הפטיסרי מוכרות את התוצרת "לקחת הביתה" ולא מאפשרות ללקוחות לשבת ולהתענג על המוצר במקום. לא שחסרות פינות חמד בפריס בהן ניתן "לרדת" על איזו פחמימה, אבל יש כיף בישיבה בפטיסרי עצמה.

אפשר לאכול את התוצרת במקום (צילום: שרון היינריך)
PAIN DE SUCRE
14 rue Rambuteau
75003 Paris
החנות פתוחה בימים חמישי עד שני בין השעות 10:00 ל 20:00 (שלישי ורביעי סגור).

שלכם
שרון

3 תגובות:

  1. אנונימי4/7/12 02:04

    לא מספיק לחם? צריך גם סוכר?סוכר עם סוכר? הכל נראה משגע ובנוסף גם הכתבה המקסימה. כל הכבוד לך ילדה שלי! אמא

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אמא :-) כמו שאת שמה לב קשה בפריס.

      מחק
  2. הי שרון,בתמונה שמופיעה למטה,ממש באמצע יש קינוח בצורת כיפה מצופה בצבע אדום אטום.
    ראיתי את זה מופיע בהרבה ויטרינות, אבל אין לי מושג מה זה?
    את יודעת אולי?

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *