פריחת המקרונים - JARDIN D'EDEN

וניל-בזיל, מקרון שישי בסדרת הגנים (צילום: שרון היינריך)
חודש יולי השתלט על פריס, הצרפתים המנומנמים נכנסים לשנת הקיץ שלהם. כן כן, אצל הצרפתים אין שנת חורף, בחורף הם דווקא פורחים, עובדים (טוב נו קצת), מטיילים בשווקי חגי החורף ונהנים מיין חם ומערמונים קלויים. בקיץ, נכנסים הצרפתים למעין מצב של MUTE. זה מתחיל בסביבות אמצע יולי, העיר מתרוקנת לה לאט לאט ובאוגוסט היא ממש ריקה. ה"וואקאנס", החופשה השנתית הגדולה, אין צרפתי שמדלג עליה. זו לא קלישאה, מפעלים נסגרים, משרדים כאילו לא קיימים וחנויות פרטיות סוגרות את שעריהן לתקופה ארוכה, לעתים לחודש שלם. צרפתי לא יוותר על החופשה הארוכה, עקרון העונג כבר אמרנו?

זרעי קיץ (צילום: שרון היינריך)
קולקציית הגנים של ארמה, פורחת גם בקיץ ולא יוצאת לחופשה. מקרון גן עדן - EDEN של חודש יולי מתאים מאוד לאווירת השחרור שפוקדת את העיר. טעמים של בזיליקום ווניל, משולבים להם ביחד בתוך עוגייה אחת. תבלין יוקרתי ועשב תיבול עממי יחסית, שביחד משתלבים בהרמוניה קיצית מיוחדת. גלידת הוניל הנוסטלגית וגלידת הבזיליקום הפיוז'נית, יכולות להוות השראה מעניינת למקרון החודש. מדובר בטעמים קלילים, רעננים, מוכרים לכולנו וקלים לעיכול.

נשמע פשוט, מה יכול להיות מורכב בשילוב בסיסי של וניל ובזיליקום? אז אכן מדובר באחד השילובים הקלילים יותר  בקולקציית הגנים (ראו פוסטים קודמים בנושא), אבל גם בו, מצליח ארמה לשלב ייחודיות. הוניל שמכיל כל מקרון מורכב מתרמילים מטהיטי, מקסיקו ומדגסקר, מעין בלנד של וניל שיוצר ארומה מיוחדת מאוד.

הרמוניה של טעמים (צילום: שרון היינריך)
בתחילה מורגש בפה טעם הבזיל ולאחר מכן הוניל תופס את מקומו. שילוב הטעמים משובח לדעתי, ניתן להרגיש בצורה ממש ברורה הן את טעם הבזיל והן את נוכחות הוניל המרשימה. לטענת ארמה תערובת הטעמים הזו שנוצרת בפה, היא הטעם המדויק של גן עדן, אז שאני אתווכח איתו? המקרון מיוצר במהלך חודש יולי ולאחר מכן יוצא מהויטרינות, מומלץ מאוד לנסות.

קפה של אחר הצהריים בפריס (צילום: שרון היינריך)
פייר ארמה
שלכם,
שרון

4 תגובות:

  1. אנונימי11/7/12 08:47

    היי שרון-
    קודם כל, תמיד כיף להתוודע לבלוג שכתוב בצורה נעימה ומלווה כמובן בתמונות מרהיבות.
    דבר שני- בתור קונדיטורית, אשמח לדעת אם ישנן מגבלות כשרות לאכילה בקונדיטוריות העילית בפריז, דוגמת פייר הרמה ול'ודרה. אני יודעת שאת לא עובדת שם, אבל רציתי לדעת כמה רווח השימוש בג'לטין חזיר לעומת ג'לטין דגים, וגם מאילו קינוחים צריך להימנע בשל כך. אני מתכננת טיול לפריז בקרוב, ואני באמת לא רוצה להימנע כליל מהעושר שמציעות הקונדיטוריות המפורסמות והטובות בעולם.
    אני יודעת שזו חריגה קלה מהנושא הכולל, אבל אשמח לתשובה :)
    בתודה,
    דניאל

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דניאל

      ראשית תודה על הפרגון ועל המחמאות, כיף לדעת שההשקעה שלי והאהבה שלי עוברת הלאה. תודה!
      לשאלתך, כפי שאת בטח יודעת אם את שומרת כשרות, ג'לטין איננו הבעיה המרכזית בכשרות של קונדיטוריות...יש עוד הרבה עניינים בדרך. שימוש בחלב נוכרי, חומרי גלם שאין להם כשרות, ניפוי קמח, הפרשה וכו. בקיצור, אם לא כתוב שהמקום כשר אז הוא לא כשר, לכן לא ממש ברורה לי השאלה. בכל מקרה, לגבי ג'לטין לא ניתן לדעת, כל מקום עושה שימוש בחומרים אחרים פשוט אי אפשר לדעת.
      אני מקווה שבכל זאת תצליחי להנות מהעושר הקולינרי :-)
      שבוע נפלא
      שרון

      מחק
  2. איזה פוסט כיפי, תודה ! :-)

    השבמחק
  3. אנונימי22/7/12 22:02

    מצטרף לשאלתה של דניאל, מטעמי עניין. תודה

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *