קפה גורמנד, טרנד פריזאי

לאכול מהכל (צילום: שרון היינריך)
כבירת הפטיסרי העולמית, מכתיבה פריז טרנדים בתחום, הנולדים בבתי עוגות העילית שלה, ולאט לאט זולגים לכלל העולם. דוגמא מעולה לכך היא התפשטות המקרונים ממעדניית העילית "פושון", לכל הפטיסרי בפריז ומשם לכל העולם (אגב, מקור המקרון הוא לא ממש בפריז, אבל משם הוכתב הטרנד). בדרך כלל הטרנדים מגיעים מכיוון הפטיסיירים, סוג חדש של עוגה, טכניקה חדשה של ריסוס שוקולד או חומר גלם חדש שכובש את כל הויטרינות. נדירים המקרים בהם הטרנד מגיע דווקא מכיוון בתי הקפה או הבראסרי, שבדרך כלל מסתפקים באותם סוגי קפה בסיסיים ולא טעימים בעליל.

קפה קטן ומיני פטיסרי (צילום: שרון היינריך)
קפה גורמנד הוא טרנד שרץ כבר כמה זמן בעיר האורות. הרעיון פשוט מאוד, אבל חכם. בבתי הקפה הפריזאיים, לא בפשוטים ביותר, אלא באלו המציעים גם קינוחים איכותיים ואפילו במסעדות הגיעו למסקנה כי הלקוחות מעוניינים לעתים לטעום כמה קינוחים ולא לאכול קינוח גדול אחד. לאור זאת, נבנתה מנת הקפה גורמנד, המוגשת בצורת צלחת שעליה קפה אספרסו קטן וכמה סוגים של קינוחים בגודל של שניים עד שלושה ביסים.

לפעמים ניתן גם למצוא שוקולה גורמנד (צילום: שרון היינריך)
אפשר לחשוב על כמה הסברים לעניין פריחת הקפה גורמנד. ראשית, חלקנו גדלנו על המשפט "הטעם של הביס הראשון זהה לטעם של הביס השני". המשפט הזה נאמר בהקשר של חסכון בקלוריות, והוא משחק תפקיד גם כאן. אם אפשר לאכול מנה קטנה של קינוח רווי שומנים, הרי שהדבר נתפס כ"נזק" פחות גדול למשקל ולגוף. בנוסף, האפשרות שלא להתמודד עם בחירה בין כמה קינוחים שקוסמים לנו בתפריט, מהווה אטרקציה אמיתית. התחושה של אכלתי מהכל, בלי צורך לוותר על אחד המעדנים, מרנינה.

מגוון האפשרויות לא נגמר (צילום: שרון היינריך)
בדרך כלל יופיעו על הצלחת כמה קינוחים המאפיינים את הפטיסרי הצרפתית - מיני קרם ברולה, מקרון בטעם כלשהו, מיני פונדנט, מיני סופלה, טארטלט פירות קטן ועוד ועוד, האפשרויות בלתי מוגבלות. אין סוף לשילובים שניתן ליצור על הצלחת, ממש קן ציור לפטיסייר. אז אם אתם נתקלים בקפה גורמנד בתפריט, לכו על זה, שיק פריזאי אמיתי.

לעוד מידע רב על פריז המתוקה, כנסו.



3 תגובות:

  1. הי שרון. זה נהדר ואני מקווה שגם בארץ הטרנד יאומץ. אני חשבתי כבר מזמן שמשהו קטן או מס' קטנים זה עדיף על אחד גדול, וקינוחים אני תמיד חולקת ממילא, אבל כאן אוהבים לקבל "תמורה מלאה לכסף" וזה מתבטא במנה גדולה וחבל. לחיי הצרפתים!

    השבמחק
  2. היי שרון
    זהו שינוי מרענן ונחמד ביותר,לטעום מעט מכל דבר,למרות שאני יודעת שאצל מאיר אדוני בכתית מוגשת צורת קינוח כזאת,של צלחת מאורכת ועליה כמה סוגים של קנוחים נחמדים ביותר.
    תודה על העדכון!

    השבמחק
  3. can you please give me the adress of Cafe Gormand?

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *