ישראלית, גרה בפריז, מטיילת בלונדון

מאפים של בוקר טריים טריים (צילום: שרון היינריך)
בטיוב, נוסעת לנוטינג היל ומתלבטת עם עצמי היכן לרדת. נוטינג היל גייט? אולי בתחנה הבאה? יורדת בנוטינג היל גייט ויוצאת ביציאת פורטבלו, בדרכי אל השכונה שגרמה לכל אחת מאתנו להזיל דמעה, כשגברת רוברטס כבשה אותה. הייתי כבר כמה פעמים בלונדון, אבל אל המקום הזה תמיד כיף לחזור. השכונה מקבלת משמעות אחרת בכל שלב בחיים והפעם היא נראתה לי  קסומה מתמיד.

למען האמת, הקסם שלה התחיל כבר ליד תחנת נוטינג היל גייט, ממש ביציאה מהתחנה על הצטלבות הרחובות Notting Hill Gate ו Pembridge. יצאתי מהטיוב אל האוויר הלונדוני ומולי ראיתי קירות זכוכית שקופים של חנות כלשהי, ניכר היה שהחנות גדולה ומורכבת משתי קומות. בקומה למעלה ניתן היה לראות אנשים יושבים על מעין בר הפונה לרחוב נוטינג היל גייט. כמובן שהחלטתי להכנס, וטוב שכך.

רטרו בשילוב מודרני. האי שחולש על כל הקומה (צילום: שרון היינריך)
את פניי קבלה חנות כלי מטבח מיוחדת מאוד, מעוצבת בסגנון רטרו משולב בנגיעות מודרניות אורבניות. בכניסה נצבו להם מגוון של לחמים ומאפי בוקר, מסודרים בצורה מושכת עין על קונסטרוקציה מעניינת, ובמרכז החנות ניצב איילנד ענקי. במבט ראשון ברור היה שמדובר במתחם של סדנאות בישול או אפייה כשהתפאורה מסביב נותנת למקום אופי מיוחד מאוד. עליתי לקומה השנייה, בה מצאתי עוד איילנד ענקי וסביבו שולחנות של בית קפה, בר הפונה לרחוב ומתחמי רביצה לילדים ולמבוגרים.

הקפה טעים מאוד והאווירה עוד יותר (צילום: שרון היינריך)
החלטתי שאת הקפה של הבוקר אני שותה כאן. המלצרית החביבה הובילה אותי אל אחד השולחנות ועד שהביאה לי את ה Latte, התחלתי לסקור את הקומה. העיניים משוטטות ובוחנות את המדפים, מנסה להבין מה זה בדיוק המקום הזה. על חלק מהכלים הנמכרים במקום מופיעה תמונה של ג'ימי אוליבר, השף האנגלי הידוע, שואלת את המלצרית מה הקשר של השף העירום למקום. "אה זה המקום שלו", היא עונה. עכשיו הכל ברור, החנות RECIPEASE היא חנות הלייף סטייל, האוכל ומתחם הסדנאות של אדון אוליבר. לטענת המלצרית, השפים שמעבירים את הסדנאות נבחרו בקפידה על מנת שיעמדו בסטנדרטים הגבוהים של השף. הסניף בנוטינג היל שנפתח ממש לפני כחודש, הוא השלישי במספר והגדול מבין כל הסניפים.

הבר בקומה השנייה, משקיף לנוטינג היל גייט (צילום: שרון היינריך)
הקונספט של אוליבר די פשוט, הרעיון הוא מתחם שבו ניתן לאכול במקום, או לקחת הביתה אוכל טעים וטרי, מקום אליו ניתן לבוא על מנת לעבור סדנת בישול קצרה המועברת על ידי שף עליו "חתום" אוליבר, או סתם להתפנק באיזה אביזר מטבח חדש. חומרי הגלם בהם נעשה שימוש במטבח טריים ומובטח כי במנות הבשריות עושים שימוש בחיות שגודלו בתנאים נאותים והביצים ביצי חופש. האווירה ברסיפיז נעימה מאוד, מעין חמימות עוטפת בחלל גדול. השילוב של הצבעים החמים וצבעי הרטרו, ביחד עם אקססוריס מיוחדים יוצרים תחושה טובה של צבעוניות רגועה. אין ספק שכל פרט נלקח בחשבון וההשקעה בעיצוב היא אחד הדברים הבולטים ביותר במקום. מומלץ בחום לכל חובבי התחום וכן לחובבי העיצוב וגם סתם למי שרוצה קפה טוב וקצת אבק כוכבים.

סניפים ושעות פתיחה.

שלכם
שרון




2 comments:

  1. שמוליק ברוכיאל20/9/12 09:33

    היי שרון ושנה טובה

    כל כך מעניין לשמוע ממך גם מלונדון אחרי שהתרגלתי כבר שאת חלק בלתי ניפרד מפריס . איזה רשומה עם טעם כל כך טוב והכרות מעניינת של נוטיג גייט היל

    השבמחק
  2. שמוליק
    כיף לדעת שאתה ממשיך לעקוב אחרי הבלוג ואחרי החוויות שלי. עכשיו אתם צריכים לבקר גם בלונדון :-)
    שנה טובה לכם!
    שרון

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *