פריחת המקרונים - JARDIN ORIENTAL

מקרון של סתיו (צילום: שרון היינריך)
אוקטובר, הסתיו בעיצומו בעיר האורות, כמה שבועות של שעה מקבילה לשעון החורף בארץ, מתחילים להריח את הצינה של החורף. בבוקר, הקרירות כבר משתווה לימים הקרים ביותר בחורף הישראלי ובמהלך היום נעים ורענן, ממש מזג אוויר לבבי. בקרוב, יוזזו גם כאן מחוגי השעון ואז החשיכה בבוקר תהיה קשה, האור יעלה רק בכניסה לעבודה, וכשנצא ממנה כבר נראה את האייפל מנצנץ (עדות לכך שיש חושך מוחלט).

אבל כמו שאתם כבר יודעים, הפריסאיים מתעוררים כשקר, התקופה הזו היא התקופה העמוסה והמיוחדת ביותר בפריס. בסופר-מרקט כבר נראו ניצנים של שוקולדים לקריסמס, בימים האחרונים כבר החל פרוייקט תליית נורות החג בשאנז אליזה ובהקשר שלנו, ממש עוד מעט תגיע אל סופה קולקציית המקרונים לאספנים של פייר ארמה - LES JARDINS.

ורדים, הדרים וג'ינג'ר (צילום: שרון היינריך)
מקרון חודש אוקטובר הוא המקרון התשיעי בסדרה, בפעם הבאה בה נלך לטעום את המקרון שלנו, נסיים בעצם את איסוף הסדרה ונקבל מתנה בדמות קופסא של 12 מקרונים מקולקציית הגנים. גאון שיווקי כבר אמרנו? מי היה מאמין שתחום האספנות יגיע גם אל המקרונים, אני זוכרת שכשהיינו קטנים אספנו קלפים של "חבורת הזבל", "החבובות" ואפילו "לאקי לוק", אף פעם לא חשבתי שעל השולחן בסלון ינוחו להם קלפי מקרונים. אין גבול.

מקרון אוריינטלי-מזרחי, כך נקרא המקרון התשיעי בסדרה. צבעו הורוד (עדין) של המקרון, בא לרמז לנו על אחד מחומרי הגלם המרכיבים אותו, הורדים. בדרך כלל מעיד צבעו של המקרון על טעמו, כך יהיה מקרון חום ממולא בדרך כלל במילוי שוקולד, מקרון ירוק בפיסטוק וכדומה. הפעם מדובר בשילוב טעמים של ורדים, פריחת הדרים וג'ינג'ר מסוכר. אני לא חסידה של טעם הורדים, בדרך כלל הוא משתלט על הטעמים האחרים, אבל לא אצל ארמה. המקרון עדין מאוד, שילוב הטעמים של הורדים ופריחת ההדרים יוצר תחושה של רעננות בפה, מדי פעם מורגשת נוכחות הג'ינג'ר שנותן תזכורת לכך שארמה עומד מאחורי המקרון, מעין סימן לתעוזה של ארמה ולטירוף הטעמים שהוא יודע לייצר.

ליד קפה, או סתם בדרך למטרו (צילום: שרון היינריך)
מקרון הגינה האוריינטלית ימכר בחנויות של ארמה עד תחילת חודש נובמבר 2012, או אז יצא לויטרינות המקרון האחרון בסדרה. אבל אל חשש, מיד בתום סדרת המקרונים הנוכחית, יחל ארמה למכור את סדרת המקרונים לחגי החורף, בשנה שעברה ככבו בסדרה החגיגית מקרון כבד אווז ושוקולד ומקרון כמהין, מעניין מה רוקח לנו המאסטר לחגי החורף 2012. מבטיחה לעדכן מיד כשהיצירות החדשות תצאנה לאוויר העולם.

לתשומת לבכם, חסר לכם קלף או כמה קלפים מהסדרה? תוכלו להשלים את הסדרה באמצעות אתר האינטרנט של אדון ארמה. אל תגידו שלא ידעתם.

שלכם
שרון

6 תגובות:

  1. מחכה בקוצר רוח לראות מה מצפה במקרון האחרון - במיוחד בעקבות זאת שאוכל לממש את האפשרות לטעום ממנו ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. מקווה שהוא יהיה לטעמך :-)
      שרון

      מחק
  2. טעמתי!
    איזה כיף - סוף סוף להרגיש בפה את מה שאת מתארת...:)
    תודה על כל ההמלצות שלך בכלל!
    להת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט מעולה לטעום סוף סוף...שמחה לדעת שההמלצות שלי עזרו לך במהלך השהות בפריס. תמשיכי להנות!
      שרון

      מחק
  3. הי שרון. המקרון הזה נראה לי נהדר. אני מאד אוהבת טעמי ורדים, והשילוב נשמע מצויין ביותר! תהני!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ציפי, לאוהבי הורדים הוא באמת מעולה. אפילו אני שלא ממש אוהבת ורדים, נהנתי מאוד. ארמה מצליח ליצור שילובים מאוזנים ועדינים שמאפשרים לכל אחד להתחבר למקרון.
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *