טעמתם פעם מוסיפונטן?

גן עדן ברובע התשיעי (צילום: שרון היינריך)
במסגרת הניסיונות שלי להכיר יותר ויותר מקומות מרתקים בתחום הפטיסרי, שוקולטרי, בולנז'רי בפריז, הגעתי לאחרונה לחקור את הרובע התשיעי. הרובע ממוקם בגדה הימנית ובו נמצא אחד ממרכזי העסקים המוכרים של העיר - הבולברדים הגדולים. חנויות כלבו כמו גאלרי לאפייט ופרינטמפ, לצד בניין האופרה גרנייה המרשים וחנויות מותגים רבות נוספות, הם הדיירים המוכרים ביותר ברובע. לצדם בנקים, משרדים בתחומים שונים וכן בית הכנסת הגדול ה -VICTOIRE. 

שימוש בפירות טריים בלבד (צילום: שרון היינריך)
אחד הרחובות השיקיים ביותר ברובע הוא רחוב Martyrs הנמצא במרכז הרובע. ברחוב תמצאו מגוון רחב של חנויות אוכל ובכלל זה את הפטיסרי המיוחדת מאוד של סבסטיאן גודארד - Sebastien Gaudard. סבסטיאן מגיע לפריז מאלזס-לורין, מעיר קטנה בשם Pont-a-Mousson. בילדותו נהג לבלות עם אביו בקונדיטוריה המשפחתית וגם היום, נמצא האב לעתים בפטיסרי החדשה של סבסטיאן ועוזר לו במעבדה (כך מכונה המטבח של הפטיסיירים והשוקולטיירים בצרפת). אחרי שנים של עבודה ב"פושון" כעוזרו של פייר ארמה המוכר לכולנו, ולאחר מכן ב"בון מרשה" - LA GRANDE EPICERIE החליט גודארד לפתוח מקום משלו.

קווים נקיים בעיצוב (צילום: שרון היינריך)
הפטיסרי נפתחה בסוף שנת 2011, אחרי כמה שנים בהן חי סבסטיאן ברובע התשיעי הססגוני. הפטיסרי בעלת חלונות גדולים הפונים אל הרחוב, ניתן לראות כל מה שקורה בתוכה. רצפה מיוחדת בסגנון מעט רטרו, וצבעי תכלת עדינים מאוד משרים אווירה רגועה ונעימה. במקום מייצר סבסטיאן את הפטיסרי, השוקולדים והמאפים וכן בוחר את הקונפיסרי (ממתקים) הראויים להמכר בבוטיק שלו.

מון בלאן, פאר העיצוב הצרפתי (צילום: שרון היינריך)
קשה שלא להתרשם מהקווים הנקיים והעדינים של המקום, שעולים בקנה אחד עם הרצון של סבסטיאן להחיות את הפטיסרי הצרפתית הקלאסית. בויטרינות שלו לא תמצאו קינוחי היי-טק ולא מקרונים בעשרות צבעים, לעומת זאת כן תוכלו למצוא את הפריס-ברסט המסורתית, את האקלרים המוכרים, רליג'יוס, טראט לימון, טראטי פירות על פי פירות העונה ועוד. אל תוותרו על המון בלאן של סבסטיאן, מרנג עם קרם שאנטיי וזילופים של קרם ערמונים, מדובר ביצירת אמנות של ממש.

מוסיפונטן על שם תושבי העיר (צילום: שרון היינריך)
הספסיאליטה של הפטיסרי הוא הקינוח אותו המציא אביו של סבסטיאן, המוסיפונטן - MUSSIPONTAIN. שמו של הקינוח ניתן לו, על שם הכינוי של תושבי העיר Pont-a-Mousson, המכונים מוסיפונטנים (מדהים אה?). הקינוח מורכב מבסיס של מרנג, מעליו שכבה עסיסית של קרם וניל משובח ואת כל הדבר הטעים הזה מצפים שקדים קלויים ומקורמלים. מדובר במעדן אמיתי, הקרם איכותי ביותר ולא כבד מדי והשקדים המקורמלים הופכים כל ביס לתענוג אמיתי. בתחום המאפים מומלץ הקוגלהוף האלזסי המגיע בגודל אישי או משפחתי.

כנסו לכאן לאלבום התמונות המלא.

22 rue des Martyrs
שעות פתיחה: שלישי - שישי 10:00-20:00
                   שבת  09:00-20:00
                   ראשון 09:00-19:00
מטרו: Notre-Dame-de-Lorette קו 12

שלכם
שרון

5 תגובות:

  1. לגמרי עושה חשק! בעיקר למון בלאן!
    יש לך במקרה מתכון מומלץ לקינוח הנפלא הזה? כיוון שלפני חודשים ספורים הייתי בפריז נראה לי אאלץ להסתפק בגרסה home made... ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :-) אני פחות עוסקת במתכונים, אם אתקל במתכון טוב אפרסם בשמחה.
      שנה אזרחית טובה!
      שרון

      מחק
  2. פוסט מרגש ונפלא כתמיד! רשמתי לפני את כתובת :-)
    xxx

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי! אכן המקום מרגש....
      נשיקות
      שרון

      מחק
  3. וואו. נראה מעולה ביותר. נרשם. תודה!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *