ראיתי כוכבים אצל Helene Darroze

תכשיטים של קינוח (צילום: שרון היינריך)
אז איך מתחילים פוסט על קינוח במסעדת מישלן בפריז? אני לא הולכת לספר לכם על ארוחת טעימות שלמה במסעדת המישלן של Helene Darroze. מילים לא יוכלו לתאר, ואני אינני מבקרת מסעדות (וטוב שכך, קשה לי לכתוב ביקורת). אני רק אגיד, שהחוויה מרגשת, התחושה כמו בסרטים, נרשמו כל גינוני הטקס.

יצירות אמנות מתוקות (צילום: שרון היינריך)
המקום של אלן, נמצא ברחוב Assas שברובע השישי, ממש בסמוך לרחוב שרש-מידי המקסים. האווירה נעימה מאוד, לא מעונבת מדי, לא פלצנית מדי, הכל במידה. בקומת הכניסה יש מעין חדר פרטי בו ניתן לקיים אירועים קטנים, בצמוד אליו לאונג' עם שולחנות וספות מיוחדות ובקומה השנייה ממוקם "אולם האוכל". מיד עם תחילת הארוחה הוצמדו לשולחן צוות של עובדים, כל אחד אמון על התחום שלו, אחד מוזג, אחד פורס, אחת מגישה, אחד נושא את המגשים, כולם מקצועיים מאוד ואדיבים ביותר. הארוחה הייתה מיוחדת מאוד, שילובי הטעמים הפתיעו בכל מנה מחדש והאווירה הייתה נינוחה ונעימה. אחרי מספר מנות מעולות, הגיע שלב הקינוח.

פיסטוק וסורבה יוגורט (צילום: שרון היינריך)
לשולחן מוגשת קערת זכוכית עבה ומיוחדת ובה יצירת אמנות בדמות קינוח. בקערה הונח מאפה פיסטוק אוורירי ירוק, על מצע של קרם ברולה פיסטוק. מעל המאפה הונח סורבה יוגורט יווני ומעליו דף דקיק של סוכר ורדרד, ממש בד שיפון של סוכר. אל כף הכסף נאספים כל המרקמים והטעמים שנחים להם בתוך הקערה, וואו! כל רכיב של המנה מורגש, טעם הפיסטוק, העדינות של הקרם ברולה, המתיקות והקרירות של היוגורט שהשתלב בצורה מושלמת עם הפיסטוק, וכמובן מתיקות הסוכר וחמיצות האשכולית. המחשבה על השילוב בין כל הרכיבים שבמנה, מדהימה. נגמרו לי המילים.

קרם שוקולד אלוהי (צילום: שרון היינריך)
לשולחן מגיעה צלחת גדולה עם קינוח נוסף ולידה מתקן הנושא עמו עוד שני קינוחים, עוצר נשימה. במרכז הצלחת מונח בסיס של עוגיית ברטון עם שוקולד ג'נדויה, מעל הבסיס נח לו קרם שוקולד חלב של ולרונה, עשוי מעולה ומרגיש כמו קרם שאחריו אפשר לפרוש מן העולם. את הצלחת מעטרים זילופים של קרם גלנגה ארומטי וקרם של פרי הדר המזכיר מעט תפוז סיני. מדובר באחד הקינוחים הטעימים ביותר שטעמתי בפריס, חלום.

ללא מילים (צילום: שרון היינריך)
כבר מתחיל להיות קשה, אבל על המתקן היפיפה מונחים שני סוגים נוספים של קינוחים. מקרון שוקולד ממולא בקונפי שזיפים וארמניאק, פשוט גאונות. הכיוון אליו לקחה הגברת את המקרון מדהים אותי, השילוב של שוקולד עם ארמניאק מעולה והתוצאה הסופית מרגשת. מול המקרון מונח בצק שו (בצק רבוך) עם קרם שאנטיי וסוכר ממאוריציוס. קרם השאנטיי הטוב ביותר שטעמתי עד היום, מצא את עצמו במנה הזו. אין מילים, שוב פעם.

החלומות ממשיכים להתגשם,
אל תשכחו לפרגן לעצמכם מדי פעם גם כאלו מקומות.
Hellene Darroze

שלכם
שרון



8 תגובות:

  1. טוב, נו אין מילים. תמשיכי כך!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי!
      תמשיכי לעקוב,
      שרון

      מחק
  2. את הורגת אותי. אל תפסיקי.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא למות לי שם :-)
      מבטיחה להמשיך...
      שרון

      מחק
  3. אנונימי12/1/13 10:55

    אומרים שמי ששואל על מחירו של מוצר או שירות , לא יכול להרשות לעצמו לרכוש אותו. אולם מה מחירה של ארוחה [ כמובן אומדן ] אצל הגב' הב"ל ?
    ושוב כל פוסט שמתפרסם הוא עונג צרוף . המון תודות.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אנונימי
      תודה על המחמאות והשאלה לגיטימית לחלוטין.
      בערב, יש אפשרות לשני תפריטים של טעימות - הראשון ב 125 יורו לאדם והשני ב 195 יורו לאדם.
      בצהריים יש תפריט של בין 50 ל 60 יורו לאדם.
      מסעדת מישלן...שווה לפחות פעם בחיים.
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *