ישראלית וברזילאי מכינים ביחד שוקולד צרפתי

ישראלית, ברזילאי ושוקולד צרפתי
SO FRENCH SO GOOD, שבוע הגסטרונומיה הצרפתי הראשון בישראל נפתח אתמול, בחסות שגרירות צרפת בישראל. במסגרת האירוע יתקיימו מגוון אירועים גסטרונומיים - 11 שפים צרפתיים הגיעו לארץ וממש בימים אלו מבשלים בתל אביב ובירושלים ביחד עם שפים מקומיים, יריד ספרי קולינריה ובישול, תערוכת צילומי אוכל מרהיבים וכן הקרנת הסרט המשובח "הטבחית של הנשיא" שקצר הצלחה מסחררת בצרפת.

דוס סנטוס בפעולה









אחד האירועים המעניינים במסגרת הפסטיבל הוא שיתוף הפעולה בין השוקולטיירית איקה כהן לבין השוקולטייר ליאנדרו דוס סנטוס וחברת התעופה "אייר פרנס". איקה כהן, שוקולטיירית מבריקה, שהתמחתה במשך שנים בתחום השוקולטרי בצרפת, אצל שוקולטייירים מובילים כדוגמת ז'אק ז'נין ומישל שודן, מארחת במעבדה שלה ביד חרוצים את השוקולטייר דוס סנטוס. דוס סנטוס, שוקולטייר מוכשר החל את דרכו במסעדות מישלן ומאז מפתח את עיסוקו בתחום השוקולד. כיום חי בברזיל, מנהל משנה במסעדת NUMBER SEVEN ומוציא לפועל את חידושיו בתחום השוקולד.

כהן ודוס סנטוס, לשוקולד אין גבולות
במסגרת שבוע הגסטרונומיה הצרפתי, עובדים ביחד כהן ודוס סנטוס בשוקולטרי של איקה. השניים מייצרים פרלינים משובחים משוקולד VALRHONA, המחולקים בימים אלו לנוסעי טיסות "אייר-פרנס" מישראל לצרפת. איקה מספרת לי שהעבודה לצד דוס סנטוס מרתקת. השניים מבלים ביחד ימים ולילות, על מנת לספק את התוצרת לטיסות וכן רוקחים פרלינים מיוחדים, כדוגמת פרלין עם גנאש פטריות, לארוחת הערב המסורתית בבית השגריר הצרפתי. 

השוקולטיירית איקה כהן תתארח בקרוב בבלוג ואף תחלוק אתנו את אחד המתכונים אותם הביאה מפריס. בנתיים אתם מוזמנים לבקר אותה ואת דוס סנטוס בשוקולטרי שלה- יד חרוצים 11, תל אביב.

שלכם
שרון

2 comments:

  1. מתי זה קורה? האם יש עלות כניסה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טלי, כנסי ללינק שמופיע תחת המילים so french so good יש שם את כל המידע...

      יום טוב
      שרון

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *