HUGO&VICTOR הסופרים של עולם הפטיסרי


שוקולד משובח בתוך ספר (צילום: שרון היינריך)
החנות של ויקטור והוגו נראית כמו בוטיק תכשיטים מהודר. הקינוחים מוצגים כמו יהלומים בתוך מדפים מיוחדים מכוסי זכוכית, והעיצוב אלגנטי בגווני שחור דרמטי. כל קינוח ושוקולד, מקבל את המקום הראוי לו, וניכר שהעומדים מאחורי המקום, מכבדים מאוד את המוצרים שלהם.

אחת מיצירות האומנות של הוג (צילום: שרון היינריך)
הוג פוז'ה וסילבן בלנק Hugues POUGET, Sylvain BLANC  הם חברי ילדות, שגדלו ביחד בדרום צרפת. לפני מספר שנים, החלו השניים חולמים על מיזם משותף. הוג, התמחה במשך שנים בתחום הפטיסרי, כולל עבודה במלון בריסטול היוקרתי, אליו מגיעים מנהיגים מכל העולם, ובמסעדת המישלן של GUY SAVOY. במקביל להתפתחותו של הוג בעולם הפטיסרי, התפתח סילבן בעולם העסקים והתברג בתפקיד ניהולי ברשת החנויות המוכרת PRINTEMPS. בשנת 2010, החלו מגשימים השניים את חלומם הגדול, עם הקמתה של הפטיסרי היוקרתית HUGO&VICTOR.

הקולקציות מונחות בתאים מיוחדים (צילום: שרון היינריך)
לפני שנכנסים לחנויות של הוגו וויקטור, כדאי להכיר את העקרון שמאחורי עיצוב החנות. הוג וסילבן מקדשים את רעיון חומרי הגלם הטריים. כמו שף-פטיסיירים רבים בפריז, גם הם עובדים על פי קולקציות עונתיות ועושים שימוש רק בתוצרת טרייה. כך, ניתן למצוא בכל רגע נתון חמישה טעמים עונתיים ובמקביל להם ארבעה טעמים הנמצאים בבוטיק לאורך כל השנה. הטעמים העונתיים מתחלפים כל חודשיים, בהתאם לחומרי הגלם הטריים הנמצאים בשווקים, לעומתם טעמי השוקולד, קרמל, וניל טהיטי ופרלינה אינם תלויי עונה ואותם תוכלו למצוא תמיד בחנות.

מה שמעניין בקולקציות של הוגו וויקטור הוא שמדובר בקבוצות טעמים ראשיות, כשבתוכן לכל טעם מייצר הוג מיני-קולקציות. ה HUGO הוא קינוח המייצג את החדשנות בתוך המיני קולקצייה, לעומתו ה VICTOR מייצג את הקלאסיקה של הפטיסרי הצרפתית. בנוסף לשני הקינוחים, מתאים הוג למיני-קולקציה גם שוקולד איכותי והסומליה של הבוטיק מתאים לה יין.

קולקציית הקרמל בשלמותה (צילום: שרון היינריך)
לחובבי הקרמל, מומלץ מאוד לטעום לפחות את אחד מקינוחי הקרמל המשובחים של הוג. הHUGO המייצג את החדשנות, את היצירתיות ואת המעוף הרב שיש בעולם הפטיסרי הוא בעצם כדור גדול משוקולד חלב, שנח לו על עוגיית סבלה איכותית ובתוכו מסתתר קרם קרמל עם קרמל איכותי ואגוזי מקדמיה. הVICTOR, המייצג את הקלאסיקה, הוא בעצם מיל פויי (קרמשניט) מעולה, המורכב משכבות של בצק עלים פריך וביניהן קרם קרמל ונגיעות של קרמל משובח. לכל התענוג הזה נלווה גם שוקולד בצורת חצי כדור, מוזהב, ממולא בקרמל עם מעט מליחות עדינה. הרעיון הזה של קולקציה קטנה בתוך שלל הקולקציות של הוגו וויקטור מקסים לדעתי.

ה"הוגו" של קולקציית הקרמל (צילום: שרון היינריך)
בנוסף לקולקציות המיוחדות, תוכלו למצוא בבוטיק מגוון רחב של מוצרים כמו מקרונים, ריבות מעולות, ערמונים מסוכרים, עוגות בחושות ואפילו מוצרים לבראנץ' בסופי שבוע (ללא ישיבה במקום). נסו את המקרון הירוק במילוי קומבוואה COMBAWA שהוא סוג של לימון הגדל בשטח החקלאי של משפחתו של סילבן, מומלץ ביותר. חובבי השוקולד, ישמחו לטעום את השוקולדים המיוחדים של הוגו וויקטור, הנמכרים בקופסאות המעוצבות כמו ספרים, כיאה למקום הנושא את שמו של אחד הסופרים הגדולים ביותר בעולם.

7 rue Gomboust
פתוח שלישי ורביעי 10:00-19:00, חמישי עד שבת 10:00-20:00, ראשון 11:00-17:00
מטרו קו 1 תחנת TUILERIES


שלכם
שרון

5 תגובות:

  1. ניצה הוכמן17/2/13 12:39

    שרון נראה יפיפה ומגרה,ממש יצירת אמנות לשמה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ניצה!! אכן מקום מיוחד :-)
      שבוע נפלא
      שרון

      מחק
  2. ביקורת של ישראלי:
    Great Appearance very elegant that was ruined by an arrogant salesperson with a bad attitude and mediocre tasty expensive cakes. If the cakes only tasted as good as they looked.... Go there to look and cross the street to Gerard Mulot for a great taste experience.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי זאב
      אכן מקום מאוד אלגנטי, יוקרתי ועם לוק מאוד טוב.
      האם זה המקום הכי טוב בפריס? לדעתי לא, אבל זה עניין של טעם.
      לגבי ההשוואה לג'ראר מולו, אין כל כך מקום להשוואה משום שג'ראר מולו
      הוא הקלאסיקה הצרפתית במיטבה. הדברים שלו מעולים מעולים והאווירה
      הרבה פחות מעונבת. מדובר בסוג אחר לגמרי של מקום.
      בכל מקרה, שווה ביקור בשביל החוויה וההתנסות גם בקונדיטוריות בוטיק.
      שבוע נפלא
      שרון

      מחק
  3. מעוניינת למדוד את חליפת-ארבעת-החלקים-מקרמל בשלמותה. בחלומות, אני בדרך.

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *