הבגטים הארוכים של MAISON COLLET

הבגטים הארוכים מאוד של קולה (צילום: שרון היינריך)
פבריס קולה ואשתו מרי, מנהלים משנת 2000 את קולה (MAISON COLLET), ברחוב מונטורגיי (MONTORGUEIL) שבלב הרובע השני. מדובר באחד הרחובות המעניינים ביותר בפריז מבחינה קולינרית, וניתן למצוא בו שילוב מעניין מאוד של חנויות אוכל, מעדניות, בתי קפה, פטיסרי ובולנז'רי.

פלאן עסיסי וטרי טרי (צילום: שרון היינריך)
המקום הוקם ב 1988 על ידי הוריו של פבריס, רנה ומוניק. פבריס לא התעניין אז בתחום הפחמימות, אך לאחר שהלכה אמו לעולמה, החליט להכנס לעסק המשפחתי. בשנת 2007, החליטו פבריס ומרי כי הגיע הזמן לשפץ את המקום ולתת לו את האופי שלהם. מרי מספרת לי שבמהלך העבודות, גילו כי מעל לתקרה הקיימת, התחבאה לה תקרה עתיקה, לא ברור מאיזו תקופה. התקרה החבויה שוחזרה והיא זו שהיום תוכלו לראות בחנות, אל תשכחו להרים את הראש.

קרם פטיסייר וצימוקים (צילום: שרון היינריך)
קולה היא בולנז'רי-פטיסרי ותוכלו למצוא בה מאפים, קינוחים, סנדוויצ'ים ואפילו קישים. הבאגטים במקום ארוכים בצורה שטרם ראיתם, וטעימים כמה שהם ארוכים, אל תוותרו על רכישה של אחד. הפלאן של קולה מעולה, עסיסי, גבוה וזהוב במידה הנכונה. אם אתם חובבי צימוקים אל תוותרו על הפה או ריזן (PAIN AUX RAISINS), מאפה עם קרם פטיסייר וצימוקים. אצל קולה הוא עסיסי מאוד, המילוי נדיב והאפייה עד השחמה נותנת למאפה טעם מצוין.

אל תשכחו להסתכל על התקרה (צילום: שרון היינריך)
בשעה שביקרתי בחנות, נכנסו אליה שתי משפחות מהאזור עם ילדיהם רכובי הקורקינטים. הייתה זו השעה ארבע אחר הצהריים, שעת החטיף. בלי היסוס, ביקשו הילדים את המאפה הקבוע שלהם, פה או שוקולה (PAIN AU CHOCOLAT ), הם יודעים מה טוב.

100 rue Montorgueil
פתוח שני עד שישי 06:30 עד 20:45

מטרו Sentier

שלכם
שרון

4 תגובות:

  1. אז זהו: נניח שאני ברחוב מונטורגיי. ברחוב זה לפחות 3 אופים מכובדים: Stohrer, Paul ו- Maison Collet. (שלא לדבר על Le Pain Quotidien, שגם אצלם מאפים, סנדביצ'ים וכו'). מה עושים? על מה ללכת? פעם אחרונה הייתי אצל פול, ונהניתי.

    השבמחק
  2. הי זאב

    אכן ברחוב מונטרגיי מקומות טובים רבים (כמו שציינתי). PAUL איננה נחשבת רשת איכותית אלא בסיסית ביותר. סטורר נחשב לטוב מאוד והרשת הנוספת שציינת איננה צרפתית והיא די חביבה לקפה, מאפה ובארנצ'ים. לסיכום, בגט לחלוטין אצל COLLET.
    :-)
    יום נפלא
    שרון

    השבמחק
  3. מעניין, תודה. דווקא PAUL לא נראית לי רשת מיוחדת, יותר עממית ותיירותית. אך בהחלט מעניין לנסות את המאפים שסיפרת בכתבה.

    השבמחק
  4. תודה, שרון. הנה הרווחתי (הרווחנו) ידע כפול ומכופל.

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *