מאחורי הקלעים של "אופה בצרפתית", מיקי שמו בפריז

שמו, קליר דמון ושוקי הצלם במהלך הכנת המתכון (צילום: שרון היינריך)
כשמיקי שמו סיפר לי שהעונה החדשה של "אופה מהלב" תצולם בחלקה בפריז, הבנתי שדבר מיוחד מאוד הולך לקרות בתחום תוכניות הבישול בארץ. אין מקום מתאים יותר, מבירת הפטיסרי העולמית, לצילום של תוכנית אפייה במיוחד כשמדובר במפגש של קונדיטור ישראלי עם ענקי הפטיסרי הצרפתית.

יוחאי, איש הסאונד, מתקין לקליר דמון את המיקרופון (צילום: שרון היינריך)
את מיקי שמו, אחד הקונדיטורים המובילים בישראל, אני מכירה מזה שנים. כחיפאית לשעבר, ראיתי כיצד קונדיטוריית שמו הופכת לאחד ממוקדי העלייה לרגל של כל חיפאי או קרייתי (כיום גם במרכז הארץ) שרוצה להתאבזר בעוגות, עוגיות, לחמים ומאפים. בהמשך, הצטלבו דרכינו של שמו ושלי, עת עבדתי בקונדיטוריה בחדר הקצפות והמוסים. מדובר היה בתקופה מיוחדת מאוד, במהלכה הכרתי עולם מרתק ומשפחה מקסימה שממשיכה להתפתח ללא הפסקה, מתוך אהבה אמיתית לעולם הקונדיטוריה. 

 שקט מצלמים (צילום: שרון היינריך)
בימים אלו, נמצא שמו ביחד עם צוות ההפקה בפריס, לטובת צילום האייטמים עם השמות הגדולים ביותר בתחום הפטיסרי הצרפתית. קלייר דמון, פטריק רוג'ר, ז'אק ז'נין ופבריס לה בורדה הם רק חלק מהשמות של השף פטיסיירים והשוקולטיירים עמם נפגש שמו במהלך ימי הצילום. עם כל אושייה כזו, מכין שמו מתכון, לומד על עולמו ומנסה להעביר לצופים מעט מהקסם הצרפתי.

חייבים גם לטעום... (צילום: שרון היינריך)
הצילומים מתקיימים במטבחים של השפים, שמארחים את הצוות בצורה נפלאה. ההצצה הזו לתוך מקומות הייצור של פטיסרי העילית הפריסאית, איננה מובנת מאליה. ימי הצילום עמוסים, זאת על מנת להביא לצופים כמה שיותר אייטמים וכמה שיותר מפגשים עם פרסונות מרתקות. ניכר כי השף פטיסיירים מעוניינים מאוד במגע עם הקהל הישראלי, החשיפה הבינלאומית חשובה להם והשוק הישראלי מסקרן אותם מאוד.

שמו ופטריק רוג'ר האגדי, בגינה של רוג'ר (צילום: שרון היינריך)
הצילומים בעיר האורות נמשכים, אני יכולה להבטיח לכם שצפויה לכם חוויה מדהימה.
שלכם
שרון
שמו ורוג'ר עובדים ביחד (צילום: שרון היינריך)

שמו מקבל משימות מפטריק רוג'ר (צילום: שרון היינריך)

ג'ינג'ר מסוכר בתהליך ציפוי בשוקולד (צילום: שרון היינריך)




תגובה 1:

  1. מיקי, מהמםםםםםםם!!!!! חולים עליך ומחזיקים לך ידיים!!! אתה מייצג עבורנו את האיכות הישראלית,שלמדה מכל העולם ומשלבת ומחדשת יצירות חדשות מהן....!!!! מברוקקקקק!!!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *