מה זה? הפתעות מתוקות במארה

הססגוניות של החנות משתלבת עם צבעי המארה (צילום: שרון היינריך)


החנות החדשה של מזה (MAZET) נפתחה במרץ 2012 ברובע המארה שבפריז. לפני כן, ניתן היה לרכוש את התוצרת המפורסמת של החברה בחנות ברובע ה 16, היוקרתי מבין רובעי פריז. הסיפור של מזה מתחיל עוד במאה ה 17, עם המצאת הפרלין. הפרלין הוא שם שניתן לשקדים קלויים ומקורמלים בשנת 1636 והם יוצרו לראשונה על ידי קלמו ז'אלוזו ( CLEMENT JALUZOT ) השף של הדוכס דאז. בהמשך, נדד השף לעיר מונטרג'יס ( MONTARGIS ) ושם החל למכור את התוצרת המקורית שלו. בשנת 1903 רכש ליאון מזה את המתכון המקורי של הפרלין והחל בשושלת מזה המפוארת.



אפילו קופסאות הפח המעוצבות שוות ביקור (צילום: שרון היינריך)
קופסאות שהן מתנות נפלאות (צילום: שרון היינריך)
מסייה קלבוסי מקבל את פניי בחיוך רחב ובחום רב, התחושה היא שהוא מכניס אותי אל תוך הבית שלו ומעוניין מאוד להראות לי את כל החדרים בדירה. חנות הקונפיסרי-שוקולטרי של מזה (MAZET) ממוקמת בלב המארה הפריזאי הססגוני והיא מתאימה מאוד לאווירה המאפיינת את האיזור. שילוב של מודרני, עם כבוד רב להיסטוריה ולשימור הישן, צבעוניות גאה בשילוב עץ חום כבד וויטראז'ים מיוחדים, אריזות מודרניות בעיצוב שיקי, לצד קופסאות פח עם מראה מיושן.

פרלין, ואין כל קשר לשוקולד (צילום: שרון היינריך)
מסייה קלבוסי מסביר בהתלהבות על התוצרת המקורית של בית מזה. המוצר המזוהה ביותר עם מזה הוא הפרלין, שקדים קלויים מקורמלים שנעשים לפי המתכון הסודי שרכשה המשפחה. עם השנים, מסביר קלבוסי, התפתחו וריאציות על הפרלין וכיום ניתן למצוא אותו בתוספת טעמי דובדבנים, קרמל מלוח או תפוז. כן ניתן למצוא בבוטיק מגוון רחב מאוד של שקדים ואגוזים מצופים בכל טוב. אל תוותרו על ה KALOUDJA, שקדים מצופים בשוקולד ג'אנדוז'ה (גאיה), ועל ה AMANDAS, נוגט שקדים ושוקולד מצופה בקקאו מריר.

פונדו שוקולד, לקחת הביתה או לנשנש במקום (צילום: שרון היינריך)
בנוסף לשקדים ולאגוזים המצופים בכל טוב, תוכלו למצוא במקום קולקצייה שלמה של שוקולדים מעולים. אחד הטובים ביותר במקום הוא זה עם הפאט דה פיסטאש ( PATE DE PISTACHE ) שהנו מעין מרציפן של פיסטוקים. בנוסף תמצאו במקום מגוון אריזות מתנה מיוחדות ומעוצבות, כמו גם כלי זכוכית מיוחדים עם פונדו שוקולד בטעמים שונים כמו קרמל מלוח, חלב קרמל, מריר עם אגוזי לוז ועוד. הפונדו מגיע בכלי המתאים לכמה אנשים, או בקופסא ובה חמש כוסות קטנות בחמישה טעמים. אם אין לכם סבלנות להמתין עד שתגיעו למיקרו-גל, תוכלו להזמין לכם במקום פונדו שוקולד עם עוגיות טעימות לטבילה, אותו תוכלו לאכול על הבר הקטן שנמצא בקצה הבוטיק.

37 rue des Archives
פתוח שני עד שבת 10:00 עד 19:00, יום ראשון 11:00 עד 19:00
מטרו: תחנות RAMBUTEAU או HOTEL DE VILLE

שלכם
שרון 

2 comments:

  1. השאלה הקשה איך מתמודדים עם כל המבחר שיש בפריז... אם יש כמה ימים, מה באמת הכי מומלץ.. זה נראה שזה לא נגמר.

    השבמחק
  2. זה אכן לא נגמר....קשה מאוד :-)

    שבוע נפלא
    שרון

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *