DEBAUVE & GALLAIS השוקולד של מרי אנטואנט

מגוון עצום של שוקולדים (צילום: שרון היינריך)
כשמדברים על היסטוריה קולינרית, השוקולטרי של דבוב וגלה היא אחד המונומנטים החשובים ביותר בתחום השוקולד הצרפתי. באחד הרחובות המקסימים שבגדה השמאלית, בואך בולברד סאן-ז'רמן, שוכנת לה אחת השוקולטיירות הראשונות שקמו בפריס. סולפיס דבוב SULPICE DEBAUVE שהיה הרוקח של לואי ה 16 ואשתו מרי אנטואנט, רקח לגברת הראשונה שוקולד בצורת מטבעות, שיקל עליה לקחת את התרופות שכל כך לא אהבה. כך, נולד בעצם השוקולטייר הראשון בפריס, כשאת הבוטיק הראשון פתח בשנת 1800ברחוב סאן-דומיניק.
עלים של שוקולד (צילום: שרון היינריך)
בשנת 1817 נפתחה החנות ברחוב SAINT PERES, בדיוק באותו מקום בו היא נמצאת כיום. דבוב, שהיה מקורב למשפחת המלוכה על רקע עיסוקו, שכנע את הארכיטקטים של נפוליאון לעצב לו את החנות. כך, זכתה החנות למגע ידם של PRECIER    ו FONTAINE שעצבו את המקום בצורת מקדש יווני. החנות ברחוב סאן-פר היא החנות היחידה שנותרה בעיצובם של השניים ולכן היא נחשבת למונומנט היסטורי השווה ביקור, גם בלי לטעום מהשוקולד המשובח.
מרי אנטואנט ידעה מה טוב... (צילום: שרון היינריך)
ה PISTOLES DE MARIE אותם רקח דבוב למארי אנטואנט, נמכרים עד היום בחנויות של דבוב וגלה, כמחווה לגברת. מדובר בקולקצייה של שוקולד דמוי מטבעות בטעמים שונים כמו - שוקולד 99% מוצקי קקאו לחובבי המריר, שוקולד עם שקדים, שוקולד מריר עם קפה, עם וניל ועוד. בדבוב ממליצים לטעום את המריר 99% לצד אלכוהול חזק ומבטיחים שמדובר במעדן.
הארכיטקטים של נפוליאון (צילום: שרון היינריך)
מגוון השוקולדים המוצעים בחנות גדול וקשה להמליץ על משהו מסוים, כל אחד יכול למצוא את השוקולד שמתאים לו. החל משוקולד במילוי גנאש טבעי, בדרגות שונות של מרירות, עובר בטראפלס מופלאים, קליפות הדרים מצופות בשוקולד מריר משובח וכלה ב"מיל פויי" (קרמשניט) מעלי שוקולד ומילוי שוקולד ג'אנדוז'ה (גאיה). מומלץ מאוד שוקולד מריר 99% במילוי גנאש טבעי. ציפוי השוקולד מריר מאוד, אך מתאזן בסיוע מילוי הגנאש העדין. חובבי הערמונים מוזמנים לנסות את ה CHATAIGNE, שוקולד מריר ממולא בערמונים ורום.

לאכול את השוקולד של ארמון המלוכה (צילום: שרון היינריך)
לחובבי השוקולד המתוק והקרמי, מומלץ מאוד ה COURTISANE המכיל קרם של שוקולד ג'אנדוז'ה עם נוגטין, או ה DIABLOTIN העשיר בפרלינה ובג'אנדוז'ה. אחד השוקולדים האהובים עלי באופן אישי, הם עלי השוקולד (מריר או חלב) עם שקדים גרוסים המשובצים בהם. האיכות של השוקולד גבוהה מאוד, קחו בחשבון שהמחיר בהתאם.
30 rue Saints-Peres
פתוח שני עד שבת 09:00-19:00
מטרו: Saint-Germain-des-Pres

שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *