A PRIORI THE בית קפה אפריורי

גם הריבות ביתיות (צילום: שרון היינריך)
בלב הרובע השני, בין גני הפאלה-רויאל (PALAIS ROYAL) המוכרים לבין הבורסה הישנה, שוכנת לה גלרי ויויאן (VIVIENNE). הגלריות, או בשמן המוכר יותר, פסאז'ים, מהוות אכסניה לבוטיקים מיוחדים, לחנויות בהן נמכרים דברי אמנות ולעתים גם לבתי קפה שיקיים וסמויים מן העין.

הישיבה בפנים מתאימה לחורף הפריסאי (צילום: שרון היינריך)
אה-פריורי-תה (A PRIORI THE) הוקם בשנת 1980 בפסאז' ויויאן, שקיים עוד מהמאה ה 19. משחק המילים החביב בשם המקום בהחלט מתאים לו ושווה לתת לו "פריוריטי" (עדיפות). כבר שנים שהוא נחשב לאחד מבתי הקפה החביבים ביותר על דיירי האזור ועל העובדים בקרבת מקום. בימים נעימים תוכלו לשבת ליד אחד השולחנות הממוקמים בפסאז' עצמו. הישיבה על רקע רצפת המוזאיקה, מתחת לתקרת הזכוכית המיוחדת, בין חנויות האמנות מרגשת מאוד. אם תרצו אווירה אינטימית יותר, תוכלו לשבת בתוך בית הקפה עצמו, המעוצב בצורה נעימה ומרגיעה.

אפשר גם לשבת ממש בפסאז' (צילום: שרון היינריך)
בשעות הבוקר ואחר הצהריים תוכלו לעצור לקפה, שוקו חם או תה ממגוון סוגי התה המוגשים במקום. לצד המשקה החם מוגשים מספר קינוחים, המיוצרים בבית הקפה בצורה כמעט ביתית. התפריט משתנה מדי פעם, אבל לאורך השנים השתמרו מספר קינוחים שבדרך כלל תוכלו למצוא בתפריט הקינוחים בכל עונה. חובבי השוקולד ישמחו להזמין את "מלכת שבא"  (REINE DE SABA), עוגת שוקולד ושקדים עם גנאש שוקולד מריר. אם אתם מחובבי עוגות הגבינה, אל תוותרו על הצ'יז-קייק (CHEESECAKE) שנחשבת לספסיאליטה של המקום. העוגה בסגנון אמריקאי, נמכרת בצורת ריבוע, נמוכה יחסית ועסיסית מאוד, מוגשת על מצע של קולי פירות אדומים.

סקונס משובחים עם ריבה. בריאות (צילום: שרון היינריך)
למי שמעוניין במתוק קליל יותר, מומלצים מאוד הבראוניז שחור-לבן או הקראמבל המוגש בקערה אישית. הסקוונס הנמכרים במקום הם מהטובים שטעמתי, עדינים מאוד, מוזהבים ופריכים במידה הנכונה עד כדי מתפוררים. אם תחליטו להזמין את המאפה האנגלי הזה, תקבלו אותו חמים בצורה מדויקת, מונח לצד פרוסת חמאה ושתי קעריות קטנות של ריבות. המלצר מסביר לי שהריבות שהוגשו לי, ריבת תפוזים וריבת פטל, מיוצרות גם כן במקום ומדגיש שהכל מיוצר בצורה ארטיזנית.

בימי שבת וראשון מוגש במקום בראנצ' ובשעות הצהריים תוכלו להנות מתפריט מלא של ארוחת צהריים ובכלל זה מנות בשריות, תוספות, אומלטים וקישים מיוחדים.

לא לוותר על שיטוט בפסאז' (צילום: שרון היינריך)
35-37 Galerie Vivienne
שעות פתיחה:
שני עד שישי 09:00-18:00
שבת – 09:00-18:30
ראשון – 12:00-18:30

מטרו: תחנות Bourse, Sentier, Palais Royal-Musee du Louvre

5 תגובות:

  1. מוסי6/8/13 21:31

    פריז...גלרי ויויאן...מקום מקסים.....

    השבמחק
  2. אנונימי7/8/13 23:46

    שלום שרון -
    הפוסט הנוכחי שלך הגיע ממש בזמן.התלבטתי כמה זמן להקדיש לפאסג'ים והאם יש דברים מענינים ,מבחינה קולונרית, במקומות אלה .
    בית קפה מהסוג שאת מתארת , חביב עלי במיוחד.
    וסתם שאלה , אם יש לך תשובה עליה... האם כדאי לבקר "במוסדות הקולינריים" של ימי הזוהר של פריז וכוונתי ל- "לה קופול" במוטפרנס או "בראסרי ליפ" בסאן ג'רמן דה פרי. האם לא הפכו למלכודות תיירים ? מחד הביקורות עליהן נוראיות ב"טריפאדוויזר" ומאידך זו הקלסיקה של העיר ??? ושוב כמה נפלא לקרוא ולגלות דרכך מקומות חדשים [ לנו- הרי לצערנו לא נולדנו פריזאים ].
    רונית סלע

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רונית

      תודה על הפרגון.

      לדעתי - לא ממש ולא חובה. המקומות מעניינים מאוד במבחינה היסטורית אבל ירדו מאוד ברמה מבחינת האוכל עצמו. זו דעתי האישית...יתכן שיש כאלו שלא חושבים כמוני :-)

      שרון

      מחק
  3. אנונימי8/8/13 15:45

    היי שרון -
    רב תודות על התשובה המהירה.אין ספק שעל טעם וריח אין להתווכח [הפתגם העתיק מוכיח את עצמו שוב ושוב] אולם חווית אכילה לא מספקת/ לא איכותית... בפריז, מסוגלת לקלקל לי את כל היום.
    בתחום הבולנז'רי והפטסרי, בוודאי ובוודאי, ההסתברות שדבר כזה יקרה - קלושה למדי. :+)
    רונית ס.

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *