CAFÉ POUCHKINE כשרוסי וצרפתי נפגשים ליד האופרה

נטלי הייתה אוהבת את זה? (צילום: שרון היינריך)
שלמות (צילום: שרון היינריך)
ללא מילים (צילום: שרון היינריך)
אל תוותרו על החוויה ממש ליד האופרה (צילום: שרון היינריך)

כשג'ילבר בקו שר את השיר "נטלי" הוא לא חלם שקפה פושקין, אליו הלך לשתות שוקולה חם ביחד עם המדריכה שלו, יצא מהשיר ויהפוך למקום מוחשי. הסניף הראשון והמרשים מאוד של פושקין הוקם במוסקבה בשנת 1999, הרבה שנים אחרי שהתפרסם בשיר. הקפה הוקם על ידי אנדרי דלוס (Andrey DELLOS), כחלק מקבוצת דלוס היוקרתית. בשנת 2011 נפתח הסניף הראשון שלו בפריס, בקומת הכניסה של כלבו הקניות פרינטמפ (PRINTEMPS).

קפה פושקין מוקדש למטבח הרוסי והצרפתי, והוא שונה מכל פטיסרי פריסאית שתפגשו בעיר האורות. העיצוב של הבוטיק הקטן והיוקרתי, יובא היישר מעולמו של הצאר הרוסי והוא משלב תפאורה רוסית מקורית עם שיק פריסאי אופנתי. קשה להתעלם מהדרמטיות, לרגע נדמה למבקר בבוטיק הקטן שהוא נחת בכיכר האדומה. פירזולים מיוחדים מעטרים את הויטרינות, סמובר מוזהב נח ליד העוגות, בר עם כסאות מרופדים גבוהים בגווני אפור, ובתוכו, מתחת לזכוכית עבה, מונחים להם מקרונים עסיסיים, לקישוט.

השילוב בין המטבח הרוסי לבין המטבח הצרפתי, מוליד יצירות מעניינות מאוד, אותן ניתן לבקש לארוז בשקיות היוקרתיות של פושקין, או להתענג עליהן במקום באחד ממתחמי הישיבה. כל קינוח שתבחרו לטעום בפושקין יהיה שונה מהפטיסרי הצרפתית הקלאסית שאתם מכירים. מומלצת מאוד עוגת המדוביק (LE MEDOVICK) המורכבת משכבות של ביסקוויט רוסי בניחוח דבש כוסמת, קרם של ריבת חלב רוסית וקרם פרש ארומטי. מדובר בקינוח רוסי טיפוסי, עשיר מאוד בטעמים ומתאים לחובבי הקינוחים המתוקים יותר. קלה יותר היא עוגת הנפוליאון הארוזה בתוך בצק פילו עדין, ממולאת בקרם וניל עשיר בניחוח תפוז, עם פטל ותותים.

המדוביק המפורסמת (צילום: שרון היינריך)
חובבי השוקולד יהנו מאוד מהפראג (LE PRAGUE), המורכבת משכבות של ביסקוויט שוקולד רוסי מסורתי, מוס עדין של שוקולד מריר, ומרמלדת תפוחים ירוקים. מדובר באחת מעוגות הדגל של פושקין והיא מסמלת את תקופת הגדולה של המעצמה הרוסית. כמובן שגם הצאר הרוסי מוצא את מקומו בויטרינות של פושקין, ואם תרצו לנגוס בו תוכלו לרכוש את עוגת "הטיול של הצאר" (LA VOYAGE DU TSAR). עוגה מהודרת, מעוצבת כמו אריזת מתנה, עשויה שכבות עדינות של ביסקוויט שקדים ופרג, מרמלדה פירות בניחוחות של אגס, דובדבנים, פיג'ואה ואגוזי לוז קרוקנטיים.

האקלרים (ECLAIR) בפושקין הם מהיפים שתראו ומהמיוחדים שתטעמו. תוכלו למצוא אותם בטעמי שוקולד, קפה, ווניל וקרמל. ייחודי למקום, אקלר הטבורוג ( L’ÉCLAIR TVOROG), העשוי בצק רבוך ממולא בקרם עדין של גבינת טבורג רוסית. אם אתם מחובבי המקרונים, מומלץ מאוד לנסות את אלו הנמכרים במקום, טעים במיוחד מקרון סגושונקה (SGOUCHONKA) בטעם ריבת חלב רוסית, ומילוי בניחוח דבש כוסמת (ממש כמו בעוגת המדוביק).
כששתי מעצמות נפגשות (צילום: שרון היינריך)

PRINTEMPS HAUSSMANN – MODE
Rez de Chaussee
64 boulevard Haussmann
פתוח: שני עד שבת 09:35 עד 20:00 ובימי חמישי עד 22:00

מטרו: תחנת Havre Caumartin

5 תגובות:

  1. רוית הלוי ברזילי7/10/13 17:14

    הי שרון,
    היה כיף גדול לסייר איתך בפריז, חזרנו הביתה ספוגות חוויות...
    הבלוג משמר לי את התחושה של פריז גם בהוד השרון :)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רוית, מחכה לפגוש אתכם שוב בפריס...
      שרון

      מחק
  2. אנונימי7/10/13 18:55

    שרון הלו.
    פעם ראשונה שאין לי חשק / רצון לנסות ולטעום . הכתיבה נהדרת [ כרגיל ] הפרודוקטים לא.
    בלתי אפשרי להתחרות בפטסרי הצרפתי .
    רונית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רונית
      תודה על המחמאה...אבל המוצרים יותר טובים מהכתיבה :-) ואני מוכנה לחתום על זה. חבל להסגר לטעמים שפושקין מציעים, הם פשוט מעולים!
      שבוע נפלא
      שרון

      מחק
  3. אנונימי8/10/13 20:56

    ההי שרון.
    תשובתך מענינת והעניקה לי חומר למחשבה. פשוט ההיצע ,של העיר המופלאה הזו ,עצום והמקום בקיבה מוגבל .אז יש סדרי עדיפויות ההמלצות שלך היו מעולות - "ז'אק ג'נין ", "דובאה וגליה" "אה דימנש אה פרי " סטורר וכמובן "הרמה " ו"לדורה "- הם מאוד נחמדים אפילו בשדה התעופה "דה גול", חבל שאי אפשר לארוז ולשמור את הטעמים המופלאים של הפטסרי ,אחרי שהביקור מסתיים . בארץ לא יודעים להכין ברמה שכזאת .
    דרך אגב את השוקולד של מישל קלוזל טעמנו בעיר העתיקה בוינה , באחת מחנויות השוקולד המפוארות שם, הקיץ. היה טעים.
    שבוע מצוין גם לך.
    רונית
    נ.ב. היה מקסים ב"ארנב העליז "

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *