סוכריות קופצות בפטיסרי פריסאית

לכבוד סוף השבוע הבא עלינו לטובה, קבלו את אחד המתכונים מהכתבה שלי ב"לאשה", קינוח של קארל מרלטי שאסור לפספס. הוא נקרא על שם הרחוב בו שוכן הבוטיק של מרלטי. התחתית הפריכה של הקינוח המיוחד הזה עשויה מתערובת של פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות, ומעל נח קרם עשיר של שוקולד מריר. ללא ספק אחד מקינוחי השוקולד הטובים ביותר שטעמתי.

אחד הקינוחים המשובחים ביותר של מרלטי (צילום: שרון היינריך)
המרכיבים 10 מנות ברינגים/תבניות בקוטר 6 ס"מ

לקרם השוקולד
3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
3 חלמונים
5 כפות (65 גרם) סוכר
215 גרם שוקולד מריר משובח עם 70% מוצקי קקאו, קצוץ (מרלטי משתמש ב־ Guanajaשל "ולרונה")

לבסיס
17 גרם שוקולד חלב משובח, קצוץ (מרלטי משתמש ב- Jivaraשל "ולרונה")
10 גרם חמאה
1/2 כוס פחות כף (70 גרם) פרלינה (מחית אגוזי לוז – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
1 כוס (34 גרם) פצפוצי אורז
2 כפות (17 גרם) סוכריות קופצות


הסוכריות באמת קופצות...גאוני (צילום: שרון היינריך)


ההכנה
1. קרמו השוקולד: שמים בסיר את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. בינתיים, שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים היטב. יוצקים לאט את החלב הרותח לתערובת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת. חשוב להקפיד על מזיגה אטית ועל בחישה, כדי שהחלב החם לא יהפוך את הביצים לחביתות. מחזירים את כל הבלילה לסיר ומניחים אותו על להבה בינונית. מחממים תוך בחישה מתמדת (שוב, חשוב להקפיד על כך) עד שהרוטב מסמיך מעט (התהליך אמור להימשך כמה דקות).

2. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים מיד על השוקולד דרך מסננת. בוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל־8 שעות.

3. הבסיס: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר אדים כפול. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים, בזה אחר זה, גם את הפרלינה, פצפוצי האורז והסוכריות הקופצות, ובוחשים עד שהם נטמעים לחלוטין בתערובת. יוצקים את התערובת לתוך הרינגים (או תבניות חד־פעמיות) ומניחים לתערובת להתקרר ולהתייצב.

4. הרכבת הקינוח: מחלצים את הבסיסים מהרינגים. בעזרת שתי כפות חמות יוצרים מהקרמו קנלים (צורה אליפטית המזכירה כדור פוטבול) ומניחים אותם על הבסיסים. מגישים מיד.


אז מי מנסה? קינוח שמתאים גם לפסח (צילום: שרון היינריך)

11 תגובות:

  1. מעל קנל השוקולד ישנו "דף" צבעוני. מה איתו?
    שלמות זו שלמות.

    השבמחק
    תשובות
    1. בקרוב אוסיף את החלק הזה...:-)

      מחק
  2. יאמי..איך משיגים סוכריות קופצות?

    השבמחק
    תשובות
    1. בחנויות ממתקים, פיצוציות וכו

      מחק
  3. אנונימי19/11/13 11:10

    מה קורה עם הקישוט,איך מכינים אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו שכתבתי לזאב היקר, אוסיף בקרוב :-)

      מחק
  4. אנונימי19/11/13 12:48

    זה פשוט מדהים,איך מכינים את הקישוט המושלם בבקשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, או התיחסות למעלה

      מחק
  5. נראה מעולההההה
    ושילוב הסוכריות הקופצות גאוני!
    מתה על קונדיטורים שיודעים להתפרע ;)

    השבמחק
  6. ניסיתי ועקבתי אחרי ההוראות במדוייק אבל משום מה הבסיס לא התקשה לי והתפרק( היה במקרר כחמש שעות) האם את יודעת להגיד לי מה גרם לזה?
    תודה,
    אתר מקסים
    גליה

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *