אבני השוקולד של איקה, שיק צרפתי בלב תל אביב
![]() |
איקה מביאה את פריז לתל אביב (צילום: שירן כרמל) |
![]() |
בונבון או שוקולה בשיטת הטבילה הכל כך צרפתית (צילום: שירן כרמל) |
לשמחתי, הסכימה איקה לשתף את קוראי הבלוג באחד המתכונים הזכורים לה עוד מימי הסטאז' בפריז (למתכונים נוספים כנסו לאתר של איקה). המתכון פשוט יחסית ולא דורש ידע מוקדם בתחום השוקולד. על מנת שתוכלו להנות מהתוצאה, מומלץ מאוד לעשות שימוש בשוקולד איכותי ביותר.
"דרך השוקולד הובילה אותי אל רחובות פריז, על אבני ה pave טיילתי כשחיפשתי את דרכי והן הובילו אותי אל השוקולטרי המופלאה בפריז- בית "עמי ותמי" של מישל שודן, אצלו למדתי להכין את ה"פבה" אותן אבנים קטנות מתוקות ומרירות ממש כמו החוויות במטבחו.
שמונה בבוקר, העיר מתעוררת לאיטה, ריחות הבגטים וקרואסון השוקולד מרחפים באוויר ומישל שודן פוצח בנאום הבוקר היומי.. כמי שאינה דוברת צרפתית כל מה שהבנתי היה "טוז'ור טוז'ור טוז'ור..... ג'מה ג'מה ג'מה .... סה פה נורמל" ולימים הפך הרצף המשעשע הזה למשפט פתיחה בכל פעם שהעלתי את שמו של מישל... ובכל זאת למרות שצרפתית לא למדתי- למדתי לא מעט על החיים, על הפרטים הקטנים, על מחשבה קדימה, על קודי התנהגות, על תרבות ועל הישראלית שבי שלעולם לא תהיה צרפתיה אבל תנסה לאמץ את תמצית העשייה כפי שלמדה מהטובים ביותר" (איקה)
![]() |
איקה מייצרת פבה שוקולד במעבדה של שודן |
המתכון של איקה לפבה שוקולד (100 יחידות):
למתכון מומלץ להשתמש בתבנית/מסגרת 15/15/1.5 ס"מ
חומרים:
2/3 כוס שמנת מתוקה
220 גרם שוקולד מריר איכותי 61%
25 גרם חמאה
לציפוי: אבקת קקאו הולנדי
הכנה:
1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי.
2. שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
3. שופכים חלק מהשמנת על השוקולד ומערבלים היטב בעזרת מרית או מיקסר ידני. חוזרים על הפעולה כמה פעמים, עד שמבליעים את כל השמנת בשוקולד ומתקבלת תערובת חלקה. אל תתרגשו אם בהתחלה התערובת תיראה לא אחידה ומלאת גושים — כך זה צריך להיות.
4. מוסיפים את החמאה. נותנים לחמאה להתרכך כמה דקות ואז מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לאחידה.
5. משטחים את התערובת בתבנית. מניחים מספר שעות להתגבשות והתקשות של הגנאש.
6. חותכים לריבועים של 1.5/1.5 ומחזירים למקרר, מאוחסן בכלי סגור היטב.
7. חצי שעה לפני ההגשה טובלים באבקת הקקאו ומסננים את הקקאו העודף.
![]() |
פבה של איקה ברביבה וסיליה (צילום: דנה זונשיין) |
איקה שוקולד - יד חרוצים 11 פינת יגע כפיים תל אביב
שעות פתיחה : א' 12:00-19:00, ב'-ה' 10:00-19:00, ו' 10:00-14:00
שעות פתיחה : א' 12:00-19:00, ב'-ה' 10:00-19:00, ו' 10:00-14:00
איזה יופי, כל שוקולד מיוצר באהבה ובהשקעה!
השבמחקאוהבת את הבלוג שלך, מטיס אותי אקספרס לפריז לכמה דקות...
ברגע שגילתי את הבלוג שלך הרגשתי כאילו מתתי ועליתי לגן עדן!!!!!!!!!!!!
השבמחקוואווו!!! איזה תמונות!!!!!! מדהים מדהים מדהים! :)
כמה זה בגרמים 2/3 כוס שמנת מתוקה?
השבמחק