CHESTNUT COOKIES פוסט משותף עם הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

CHESTNUT COOKIES פוסט משותף עם הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

צילום: אפרת ליכטנשטט
מאז שנכנסתי לעולם הבלוגים, אני נוהגת לעקוב אחרי בלוגרים מתחומים שונים, כאלו הנותנים לי השראה וגורמים לי להרגיש חלק מקהילה הולכת וגדלה של אנשים שפשוט עושים מה שהם אוהבים. 

צילום: אפרת ליכטנשטט
את אפרת מהבלוג "אז מה את עושה כל היום" אני פוגשת באופן וירטואלי כל יום, כמה פעמים ביום. הבלוג שלה הוא אחד הבלוגים הטובים והמיוחדים שאני מכירה ואני לא מחמיצה הזדמנות להמליץ עליו בכל BLOG DAY (יום בו בלוגרים מכל העולם ממליצים על בלוגים שהם אוהבים).

צילום: אפרת ליכטנשטט
מכיוון שאפרת כל כך אוהבת את פריז, חרשנו מזימה ביחד, לרקום לכם פוסט משותף. אני קיבלתי את משימת בחירת חומר הגלם, ואפרת, אפרת פשוט עשתה את מי שהיא יודעת לעשות הכי טוב, מתכנה (כן כן מהמילה מתכון), אפתה וצילמה וכל זה עם הטאצ' הכל כך ייחודי שלה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
אז איזה חומר גלם בחרתי? את זה שאני מאוד מאוד אוהבת ערמונים אתם כבר יודעים. פעם, פחות התחברתי לטעם הדומיננטי שלהם, ממש לא הבנתי למה אמא שלי כל כך אוהבת אותם. אז נכון, יש לה שורשים הונגריים ובאירופה הם כל כך נפוצים, אבל עדיין לא הצלחתי להתלהב מהטעם שלהם. כשהתחלתי לבקר בפריז כתיירת, הלכו והתפתחו הטעמים שלי וגיליתי עולם שלם של חומרי גלם ושילובים מעניינים שבעבר לא ממש עשו לי את זה. אחד מחומרי הגלם בהם התאהבתי היו הערמונים, בעיקר בתצורת ערמונים קלויים אבל גם בקרם, בעוגות בחושות ואף בלחמים.

צילום: אפרת ליכטנשטט
אפרת אהבה מאוד את הבחירה שלי ונדנדה באופן יומיומי לירקן שלה בניסיון להבין מתי כבר יגיעו הערמונים לחנויות.
והם הגיעו ואתם גם המתכון המשובח הזה לעוגיות ערמונים פריכות, מתפוררות ונמסות בפה בטעם עדין אך דומיננטי של ערמונים. העוגיות טבעוניות!! וטעימות גם עם ערמונים קנויים בוואקום.



עוגיות ערמונים/ /כ-30 עוגיות
מבוסס על המתכון של המופלאה סמיט'ן קיצ'ן עם כמה שינויים שלי

200 גרם ערמונים קלופים קלויים ונקיים/ כוס דחוסה ממש
[או- חצי קילו ערמונים עם קליפה]

120 גרם שמן קוקוס (או חמאה)
2 כפיות תמצית וניל

½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
¼ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
¼ כפית מלח

כוס קמח כוסמין+
½ כוס קמח רגיל
(או ½1 כוסות קמח רגיל)

עוד ½ כוס אבקת סוכר לגלגול (מה שנשאר בשקית של ה-100 גרם יספיק)
+ ¼ כפית קינמון מעורבבים בקערה קטנה


צילום: אפרת ליכטנשטט


הכנה
קליית ערמונים:
מחממים תנור ל250 מעלות
עם סכין חדה חותכים איקס קטן על גבו של כל ערמון
מניחים את הערמונים על תבנית עם נייר אפייה עם האיקס כלפי מעלה
קולים כ20-30 דקות עד שהערמונים משחימים והקליפה מתחילה להתקפל בחיתוך
(תוציאו אחד ותפתחו אם אתם לא בטוחים) - (עכשיו תשימו קרח על הכוויה)
כשהם מוכנים - שוברים ומקלפים אותם ומוצאים את ה"בשר" לקערה

ערמונים מוכנים:
פותחים שתי חבילות של 100 גרם עם מספריים 8<

- - - 
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מחממים את התנור ל180 מעלות
- - - 
מניחים את הערמונים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים קטנים
מוסיפים את השמן קוקוס/חמאה ואת הוניל - וטוחנים עד שהעיסה אחידה
מוסיפים את האבקת סוכר והתבלינים ושוב מערבבים לאחידות
מוסיפים את קמח וטוחנים שוב
(כדאי לנקות מידי פעם את דפנות המעבד בעזרת מרית כדי שלא ישארו חלקים לא מעורבבים)
- - - 
מוציאים את הסכין (לשם הזהירות) ומתחילים לגלגל כדורים בקוטר 3-3.5 ס"מ
התערובת נראית לכם פירורית לגמרי - יופי - קחו חופן פירורים ביד והן יאחדו בקלות לעוגיה

העוגיות לא תופחות כמעט באפייה ולכן לא צריך להשאיר רווחים,
כל העוגיות צריכות להכנס על מגש אחד (יששש)

צילום: אפרת ליכטנשטט

- - - 
אופים 13 דקות על טורבו
ולא דקה יותר!!
הרימו עוגיה אחת - אם התחתית שלה זהובה - הן מוכנות
פתחו עוגייה אחת - אם המרקם שלה בפנים נראה "לא מוכן" - אז זה מוכן

אם תאפו אותן יותר מידי תקבלו עוגיות קשות ויבשות

צילום: אפרת ליכטנשטט


צננו את העוגיות כחמש דקות
ואז גלגלו כל עוגיה חמימה בקערה של אבקת סוכר+קינמון
- - - 
צננו לחלוטין לפני שתשמרו בקופסא אטומה
מעל יומיים - לשמור בקרור

צילום: אפרת ליכטנשטט


שלכן
אפרת ושרון
הצטרפו לעמוד של אפרת בפייסבוק, לא תצטערו :-) ואם אתם עדיין לא שם, אז הצטרפו גם לעמוד שלי.

9 תגובות:

  1. אנונימי5/12/13 14:21

    אפשר להכין עם קמח ערמונים במקום?

    השבמחק
  2. לדעתי לא....תכונות אחרות מערמונים :-)

    השבמחק
  3. האם אפשר להשתמש במחית ערמונים (לא ממותקת) או לחליפון בערמונים הקלופים הנמכרים בשקיות וואקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טל, במחית ערמונים לא משום שהיא בעלת תכונות אחרות. לגבי ערמונים בוואקום יש התייחסות במתכון :-) בהצלחה

      מחק
  4. אנונימי12/12/13 11:50

    נראה מעולה! מתאים לשלג :) לגבי החמאה-היא צריכה להיות מומסת/רכה/קרה? כי זה במקום השמן אז ההגיון אומר להמיס

    השבמחק
    תשובות
    1. החמאה צריכה להיות קרה אך רכה יחסית, לא מומסת

      מחק
  5. עוגיות טבעוניות איזה יופי!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *