KAFFEEHAUS בית קפה בניחוח אוסטרו-גרמני בלב הרובע ה 17 המפונפן

כאלה עוד לא ראיתם בפריז (צילום: שרון היינריך)
בלב רחוב פנסלה (PONCELET), בין חנויות הגבינה, המעדניות המשובחות ודוכני הירקות, שוכן לו אחד המקומות המיוחדים ברובע ה 17 השיקי. במקום בו שכנה במשך שנים רבות קונדיטוריית שטובלי (STUBLI) המפורסמת, בחר השף פטיסייר הגרמני ראלף אדלר (RALF EDELER) לפתוח את המקום החדש שלו, הקפה-האוס (בית קפה). בית קפה וקונדיטוריה בסגנון גרמני, בו הוא מציע ללקוחות הפריזאים מעדנים המאפיינים את המטבח האוסטרו-גרמני.

עוגות פירות עשירות משקיפות על הטרסה המפנקת (צילום: שרון היינריך)


ראלף הגיע לפריס מגרמניה, אחרי שעבד הן כשף והן כשף פטיסייר במטבחים שונים בעולם. את דרכו בעולם הקולינריה החל בגיל 16 בתחום הבישול, רק לאחר מכן עבר לתחום הפטיסרי והחליט כי זה ייעודו. לפני שהתמקם בפריז, עבד ראלף בין השאר בגרמניה, בשוויץ, בבלגיה ובלונדון, בה יצר את מחלקת הפטיסרי של בית הכלבו הנודע, הרודס. הוא מסביר את המעבר שלו ממקום למקום, בצורך שלו בדינמיות, בגיוון וביצירה חדשה.

מפגש מעצמות, גרמניה, אוסטריה וצרפת (צילום: שרון היינריך)

לפני שפתח את הקפה-האוס, בילה ראלף בכמה מטבחים ידועים בפריס כמו פושון, חברת הקייטריניג העילית פוטל ושבו (POTEL ET CHABOT) וכן פתח ביחד עם אשתו פטיסרי מעולה ברובע ה 17. ראלף מסביר לי שכחלק מהצורך שלו בשינוי, לאחר כמה שנים בפטיסרי, החליט לפתוח באותו הרובע, מקום חדש שיביא לעיר האורות את היער השחור האמיתי.

אפשר ממש להרגיש את הטעם (צילום: שרון היינריך)

הקפה-האוס בנוי משתי קומות ומטרסה קטנה עם מספר שולחנות. בקומה התחתונה נמצאת ויטרינת העוגות, העוגיות והלחמים וכן בר קטן עליו ניתן לשבת. ראלף מכניס אותי למאפייה עצמה, למתחם ייצור העוגות והלחמים הממוקם גם כן בקומה הראשונה. בזמן הביקור שלי העובדים לשים, מרדדים ומעצבים לחמים. לתנור מוכנסות עוגיות חמאה "פשוטות" והריחות משכרים. בקומה השנייה חבוי לו בית קפה מקסים, המעוצב בצורה מיוחדת המזכירה מסעדות דרכים בגרמניה (לי למשל הזכיר העיצוב מסעדה מסוימת שראיתי בחבל היין בגרמניה הקרוב לאזור אלזס לורן).

ראלף בתוך המקום בו מרגיש הכי בנוח, המאפייה (צילום: שרון היינריך)


במקום תוכלו להזמין את מיטב העוגות המזוהות עם המטבח האוסטרו-גרמני. כך, למשל, תוכלו לטעום אצל ראלף את  הקוגלהוף המפורסם ואת עוגת היער השחור העשויה בצורתה המסורתית ומגיעה בגדלים שונים. חובבי עוגת הזאכר הוינאית יוכלו לוותר על קפיצה לארצו של מוצארט ולנסותה בקפה-האוס. לחובבי הפירות, מומלץ לנסות את אחת העוגות העשירות עם הפירות הטריים הנראות ממש כמו יצירות אמנות. הלחמים הנמכרים במקום משובחים, כאן המקום להזכיר שהמאפייה הגרמנית ידועה כאחת הטובות בעולם, אל תוותרו. במקום מוגשות גם ארוחות צהריים מעולות, כך שאם אתם באזור מומלץ מאוד לנסות את המנות החמות לצד יין ולחם גרמני איכותי.

היער השחור מגיע לפריז (צילום: שרון היינריך)


11 rue Poncelet 75017 Paris
מטרו: תחנת TERNES

פתוח שלישי עד שבת 10:00 עד 19:30, ראשון 10:00 עד 13:00

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *