מאחורי הקלעים של הקמת הפטיסרי DES GATEAUX ET DU PAIN

קליר דמון, מחשבות יום לפני הפתיחה (צילום: שרון היינריך)
כבר בפעם הראשונה שפגשתי את קליר דמון, הרגשתי שאני משוחחת עם אחת השף פטיסייה המרתקות ביותר בסצנת הקינוחים הפריסאית. קשה להסביר במילים, אבל כבר מלחיצת היד הראשונה, הלבוש הלבן והצחור, המטבח הנקי והמסודר כאילו היה מעבדה אמיתית, כבר אז אפשר היה להבין בנקל שמדובר במשהו אחר. התחום המצ'ואיסטי הזה לא נותן הרבה מקום לנשים שעומדות בפרונט של פטיסרי, כשראיינתי את אחד השפים המסתכלים על דמון בהערכה רבה, הוא הסביר לי שדמון במטבח זה כמו 5 גברים. היא מוערכת מאוד, נחשבת לאינטליגנטית ביצירות שלה, מדויקת ויצירתית וככזו הרי שלא מפתיע שבימים אלו היא פתחה את הבוטיק השני שלה בפריז.

אינטליגנציה בקינוחים (צילום: שרון היינריך)
מאז הפגישה הראשונה שלנו, זרמו הרבה מים בסיין. דמון ואני למדנו להכיר האחת את השנייה והיום אני מרגישה כבת בית במעבדה שלה. הבלונדינית הצרפתיה למדה להכיל את החוצפה הישראלית ופתחה בפני את הדלת לעולם הקסום של DES GATEAUX ET DU PAIN. על הפטיסרי של קלר תוכלו לקרוא בכתבה שעשיתי עליה זה מכבר, ממש כאן.

מושלם, אין מילה אחרת. המון בלאן של דמון (צילום: שרון היינריך)
הפעם, החלטתי לשתף אתכם בחוויה מיוחדת שלא כל יום יש לי הכבוד לחזות בה. לקראת פתיחה הבוטיק החדש שלה, שיתפה אותי דמון בשלבי ההקמה, אפילו נכחתי אצלה במקרה ביום חתימת החוזה על שכירות המקום. הזמן הלך והתקדם, ומועד פתיחת הבוטיק התקרב. דמון הייתה עסוקה מאוד בניהול החנות הקיימת ובטיפול בפתיחת העסק החדש, כך שהתקשורת ביננו הייתה מפעם לפעם. באחד הימים, בשעות הצהריים, הזמינה אותי קליר להגיע לרחוב BAC למקום בו תפתח החנות החדשה. "היום בשעה 19:00 ברחוב BAC לערב של לפני פתיחה. תבואי?". אם אני אבוא?? בוודאי שאני באה, איך אפשר להשיב אחרת לכזו הזמנה. לראות פטיסרי בהתהוות? להבין איך הפלא הזה קורה ותאמינו לי שאחרי שנכחתי שם באותו ערב, זה באמת הרגיש לי כמו קסם.


זה טעים כמו שזה נראה (צילום: שרון היינריך)
אז הנה, גם אתם עומדים להיות עכשיו שותפים לחוויה של לפני ואחרי. מה קורה בפטיסרי יוקרתית בפריז, ערב לפני פתיחתה. האם הכל יעמוד במקום? האם באמת ימכרו עוגות מדהימות של דמון במקום שבו עומדים עכשיו פועלים ומרכיבים את הויטרינה? וכדי שהדברים יהיו מוחשיים יותר, אכניס אתכם אל מאחורי הקלעים של יום לפני פתיחת הפטיסרי השנייה של קליר דמון ודויד גנייר, באמצעות תמונות. וכמובן שלא אוותר לכם גם על ה"אחרי" כי זה שווה בעצם את הכל... תהנו :-)


קליר ודויד הבולנז'ר מקבלים את פני בערב הפתיחה (צילום: שרון היינריך)

דויד ואני צוחקים על קליר, הפסימית מביננו (צילום: שרון היינריך)


מרכיבים את ויטרינת הקינוחים. המילה האחרונה בתחום (צילום: שרון היינריך)

מחר הכל יהיה מלא בעוגות ובמאפים, האמנם? (צילום: שרון היינריך)

במקביל מנהלת קליר בשלט רחוק את ההכנות במעבדה (צילום: שרון היינריך)

על כל מטר רבוע השתלט עובד, כל אחד בתחומו (צילום: שרון היינריך)

ללא מילים (צילום: שרון היינריך)

כמו מוזיאון, הכל בעיצובה של קליר (צילום: שרון היינריך)

הנחיות אחרונות לתליית המראות העוטפות את כל החנות (צילום: שרון היינריך)

מנהלת המכירה בחנות מגיעה להתרשם וצריכה להאמין שמחר זה יקרה... (צילום: שרון היינריך)

וזה אכן קורה ובגדול. הויטרינה, זוכרים? (צילום: שרון היינריך)

לא יאמן איך זה נראה יום לפני הפתיחה (צילום: שרון היינריך)

המון בלאן של קליר, אגדה (צילום: שרון היינריך)

סאנט אונורה מנגו וקרמל (צילום: שרון היינריך)

הלחמים והמאפים של דויד, מהטובים שטעמתי (צילום: שרון היינריך)

העיצוב של קליר (צילום: שרון היינריך)

זוכרים את הדבקת המראות? (צילום: שרון היינריך)

והלקוחות זורמים ומגלים את הפלא החדש בשכונה (צילום: שרון היינריך)

שימו לב לעיצוב התקרה (צילום: שרון היינריך)

שו קרמל (צילום: שרון היינריך)

הקשמיר של קליר. זעפרן, תמרים ותפוז מסיצליה (צילום: שרון היינריך)

שימו לב לנפח שהמראות נותנות לבוטיק (צילום: שרון היינריך)

ועוד אחת.... (צילום: שרון היינריך)

ערמונים, ועוד ערמונים (צילום: שרון היינריך)

הליפסטיק של קליר. שקדים, לימון ירוק ואננס (צילום: שרון היינריך)


אז מה אתם לוקחים? (צילום: שרון היינריך)


89 Rue du Bac
שעות פתיחה: רביעי עד שני 10:00 עד 20:00. בראשון עד 18:00
מטרו: RUE DU BAC או SEVRES BABYLONE

שלכם
שרון







7 תגובות:

  1. מ ד ה י ם ! ❤️

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי, בהחלט חוויה מרתקת :-)

      מחק
  2. צילומים יפיפיים תודה

    השבמחק
  3. כל פוסט שלך עושה חשק להגיע לפריס....

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *