LA PETITE ROSE פטיסרי שכונתית בלב הרובע ה 8 המפונפן

מון בלאן, ערמונים רבותי ערמונים (צילום: שרון היינריך)
בלב הרובע ה 8 של פריז, ממש ליד פארק מונסו בו מעבירים להם פריזאיים אמידים את סופי השבוע, או את ריצות הבוקר, שוכנת LA PETITE ROSE פטיסרי שכונתית ששמה יצא אל מחוץ לגבולות הרובע. בדרך כלל, כשמדברים על פטיסרי שכונתית, הרי שמי שפוקד אותה הם בדרך כלל תושבי האזור או העוברים ושבים במקום. לה פטיט רוז זוכה לביקורים של התושבים, אבל גם של חובבי התחום שבאים לראות את המקום הקטן והקסום הזה. הפטיסרי הוקמה על ידי מיוקי ווטאנאבה (Miyuki Watanabe), שף פטיסייה יפנית שעבדה בעבר עם ג'ראר מולו המפורסם. ווטאנאבה ידועה בשוקולדים המיוחדים שלה ובקינוחים המעולים החביבים על תושבי הרובע.
טארט קרמל תאנים, מעדן (צילום: שרון היינריך)
כשנכנסים למקום, במבט ראשון, הפטיסרי נראית מעט מיושנת, לא מעוצבת בסגנון חדשני, לא מסודרת מאוד, נראה כאילו הלכה והתפתחה לה בשלבים ולאט לאט הוסיפו פה מקרר, שם שולחן, המקום לא מדבר בשפה אחידה. למרות זאת, החלטתי להתיישב ליד אחד השולחנות הפזורים במקום, שמעתי על הקינוחים של השף פטיסייה היפנית הרבה והחלטתי שבכל זאת שווה לנסות.
הקסם מבפנים (צילום: שרון היינריך)
הזמנתי את הספסיאליטה של המקום, על פי העובד הצעיר שלא הבין מדוע אני מתחקרת אותו על כל שכבה של הקינוח. לשולחן הגיע טארט אישי של בצק סבלה פריך, קרם שקדים, תאנים ומוס קרמל מצופה בשוקולד חלב. ראשית המראה המקסים של הטארט שבה אותי, כוכב האניס המקסים שקישט אותו גרם לי לתחושה של שלמות שקשה להסביר, אולי האסוציאציה לכוכב ים ולחוף חמים, כמה פשוט להניח את הכוכב וכמה יפה.
שוקולד ופטל, שילוב מנצח (צילום: שרון היינריך)
פרסתי משולש קטן מהקינוח, וחשבתי לעצמי, כמה קשה לקחת ממנו את השלמות שלו. אחרי החיתוך אפשר היה להבחין בנקל בכל שכבות היצירה. בסיס של בצק פריך מעולה אפוי עם קרם שקדים, מעליו שכבה עסיסית של תאנים ומעל כל הטוב הזה מוס משובח ועדין של קרמל מצופה בשוקולד חלב....ומעל הכל עיטור מקסים של חוף הים שלי. הטעמים והמרקמים משתלבים בצורה טובה ביחד, הטארט לא מתוק מדי והשכבות מאזנות אחת את השנייה. מעולם לא אכלתי כזה שילוב של תאנים עם מוס קרמל ולדעתי מדובר ברעיון מאוד יצירתי ומעניין.
גבינה ופירות יער, תענוג אמיתי (צילום: שרון היינריך)
חובבי השוקולד והאגוזים ישמחו מאוד לנסות את אלכסנדרה (ALEXANDRA), עוגת שוקולד מעולה עם ביסקוויט שוקולד, פרלינה פוייטה, קרמו אגוזי לוז ומוס שוקולד, מצופה בגנאש שוקולד מריר משובח. ואם אתם מאגף השוקולד והפירות, אל תוותרו על הוולנטיין (VALENTIN) המהודרת, עשויה ביסקוויט שוקולד, קרם ברולה פטל, פטל טרי, מוס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מריר משובח. המוכר מסביר לי שאחת העוגות האהובות על תושבי הרובע היא ה ANGE, עוגת גבינה עדינה עשויה מבצק פריך עדין, מוס גבינה טרייה וקולי של פטל וקסיס.
11 bd Courcelles 75008
מטרו: VILLIERS
שעות פתיחה: 
שלישי עד ראשון 10:00 עד 19:30

4 תגובות:

  1. שאלה טכנית: האם את בטוחה שאכן סגור ביום ב'? ברשת הדעות חלוקות, כשהנטיה לגבי רביעי...

    השבמחק
    תשובות
    1. בטוחה...הרי הייתי שם והעניין נבדק מול הצוות.

      מחק
    2. איך עושים אצלך באתר LIKE?

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *