מלאכים יפניים בשמי פריז CIEL

מלאכיות של עוגות (צילום: שרון היינריך)
בלב הרובע הלטיני, בואך כיכר מובר (MAUBERT) המקסימה, נפתחה בשנת 2013 על ידי יולין לי (YOULIN LY) פטיסרי חדשה בשם CIEL - או בעברית, שמיים. כמה רכות בשם של פטיסרי והשם בהחלט בא לידי ביטוי בכל פרט ופרט במקום. לי הנו היזם של מסעדת סולה (SOLA) הפריסאית המעוטרת בכוכב מישלן, וכן של הסאקה-בר (SAKEBAR) שברובע החמישי בפריז. מבחינת לי, סיאל היא המשך ישיר למיזמים שלו. כשנכנסים לסיאל מרגישים לרגע יפן בפריז, עיצוב נקי ועדין צבעים רכים ושקט. כל התפאורה הזו מהווה בעצם רקע לכוכבות האמיתיות, עוגות ה ANGEL העדינות.

ואפשר גם לשבת בבר התה (צילום: שרון היינריך)
בסיאל תמצאו רק סוג אחד של פטיסרי, כחלק מטרנד המונו-פרודקט שהגיע לפריז. עוגות ה ANGEL הן עוגות מפורסמות ומוערכות מאוד ביפן. ייחודיות העוגות בנפח שלהן, המושג באמצעות הקצפה של חלבונים וכן במרקמן העדין ובצורתן העגולה עם קן קטן במרכז. מדובר בעוגה קלילה ביחס לקינוחים הצרפתיים הקלאסיים, היא אוורירית מאוד ורכה, מזכירה מעט את עוגת הספוג המוכרת לנו מהילדות, אך איכותית הרבה יותר. חומרי הגלם המרכיבים את העוגה הבסיסית הם קמח, ביצים, סוכר ושמן זרעי ענבים. במרכז העוגה מזולף לו בדרך כלל קרם שאנטיי (קצפת) או קולי של פרי. עוגת המלאך נטולת חמאה, דבר נדיר בפטיסרי הצרפתית, עובדה הממצבת אותה כאחת העוגות הדלות ביותר בשומן שתמצאו בפריז.

יפן בפריז (צילום: שרון היינריך)
איה טמורה (AYA TAMURA) השף פטיסיירית שהייתה שותפה בהקמה של סיאל גדלה במטבחים של קבוצת אלן דוקאס, הן ביפן והן בפריז. טמורה יצרה קולקציה של עוגות מלאך במגוון של טעמים ומילויים. העוגות נאפות במקום והן מוצגות בויטרינה אלגנטית בתוך פעמונים שקופים, אחת אחת, ממש כמו יהלומים. וניל-קרמל, מאצ'ה, שוקולד, פרלינה-ורדים, יוזו, פטל ושומשום שחור הם רק חלק מהטעמים המיוחדים הממתינים לכם. כל עוגת מלאך מאופרת לה בצבע אחר המעיד על טעמה. בשעות הערב ניתן אף להתענג על מלאכיות מלוחות בטעמי פרמזן, אצות ועוד.

לא לצלול? מלאכית עם מילוי קרם עשיר (צילום: שרון היינריך)
סיאל היא פטיסרי המביאה קונספט שטרם נראה בעיר האורות. במקביל להיותה מקום בו ניתן לרכוש עוגות, בסיאל יש גם שבעה מקומות ישיבה על בר מיוחד המהווה "סלון דה תה" (SALON DE THE). במקום מוגשים מיצי פירות, תה יפני במגוון טעמים וכן שמפניה  וקוקטיילים איכותיים על בסיס וויסקי יפני. אם תרצו לקחת את עוגות המלאכים אתכם, יארזו לכם אותן באריזת אוריגמי מקסימה ויפנית למהדרין.

5 rue Monge
75005 Paris
שעות פתיחה (משתנות): שלישי עד חמישי 11:00 עד 20:00, שישי ושבת 11:00 עד 22:00, ראשון 11:00 עד 18:00
מטרו: MAUBERT-MUTUALITE

2 comments:

  1. שמחתי להיות שם ולטעום את אחת המלאכיות, איתך, ואני עדיין זוכרת את הטעם הטעים!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *