כפכפי האצבע האכילים של ARNAUD LARHER קיץ 2014

טארט כפכפים, באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה (צילום: שרון היינריך)
חשבתם פעם לאכול כפכפים? גם אני לא, אפילו הסרט של צ'פלין לא ממש עשה לי את זה, אבל כשהגעתי באחד הסיורים הקולינריים לסניף החדש של MOF ארנו לארר (ARNAUD LARHER), הבנתי שגם כפכפים אפשר לאכול. במסגרת קולקציות הקיץ הפוקדות בימים אלו את הויטרינות של השף פטיסיירים בפריז, ניתן למצוא בעיר האורות קינוחים מיוחדים שילוו אותנו במשך חודשי הקיץ. לאחרונה פרסמתי כאן פוסט על אקלר הגלידה המשובח של כריסטוף אדם, אם עוד לא ניסיתם, אל תשכחו לטעום לפחות את אחד מטעמי הקולקציה, מעדן.

לארר לקח רעיון שבו כבר נתקלתי אצל כריסטוף מישאלאק, המשתמש בתבניות הכפכפים לייצור שוקולד בצורת כפכפי אצבע. מדובר בעצם בתבניות של חברת PCB והן מוכרות בקרב השוקולטיירים. החידוש אותו הגה לארר, הוא בעצם לעשות שימוש בצורת הכפכף אבל לא לשוקולד, אלא לטארטים. נכון, חלקכם אולי ירימו גבה, אבל מבחן השטח הוא הקובע. הטארטים נמכרים בכמויות, והמוכר בחנות מספר לי כי מדובר בגימיק של הקיץ ובאחד המוצרים הנמכרים ביותר בתקופה זו של השנה ובכלל.

אחד הטובים, גנאש שוקולד מריר משובח עם לימון (צילום: שרון היינריך)

לארר מייצר את הטארטים בארבעה טעמים שונים, המאופיינים גם בדקורציה שונה ומיוחדת. ראשון, כפכף האקפולקו - TONG ACAPULCO המשובח, שהוא העתק טעמים של אחד מטארטי השוקולד הטובים ביותר שטעמתי בפריז. לארר מייצר בשגרה טארט זה בצורה של טארט רגיל, ולאור העובדה כי הוא אהוב מאוד על לקוחותיו, הוא החליט לייצר אותו גם במסגרת קולקציית הכפכפים. האקפולקו מורכב מבצק סבלה וניל, גנאש שוקולד מריר עם זסטים ומיץ של לימון ליים, תקשיבו לי, מדובר במעדן בכל צורה!

כמה שזה יפה וטעים, אין גבול ליצירתיות (צילום: שרון היינריך)

אחד הכפכפים האהובים עלי הוא כפכף הקוקליקו, TONG COQUELICOT שהוא לדעתי גם היפה ביותר בקולקציה. הטארט בנוי מבסיס של סבלה וניל, קרם פירות אדומים בארומת קוקליקו (ממשפחת פרחי הפרג), מרשמלו ודקורציה של פרחי קוקליקו. מדובר בקינוח פרחוני, יצירתי ומאוד מאוד קייצי. חובבי הקינוחים החמצמצים משולבי הפירות יתאהבו בו מיד.

מדגמנים קיץ, טארט הקוקליקו, מעדן (צילום: שרון היינריך)

עוד תמצאו בקולקציה את כפכף הלולה LOLA עם פטל ופסיפולרה, חמוץ מתוק וארומתי מאוד וכן את ה TONG CITRON שהוא בעצם טארט לימון עם דקורציה של פלחי לימון קייצי ומרענן. אין ספק שבכל שנה צריכים השף פטיסיירים להמציא את עצמם מחדש בכל קולקציה וקולקציה, השנה אפשר להגיד שלארר הוא זה שקוצר את תואר הגימיק הטעים והייחודי, מעניין מה הוא מתכנן לנו לחגי החורף. שאפו!

ARNAUD LARHER
החנות החדשה: 93 Rue de Seine
75006 Paris
שעות פתיחה: שלישי: 14:00 עד 19:30, רביעי וחמישי 10:00 עד 19:30, שישי שבת 10:00 עד 20:00, ראשון 10:00 עד 19:00.
מטרו: MABILLON, ODEON

שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *