HELMUT NEWCAKE יש פטיסרי ללא גלוטן בפריז!

גן עדן לרגישים לגלוטן (צילום: שרון היינריך)
תתארו לכם שאתם מגשימים חלום, מילדות אתם רוצים להיות שף פטיסיירים, אתם גרים במדינה המקדשת את עולם הקינוחים ואתם מאמינים שיום יגיע וגם אתם תעמדו בשורה הראשונה של הקונדיטורים. ככה זה בצרפת, כל ילד שנכנס לתחום הזה מאמין שיום יבוא ותואר ה MOF יעטר את מקטורן העבודה שלו. אתם מתחילים בדרך הקשה והמאתגרת, עובדים בפטיסרי כזו או אחרת, מתקדמים ומגיעים לאחד ממעוזי הפטיסרי העולמים, LENOTRE. שם אתם עובדים ורוקמים את חלומכם ופתאום מגלים שאתם רגישים לגלוטן ולא יכולים לאכול יותר קמח רגיל. זה מה שקרה למרי, שחלמה כל חייה להיות שף פטיסייר ואחרי שהלכה אחרי החלום, למרות התנגדות הוריה, גילתה שאיננה יכולה עוד לאכול את הקינוחים הצרפתיים הקלאסים. תאמינו לי, שבשביל ילד צרפתי שכל חלומו היה לייצר את הטארט הטוב ביותר בעולם, זה קטסטרוף :-) אז אחרי תקופה של צינון מהתחום ומחשבות לא פשוטות, החליטה מרי לקחת את הרגישות ולהפוך אותה לאתגר, כך נולדה הפטיסרי HELMUT NEWCAKE, פטיסרי צרפתית קלאסית ללא גלוטן, שמעתם נכון.

באמצע, טארט קרם אגוזי לוז ופסיפלורה, נהדר (צילום: שרון היינריך)


"האתגר הכי גדול שעומד בפנינו הוא לייצר קרואסון ללא גלוטן. קרואסון הוא בעצם הניגוד הגמור ל"ללא גלוטן" משום שהוא אחד המאפים להם מוסיפים עוד ועוד גלוטן על מנת שיהיה אוורירי כמה שיותר", מסביר פרנסוואה, בעלה של מרי שמנהל ביחד אתה את העסק. את המקום פתחו מרי ופרנסוואה ברובע העשירי, באזור קנאל סאן מרטן, הנחשב היום לשיקי ופונה לקהל הבובואים והצעירים. לאחרונה, פתחו השניים סניף נוסף ממש ליד כנסיית המדלן ובכך מיצבו עצמם כחלק מסצנת הפטיסרי הפריזאית. "חשבנו על פתיחת המקום בשנת 2010, אחרי תקופה בה התגוררנו בלונדון. בחג המולד 2011 פתחנו את הפטיסרי הכוללת גם בית קפה קטן (בו אפשר לאכול ארוחות צהריים ובראנצ' בסופי שבוע) ומהר מאוד הבנו שמדובר בסיפור הצלחה. לאור ההצלחה וריבוי הלקוחות מהצד המערבי של העיר, החלטנו לפתוח באמצע 2014 את הסניף השני ליד המדלן". הלמוט-ניוקייק היא הפטיסרי ללא גלוטן הראשונה בפריז, וככזו הרי שהיא נחשבת למקום עליה לרגל לרגישים לגלוטן וגם לאנשים שפשוט החליטו לותר עליו בתפריט שלהם.

ויטרינה שלמה של פטיסרי וגם מאפים, חומרי גלם ולעתים גם לחם ללא גלוטן (צילום: שרון היינריך)

רבים שואלים אותי מה מקום התחליפים בפריז, האם אפשר למצוא פטיסרי טבעונית, ללא גלוטן, צמחונית וכדומה. התשובה הגורפת היא כי הצרפתים לא חיים בצורה של טרנדים, מבחינתם הזרם המרכזי הוא המוביל ואם יש לך רגישות או רצון להמנע מחומרי גלם מסודרים, תסתדר. כך למשל, רוב המסעדות לא מציעות מנות צמחוניות ובוודאי שלא טבעוניות, בפטיסרי הקלאסית לא יוותרו על החמאה ועל הביצים וכמובן שלא על הג'לטין. ולמרות זאת, בשנים האחרונות, עם הפיכתם של הפריזאים לפחות ופחות שמרנים, וכחלק מגל המקומות החדשים הנפתחים בעיר, גם מקומם של התחליפים הולך וגדל. יותר ויותר מקומות BIO נפתחים, מכולות וסופר-מרקטים קטנים בהם ניתן למצוא מוצרים ללא חלב, ללא גלוטן או מוצרים אורגנים נמצאים כמעט בכל רובע. הלמוט היא אמנם הפטיסרי היחידה כיום שכל מוצריה הם נטולי גלוטן, אך לדעתי היא רק החלוצה ואחריה תגענה עוד נוספות.

בסניף שברובע העשירי תוכלו לשבת לנשנש במקום, וברובע התשיעי תוכלו לקחת לכם צידה לדרך (צילום: שרון היינריך)

אז בשורה התחתונה, איך הקינוחים? תאמינו לי שהגעתי סקפטית לגמרי, אני שמבקרת בכל יום בכמה וכמה פטיסרי מהשורה הראשונה, אם במסגרת סיורים קולינריים ואם במסגרת פגישות וראיונות עם השף פטיסיירים המובילים בעולם, קשה היה לי להאמין שאפשר להכין קינוח טוב ללא גלוטן. לשמחתי הרבה, ובעיקר לשמחתם של הרגישים לגלוטן, התבדתי לגמרי! הקינוחים שטעמתי בהלמוט טובים מאוד, במיוחד ביחס לעובדה שקמח "רגיל" אין בהם. הסניף שבמדלן מעוצב בצורה עדכנית ונעימה, ויטרינה ובה קולקצייה של פטיסרי צרפתית קלאסית מקבלת את פני הנכנסים למקום, אקלרים, טארט לימון, רליג'יוס, פרי-ברסט, טארט שוקולד ועוד. המראה מלבב משום שהציפייה היא לקינוחים בעלי מראה אחר לגמרי. בנוסף למתוקים נמכרים במקום גם חומרי גלם ללא גלוטן כמו פסטות, דגנים ולעתים גם לחם ועוגיות.

טארט הלימון ולידו טארט שוקולד, שני רבי המכר של המקום (צילום: שרון היינריך)

טעמתי את הרליג'יוס שוקולד שהיה טעים ביותר, הבצק הרבוך של הלמוט מעולה ולטענת פרנסוואה יש המגיעים אליהם במיוחד בשביל הבצק הרבוך, גם כאלו שיכולים לאכול גלוטן. המרקם של בצק רבוך ללא גלוטן עדין מאוד, אוורירי ובמקביל גם בעל נוכחות. קרם השוקולד בתוך כיסי הבצק מולא בנדיבות וטעמו מעולה. עוגה נוספת שטעמתי היא הטארט אגוזי לוז ופסיפלורה, שילוב שמעולם לא טעמתי. מה שהפתיע אותי בעיקר הוא המרקם והטעם של בצק הטארט, אני חושבת שמי שפחות רגיש לטעמים, ישנה אפשרות כי לא ירגיש שמדובר בטארט ללא גלוטן. גם המילוי המיוחד של קרם אגוזי לוז ופסיפלורה היה מעולה, לא ראיתי אותו בפטיסרי אחרות. לסיכום, הופתעתי לטובה!

להלמוט שני סניפים, אני ביקרתי בזה שליד כנסיית המדלן, אך אם אתם מעדיפים בית קפה עם אפשרות גם לנשנש משהו קטן, נסו את הסניף שברובע העשירי (כל הפרטים בלינק)

HELMUT NEWCAKE
28 rue Vignon
75009 Paris
מטרו: MADELEINE
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 11:30 עד 19:00

שלכם
שרון





4 תגובות:

  1. אנונימי29/7/14 15:55

    ווווואאאוווו פוסט מדהים... סוף סוף נוכל להינות עוד יותר בעיר הרומנטית בעולם גם מפטיסרי (ללא גלוטן) מובחר....
    כבר חולמת על הביססססס הראשון : - )
    תודה על שהבאת את הבשורה!!!
    ובאשר לסיור קולינרי נשמע מדהיםםםם נפנה אליך לפרטים

    השבמחק
  2. אנונימי1/8/14 17:13

    יווו נראה מעולה. תודה רבה!!!!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *