FASHION GATEAU לילי ואלי של קארל מרלטי

מרלטי עם הסנסייה והלילי ואלי (צילום מתוך הספר "הפטיסרי הטובות בפריז": סיון אסקיו)
קארל מרלטי Carl Marletti הוא אחד מהשף פטיסיירים האהובים עלי בפריז. הקשר ביננו נמשך כבר כמה שנים ואפשר להגיד שכיום אנחנו כבר סוג של חברים. היכולת של מרלטי לשלב אנושיות רבה, נחמדות ללא תנאים ורוחב לב, לא מובנת מאליה בתחום הזה. בעיר כמו פריז, קל מאוד לעוף על כנפי ההצלחה ולהפוך מבן אדם מחובר לקרקע, למגה סטאר עם תקשורת מועטה מאוד עם הלקוחות. מרלטי שונה מאוד ואם אתם מגיעים לחנות שלו, רוב הסיכויים שתפגשו אותו במקום, תזכו ממנו לחיוך המוכר ואולי הוא אף יציע לכם לטעום משהו שזה עתה נרקח במעבדה שמאחורי הבוטיק.

מרלטי עובד שנים רבות בתחום. הוא היה השף-פטיסייר של מוסדות מכובדים כמו  גראנד הוטל אינטרקונטיננטל וקפה דה לה פה (Café De La Paix) המפורסם. אחרי שהתחכך בשף פטיסיירים המובילים של צרפת ועבד אתם במטבחים שונים, פתח ב-2007 את החנות הראשונה שלו ברובע החמישי, על רחוב סנסייר (Censier) צמוד לכיכר אליה נשפך רחוב מופטארד (Mouffetard) המקסים. על מרלטי תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.


תושבי הרובע אוהבים כל כך את מרלטי ופוקדים את הבוטיק שלו באופן קבוע (צילום: שרון היינריך)

במסגרת סדרת ה FASHION GATEAU אותה השקתי כאן לאחרונה, ביחד עם מעצבת האופנה עדי מעוז-כהן, נביא אליכם בכל פעם קינוח פריזאי מפונפן, שבהשראתו תעצב עדי לוק מתאים. בפעם הקודמת עצבה עדי לוק בהשראת עוגת הפרזייה עמוסת התותים, והיום תעלה ותבוא אחת מעוגות הדגל של מרלטי, הלילי ואלי. 



תחרה של סוכר סגול, כרומז לנו על טעם הסיגליות המתקרב לפינו (צילום: שרון היינריך)

יש הרבה קינוחים קלאסיים במטבח הצרפתי, ולא רק בו, שנקראים על שם נשים: קרפ סוזט, עוגת שרלוט, סברינה ועוד. השף-פטיסייר קרל מרלטי יצר קינוח לכבוד אשתו. הוא לקח את אחד הקינוחים הקלאסיים של הפטיסרי הצרפתי, הסאנט-אונורה (Saint Honore), והעניק לו פרשנות אישית משלו: במקום הקרמים המקוריים, השתמש בקרם עם סיגליות. כך יצר את אחד הקינוחים המיוחדים ביותר במקום, הלילי ואלי - Lily Valley, בגוונים של סגול עדין ומראה ייחודי ביותר. את הקינוח הזה רקח מרלטי לבת זוגו, שבבעלותה חנות פרחים ממש בקרבת הבוטיק של בעלה. לטעמי, הלילי הוא אחד הקינוחים המיוחדים ביותר בפריז, היכולת הזו של מרלטי לקחת קינוח קלאסי, לשמור על המסורת מצד אחד, אך במקביל גם לתת לה פרשנות עדכנית עם קריצה רומנטית, מקסימה לדעתי. שילוב הטעמים והמרקמים מעולה, אף פעם לא ידעתי שאני כל כך אוהבת סיגליות :-)


אחד הקינוחים הטובים והמיוחדים ביותר של מרלטי ובכלל. שילוב מושלם של מרקמים, מראה וטעם הסיגליות (צילום: שרון היינריך)

ההשראה שקיבל מרלטי מפרח הלילי, הנחתה את עדי בעיצוב הלוק. הקווים בעיצוב זורמים ועוטפים את הגוף כמו צמיחה של פרח. שילוב המרקמים שנע בין קריספיות בקישוט הסוכר הסגול, לבין רוך בבצק הרבוך ובקרם, גורם לתחושה של שכבתיות ושל פריחה. את הדגם הזה, יצרה עדי במהלך שבוע אופנת האוט קוטור שהתקיים בפריז, וכמובן ששבוע כל כך ייחודי מעניק השראה ייחודית ליצירה בפריז. מבחינת עדי, מדובר בשבוע בו היצירתיות בשיאה, האווירה קסומה, החנויות מוקפדות, אנשים מעניינים נצפים ברחובות וריח היוקרה נישא באוויר ונמהל בריחה הכל כך מוכר של פריז.


העיצוב של עדי, לוק של אוט קוטור, שכבתיות ופריחה 

בעיצוב עצמו, בחרה עדי בכמה מרקמים וטקסטורות: החצאית מורכבת משתי שכבות, המאוגדות על ידי שני כפתורי מתכת. צורת האיסוף סביב המותניים מחמיאה ועוטפת את הגוף, כשגזרת הטוליפ של החצאית היא אחד הטרנדים החמים באופנה העכשווית. בחלק העליון, בחרה עדי לעצב חולצת מעטפת ממשי, העוטפת את הגוף בתנועה סיבובית. החולצה היא אסימטרית, ויש בה תנועה חופשית ורכה, ממש כמו קרם הסיגליות הרך המזולף על הקינוח. אז אם אתם מגיעים לרובע החמישי, אל תדלגו על ביקור אצל מרלטי ובוודאי שכאשר אתם נכנסים אליו לבוטיק שימו ידכם על הלילי ואלי, אחד הקינוחים המיוחדים ביותר בעיר האורות.


פשוט מדהים, קינוח מושלם שהופך ללוק שיכול להמכר בבתי אופנת העלית בפריז 

CARL MARLETTI
51 rue Censier
פתוח שלישי עד שבת 10:00 עד 20:00
ראשון 10:00 עד 13:30
מטרו: תחנת Censier Daubenton

עוד בסדרת FASHION GATEAU:
הפרזייה של קארל מרלטי

שלכם
עדי ושרון

3 תגובות:

  1. מהמם מדהים אין מילים

    השבמחק
  2. מהמם מדהים אין מילים

    השבמחק
  3. אנונימי7/2/17 23:58

    היי שרון היקרה אשמח לדעת מאיפה ניתן לרכוש את ספרו המהמם של קארל מרלטי?

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *