חנות פופ-אפ של פטיסרי בפריז MARTMOISELLE

מה כבר נגמר? פופ אפ בפריז (צילום: שרון היינריך)
עולם הפטיסרי הפריזאי נע בדרך כלל בין הקלאסי לחדשני, בין סאנט אונורה עם קרם פטיסייר, לסאנט אונורה עם פיסטוקים ודובדבנים משובחים. אקלר השוקולד הקלאסי מקבל פרשנויות מיוחדות אצל כריסטוף אדם והפחזניות הותיקות מתהדרות במגוון רחב של מילויים בפופליני. החדש נשען על הישן, הכבוד הניתן כאן לשורשי התרבות רב מאוד. גם בקונספט של הבוטיקים עצמם ניתן לראות התפתחות מעניינת, אם במעבר ממנעד רחב מאוד של מוצרים לחנויות שהן "מונו-פרודקט", כלומר מוצר אחד שממנו עושים קולקציה של קינוחים (אקלרים למשל) ואם בעיצוב עצמו של החנויות. הויטרינות מקבלות "לוק" מודרני, החומרים הנבחרים לעיצוב החנות, הריהוט, הויטרינות, התפאורה ואפילו עולם הפופ-אפ הגיע אל עולם הפטיסרי הפריזאי.

צילום ופטיסרי, שני תחומים במתחם אחד (צילום: שרון היינריך)

פופ-אפ או באנגלית POP UP הוא מונח הלקוח מתחום המחשבים, "חלון צץ" (ע"פ האקדמיה), המהווה בעיקר כלי פרסומי באינטרנט. המונח הזה, מקבל לאחרונה תוכן מעניין גם מחוץ לעולם הוירטואלי, כשמסעדות פופ-אפ צצות, חנויות פופ-אפ, תערוכות ועוד. בדרך כלל כשמדובר בחנות, מדובר במקום שנפתח לתקופה מוגבלת, לעתים בחנות קיימת לעתים במתחם ארעי, לעתים מותג מוכר ולעתים שחקן חדש בשוק. סביב פתיחתו של המקום יש פרסום רב ואפקטיבי, ותכליתו מכירה של מוצרים בצורה מרוכזת וכמובן כלי שיווקי מעולה, אם למותג שכבר קיים בשוק ורוצה למצב עצמו אחרת, או למותג שרק נולד ובאמצעות הפופ אפ חודר לשוק.

צורת הגשה מיוחדת, כל כך ניו יורק (צילום: שרון היינריך)

בפריז, נתקלתי בפופ אפים שונים, אפילו מותגי יוקרה משתמשים לעתים בכלי הזה ופותחים מקומות בהם ניתן למצוא לזמן קצוב מוצרים ספציפיים, קולקציה ייחודית וכדומה. אבל היום, נתקלתי במשהו חדש לגמרי! אחרי ריצת הבוקר הסתווית לאורך הסיין, קיבלתי מייל חביב מבחור בשם דורון, שקרא את אחת הכתבות שלי וחשב לעניין אותי בפופ אפ שהתמקם לו בעיר האורות. "כדאי לך לבוא לראות, פופ אפ המשלב פטיסרי עם אמנות. תבואי היום או מחר, כי מחר בערב זה כבר יעלם". ככה זה בעולם הפופ אפים, עוד יומיים, המקום כבר יהיה היסטוריה. לא חשבתי פעמיים, כזה עוד לא ראיתי. מקום המשלב פטיסרי שנעלמת אחרי שבוע ועוד בפריז! בהחלט מהלך מעניין ואמיץ.

מימין: לילי, גאמו ומאיה (צילום: שרון היינריך)

דורון הנחה אותי להיכן להגיע, רחוב סאנט אונורה 154, ברובע הראשון. בדרכי לשם, ניסיתי להבין איך אפשר לייצר חנות פופ אפ של פטיסרי, הרי צריך מקום ייצור, ויטרינה אחת לפחות, תנאי קירור נאותים וכו'. כשהגעתי למקום, הנמצא ממש קרוב למוזיאון הלובר, הבנתי שבשגרה החנות נקראת OH MON CAKE וכשבעלת המקום יצאה לה לחופשת הקיץ המקודשת, היא סבלטה את המקום לשבוע לחברים מהבלוג MARTMOISELLE. כלומר התשתית קיימת ועכשיו רק צריך לעשות מהמקום משהו אחר לגמרי. כבר לפני שנכנסתי, הרגשתי בוויב מדליק, ספסלי עץ עם כריות לבנות מסביב לשולחן שהוכן מארגזי עץ יוצרים פינת ישיבה מיוחדת, ממש לידה פינת ישיבה עם שולחן ברזל מפורזל וכסאות באותו הסגנון. חולצות טישרט אמנותיות תלויות למכירה ופוסטר אמנותי עם תצלום של ילדה חמודה ניצב בכניסה. את פניי מקבלת מאיה גראצפלד החביבה מאוד, אני מתחילה לדבר איתה בצרפתית ומיד היא עונה לי בעברית ביישנית. מאוחר יותר יסתבר לי כי מאיה שהיא בכלל במקור מגרמניה, למדה שנתיים בבצלאל והנה כבר צץ לו הקשר הישראלי. 

כמה קסם במקום שצץ לרגע...מדהים (צילום: שרון היינריך)

אז מי אתם החברים מבלוג MARTMOISELLE? שלושה עומדים מאחורי המיזם המעניין הזה, האחיות לילי ומאיה גראצפלד, ובן הזוג של לילי, סבסטיאן גאמו. לילי ומאיה, נולדו וגדלו בגרמניה, שתיהן בעלות תשוקה עזה לאמנות, אך כל אחת לקחה אותה לכיוון אחר. מאיה, הבוגרת יותר, בת 31, עוסקת בצילום אמנותי, בין השאר גם למדה כשנתיים בבצלאל. היא מבלה שעות רבות בחדר החושך ויוצרת יצירות המורכבות משכבות רבות של צילומים, קשה להסביר - כנסו לראות. לילי, האחות הקטנה, בת 28, נמצאת במטבח כבר שנים, בתחילה בתחום הבישול ובהמשך מספר שנים כשף פטיסיירית בפריז, תחת חסותו של המאסטר פייר ארמה. במסגרת עבודתה כשף פטיסייר, עברה לילי לעבוד במלון ROYAL MONCEAU האגדי שבפריז, שם ייצרה עבור פייר ארמה את קינוחיו למלון ושם גם פגשה את סבסטיאן גאמו, בן זוגה. גאמו, יליד נורמנדי, החל את לימודי הפטיסרי שלו בגיל 16, כמו צעירים צרפתייים רבים שפוצחים בקריירה בגיל כה צעיר. ריח ה RIZ AU LAIT (אורז בחלב) שסבתו הייתה מכינה לו כילד בכפר הקטן בנורמנדי, הוא זה שקירב אותו לעולם המתוקים ופתח בפניו את הדלת למוסדות הנחשבים ביותר בפריז. גאמו עבד בפטיסרי להדורה המפורסמת, במסעדות מישלן (אלן דוקאס, אלן דרוז) וכאמור, כשף פטיסייר של פייר ארמה במלון רוייאל מונסו.

טארט הלימון, מעדן של בצק פריך וקרם לימון קליל עם זסטים מסוכרים של לימון (צילום: שרון היינריך)

השלושה, יצירתיים בלתי נלאים, החליטו שהם רוצים משהו חדש, משהו ייחודי שלהם שישלב את העולמות של שלושתם. כך נולד הבלוג מרטמואזל, המשלב בין האמנות של מאיה לבין הקינוחים של לילי וגאמו. הבלוג שנולד במאי 2014, עושה את צעדיו הראשונים בבלוגספרה וכבר יוצא החוצה לעולם האמיתי. מאיה מסבירה לי שהרעיון של חנות פופ אפ בפריז, נולד מתוך הרצון של השלושה לאתגר את עצמם. לילי וגאמו חלמו לפתוח פטיסרי משל עצמם, אבל תאונת דרכים הקפיאה לזמן מה את החלום ונכון לעכשיו זו הדרך שלהם להביא לידי ביטוי את התשוקות שלהם, ולא רק בעולם הוירטואלי. השלושה מלאי אנרגיות חיוביות ומספרים שבמהלך השבוע בו צצה החנות, ביקרו אותה אנשים רבים והם בהחלט מרוצים מהתוצאה.

מישהו, ביס? (צילום: שרון היינריך)
אל שולחן העץ, סביבו אנחנו יושבים, מביאה מאיה קפה הפוך אמיתי!!! ולילי מניחה מגש ובו מיטב הפטיסרי שנרקחו על ידה ועל ידי גאמו היום בבוקר. "בכל יום אנחנו מייצרים קינוחים חדשים ושונים" מסביר גאמו. "הרעיון הוא שימוש בחומרי גלם טריים, ויצירות שמשתנות בכל יום". ראשית ההגשה, כל כך כל כך יפה, כייפית ,עדכנית, מתאימה לסצנה הניו יורקית או הברלינאית. הקינוחים מונחים על נייר הנראה כמו נייר עיתון, אך מרגיש כמו נייר אפייה, כך גם הקפה וקערית הסוכר. מגוון הקינוחים שהובא לשולחן גדול, מפצירים בי לטעום מהכל, לפחות ביס מכל אחד, נו שויין. אני מתחילה במקרון הלבנדר והמשמש - וואווו! מזמן לא טעמתי מקרון שממש עשה לי את זה. מקרונים זה חביב, אבל זה לא משהו שאני נוטה לבזבז עליו קלוריות, אבל כאן היה משהו אחר. המרקם של המקרון עדין ונימוח ובתוכו מילוי עשיר של משמש ולבנדר, אחד השילובים המעניינים שטעמתי לאחרונה. 

קראמבל קרם לבנדר ומשמשים, וואו! (צילום: שרון היינריך)

טארט הלימון מעולה, הבצק עדין ופריך והקרם קליל ובתוכו מוחבאים זסטים מסוכרים של לימון. גם המדלן טוב מאוד, אבל השיא הוא ללא ספק הקראמבל עם קרם הלבנדר, קומפוט משמשים ושקדים מקורמלים. הקינוח הזה גם מרהיב ביופיו ומשדר רעננות, פריחה וטריות ובמקביל גם טעים כל כך. הביס הראשון שטעמתי, זרק אותי הישר אל פרובאנס, אל שדות הלבנדר הסגולים ואל ארוחות השחיתות הכפריות (מי שלא קרא את הספר שנה בפרובאנס, זה הזמן). הביס השני הבהיר לי שאני בפריז, ברחוב סאנט אונורה ושלא אטעם כנראה את הקינוח הזה יותר. יש לכם עוד יום אחד להגיע לחנות הפופ אפ, אל תוותרו (אגב, יתכן שמחר הקינוחים יהיו שונים, אבל אני בטוחה שגם מחר הם יהיו משובחים).

ביס מפרובאנס, אושר (צילום: שרון היינריך)

ואם אתם לא בפריז, או לא מצליחים להגיע מחר לחוות את החוויה, ממליצה לכם בחום לעקוב אחרי החבר'ה האלה בבלוג וגם בדף הפייסבוק החדש שלהם. הם יצוצו בעוד מקומות ממש בקרוב וגם מבטיחים לשוב לפריז....

154 rue Saint Honore
75001 Paris
פתוח מחר בין השעות 10:00 ל 20:00 וזהו......
מטרו: PALAIS ROYAL - MUSEE DU LOUVRE

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *