מסיבת אסיד ACIDE MACARON מפגש ענקים של שף פטייסיר ומעצב גרפי

נחלים של מקרונים (צילום: שרון היינריך)
בגיל 15 ידע ג'ונתן בלו (JONATHAN BLOT) שהוא רוצה להיות פטיסייר כשיהיה גדול. בצרפת, מקובל מאוד לקבל החלטה לגבי קריירה בתחום המטבח כבר בגיל ההתבגרות משום שתקופה ההכשרה והלמידה של התחום ארוכה מאוד ודורשת שנים של צבירת ידע, קורסים ועבודה מעשית בכמה שיותר מקומות נחשבים. בלו, גדל בכפר קטן ליד פריז, ואת לימודי הפטיסרי העביר בכפרו. "בכפר שלי הייתה פטיסרי אחת בלבד, כמו בכפרים רבים בצרפת. בפטיסרי עבדו הפטרון, אשתו, האופה (בולנז'ר) ואני. שם בעצם התחיל הכל". כבן לאמא ארמנית, זוכר בלו את התבשילים שהוכנו בבית על ידי אמו וסבתו, אז בעצם התאהב בטעם החמוץ והאסידי, טעם שהשפיע עליו מאוד, עד כדי כך שהחליט לקרוא למותג שלו ACIDE MACARON  (אסיד מקרון).

כמו בלו, שידע כבר בנערותו לאן מועדות פניו, כך גם המעצב טל שפיגל עוסק מגיל צעיר בעיצוב, אך כבר בילדות נדבק בחידק הפטיסרי. שפיגל הוא אמן ומעצב גרפי, העוסק בעיקר באיור ובעיצוב, מפורסם בזכות פרוייקט תמונות הפרופיל, שהתפרסם בכל העולם ואף זכה לתערוכת יחיד בשבוע העיצוב של ישראל. בנוסף, אחראי שפיגל לחלק גדול בעיצוב חיי הלילה של תל אביב וכן עיצב אלבומים לאמנים כמו להקת הדג נחש. בקרוב, יגשים שפיגל את חלומו הגדול וידלג לעיר האורות על מנת לממש את תשוקת הפטיסרי. וכאן בדיוק אנחנו נפגשים, שפיגל ואני נביא אליכם מדי פעם פרוייקטים משותפים בהם אני אציג פטיסרי, או קינוח כלשהו ושפיגל יעצב לו פוסטר מדליק. הפגישה הראשונה שלנו היא על קפה ומקרון, אחד הדברים ששפיגל הכי אוהב לאייר. אין יותר מתאים מאסיד מקרון לפוסטרים מדהימים של אחד האנשים היצירתיים ביותר שפגשתי לאחרונה. תתאפקו, עוד מעט זה מגיע :-)


כזה אני רוצה, כל יום (צילום: שרון היינריך)

ונחזור לבלו. עד שהגיע לפתוח את המקום שלו, עבר בלו דרך כמה מקומות נחשבים ביותר, בהם התמקצע ופיתח את יכולותיו. מיד אחרי סיום לימודיו, עבד בלו במשך כשנתיים במלון פלזה אתנה היוקרתי שבפריז, בו נמצאת אחת המסעדות הנחשבות ביותר בעיר, מסעדת המישלן של אלאן דוקאס. בלו עבד בצוות הפטיסרי של המסעדה והגיש קינוחים מרהיבים ואיכותיים לראשי ממשלה, נשיאים ומפורסמים רבים שפוקדים את המקום. שם גם למד לעבוד עם חומרי הגלם האיכותיים ביותר. "מבחינתי אין קיצורי דרך, אני עובד עם חומרי הגלם הטובים ביותר, רק כך ניתן להגיע למוצרים ברמה גבוהה". כראייה, מספר לי בלו, על מנת לבחור את שמן הזית שיזולף על טארט הלימון המעולה שלו, טעם בלו עשרות סוגים של שמן זית עד שמצא את האחד שראוי להשתלב במרקמים ובטעמים של היצירה שלו.


טארט לימון עדין כל כך עם ענני מרנג וטל של שמן זית (צילום: שרון היינריך)

בהמשך דרכו עבד בלו כמה שנים במסעדת "ז'ול וורן" המוכרת, הממוקמת בקומה השנייה של מגדל אייפל, שם גם הכיר את אשתו ושותפתו לאסיד מקרון, רנטה (RENATA). לאחר מכן עבד במלון טראס אחד המלונות הטובים בגבעת מונמרטר, שהיה שייך באותה תקופה לקבוצת אלאן דוקאס. "אחרי התקופה בה עבדתי במלון טראס, הבנתי שהגיע הזמן לפתוח מקום משלי. הגעתי למצב בו מבחינה נפשית הרגשתי מוכן לעשות את הצעד הזה. מבחינת הכשרה, אף פעם אין זמן נכון משום שתמיד יש מה עוד ללמוד ובמה להשתפר".  


בלו וידידים (צילום: שרון היינריך)

בשנת 2009 הקימו בלו ואשתו את חנות הקונספט שלהם, ברובע ה 17, הפחות תיירותי. לחנות החליטו לקרוא אסיד מקרון, לאור אהבתו של בלו לטעם החמוץ. בתחילה, יוצרו בחנות רק מקרונים בטעמים שונים, חלקם חמוצים וחלקם בטעמים מתוקים וקלאסיים. כך למשל תוכלו להתענג על מקרון יוזו ותה ארל גריי, לצד מקרון קרמל ומלח פלור-דה-סל המגיע מאנגליה (FLEUR DE SEL), שני טעמים מומלצים ביותר. בהמשך הוסיפו למנעד המוצרים גם מרשמלו המיוצר במקום ועוגיות. הבוטיק עוצב בצורה מאוד נקיה, קירות לבנים ותאורה בהירה, משולבים עם צבעים עזים. גרפיטי גדול וצבעוני מתנוסס על אחד הקירות ותמונות של אנשים מרוצים אוכלים מקרונים מהוות תפאורה לויטרינת המקרונים. גם בעיצוב הויטרינה הכניס בלו "טוויסט" עת יצר פלטפורמה להצגת המקרונים בצורה של קווים מעוגלים בגבהים שונים, היוצרים תחושה של נהרות וגבעות של מקרונים. 


המיני קינוחים של בלו, סכנה! (צילום: שרון היינריך)

בשנת 2013 החליטו ג'ונתן ורנטה ליצור את "אסיד סלון-דה-תה" (ACIDE SALON DE THE). השניים בחרו בחנות שהייתה בעברה קצביה ושפצו אותה מהיסוד. רנטה הייתה אחראית על העיצוב וג'ונתן על בניית קולקצייה של קינוחים ומאפים שיוגשו בסלון. לעיצוב חלק מהרהיטים במקום בחרו השניים את מעצב הפסלים גיום פיישו (GUILLAUME PIECHAUD). גיום עיצב את הכסאות הכסופים המיוחדים, את עגלת הקינוחים המלווים את שעת התה ואת הספסל המיוחד הנראה כמו נלקח ממוזיאון לאמנות מודרנית. הכלים האלגנטים בהם עושים שימוש להגשת השתיה החמה והקינוחים, יובאו מסאנט פטרסבורג והם עשויים פורצלן עם עיטורים מתקופת הצאר, מזמן לא הרגשתי כל כך אריסטוקרטית במהלך שתיית קפה.


מיני קינוחים אחרי (צילום: שרון היינריך)

העוגה הטובה ביותר שטעמתי באסיד סלון-דה-תה היא טארט הלימון, זו גם העוגה שבלו הכי אוהב. "כדי לבחון רמה של פטיסרי, צריך לבחון את טארט הלימון שלה" מסביר לי בלו. מדובר בקינוח צרפתי קלאסי שמופיע בדרך כלל באותן צורות החוזרות על עצמן. הגדולה של פטיסייר טוב היא לעשות מטארט הלימון משהו מיוחד עם החתימה הייחודית שלו. טארט הלימון של בלו משובח. הוא עשוי מבצק פריך דק ביותר, עליו שכבה נדיבה של קרם לימון שמקורו מסיציליה. מעל קרם הלימון מונח מרנג איטלקי עם דבש ויוזו, שהוכנס לתנור לטובת צריבתו. מעל המרנג מזולף לו שמן זית איכותי מאיטליה וכמה פיסטוקים ירוקים מציצים מבין גבעות המרנג.


החנות החדשה של בלו בגדה השמאלית (צילום: שרון היינריך)

בנוסף לקינוחים האישיים, אפשר למצוא בסלון גם מיני קינוחים הנקראים בושה BOUCHEE. בלו מסביר לי כי מדובר בקונספט חדש של מיקרו פטיסרי, המאפשר לאנשים לטעום כמה וכמה סוגים של קינוחים. אחד הטובים שטעמתי הוא עוגת הגבינה עם קונפיטורה של מנדרינה, ביס אחד ובו שילוב מעולה של טעם הגבינה עם חמיצות המנדרינה. הפרי-ברסט הקלאסי גם כן מומלץ מאוד והוא מכיל בצק רבוך וקרם פרלינה המיוצר עם מחית פרלינה שבלו מייצר בעצמו, את הפציחות של הביס נותנים כמה גרגרי אורז תפוח מקורמל. הקינוחים הדורשים קירור מונחים בויטרינה הפונה לרחוב, בלו מסביר לי כי בימים נעימים החלונות הגדולים נפתחים והעוברים ושבים יכולים לרכוש קינוחים דרך החלון, קונספט שטרם נראה בפריז. המקום מכיל מספר לא קטן של שולחנות וספסלים מיוחדים, ניתן לאכול בו ארוחות בוקר, ארוחות צהריים וכן להתפנק בשעת תה עם קפה, תה ומתוקים מיוחדים.


מסיבת אסיד (צילום: שרון היינריך)

אז אחרי שחגגנו במסיבת המקרונים של בלו, הגיע הזמן שתראו את היצירה המדליקה של שפיגל, שכל כך הושפע מהסיפור של בלו, והחליט ליצור קולקציה שלמה של פוסטרים, עבור כל מקרון ומקרון. הרעיון מאחורי הפוסטרים שיצר שפיגל הוא איור נקי, מינימליסטי ובמקביל מאוד דרמטי ומשקף את החשיבות שניתנת כאן לייצור הארטיזני (עבודת יד). שפיגל לקח את רשימת המקרונים המלאה של בלו, כולל השמות, המילויים והצבעים ועבור כל אחד מהמקרונים אייר פוסטר בו נראה המקרון בשלמותו, ומעליו שק זילוף ובו מאסת המקרון טרם הזילוף. שימו לב לפרטים הקטנים, לחיתוך של שקית הזילוף, לצבעים המדויקים, לקישוטים שיש על חלק מהמקרונים. מדהים! באחד מהביקורים האחרונים שלי אצל בלו, הראתי לו את הפוסטרים והוא פשוט נדהם. צפויה פגישה מעניינת בין שפיגל לבלו, עם הגעת הראשון ללימודי הפטיסרי בעיר האורות.


אסיד מקרון על פי טל שפיגל, יצירתיות ללא גבולות 


ממש לאחרונה, עברה חנות הקונספט שברובע ה 17 לרחוב BAC המקסים שבגדה השמאלית, כך תוכלו למצוא את המקרונים של בלו בשתי הגדות. בנוסף, הכניס בלו לחנות ברוב באק גם מגוון של פטיסרי מיוחדים המעוצבים בצורה מיוחדת ואופיינית כל כך לבלו. נסו את עוגת הגבינה המיוחדת או את הסאנט אונורה עם המנגו, אננס וקוקוס. סלון התה עדיין שוכן לו ברובע ה 17, אל תוותרו על ביקור ועל טארט לימון.


בלו ואני, עם הפוסטר שעיצב טל שפיגל, בקרוב הוא יתלה באחד הבוטיקים בפריז...כבוד! (צילום: גלי הדרי)


חנות המקרונים החדשה:
10 RUE DU BAC
75007 Paris
שלישי עד ראשון 10:00 עד 20:00
מטרו: RUE DU BAC

סלון דה תה:
24 RUE DES MOINES
75017 Paris
שלישי עד שישי 10:00 עד 20:00
שבת וראשון 09:00 עד 19:00
מטרו: BROCHANT

שלכם
טל ושרון

4 תגובות:

  1. שרון וטל :אין מה לומר מלבד זה שאנחנו ירוקים מקנאה !

    השבמחק
  2. אנונימי28/9/14 16:26

    חדשות לעניין
    בקרתי לפני כשנתיים באסיד מקרון המקורי ברובע ה 17
    אכן רחוב נטוש משהו ומיקום בלתי צפוי אבל המקרונים חוויה גדולה (וזה אחרי הביקור הראשון שלי אצל PH באותו סיבוב מתוק בפריז).
    ממתין בקוצר רוח לביקור במקומות החדשים של בלו
    אל תורדי קצב שרון
    רני

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *