MANDARIN ORIENTAL, לאכול את רחוב סאנט אונורה. סדרת פטיסרי המלונות

פטיפורים קטנים לפינוק של פתיחה (צילום: שרון היינריך)
רחוב סאנט אונורה הוא אחד הרחובות הכי מפונפנים בפריז. זה לצד זה התמקמו להם מותגי אופנת העילית, חולשים על הרחוב לאורכו, בעיקר בחלקו המערבי בין ארמון האליזה לכיכר המדלן ולכיכר ונדום היוקרתית. באי הרחוב חולפים ליד חלונות הראווה בהשתאות, חלקם גם יכולים להרשות לעצמם להכנס אל החנויות ולצאת עם רכישות, ברי המזל אף ילונו בקרבתו. באזור הזה של רחוב סאנט אונורה, בואך כיכר ונדום בצפון ורחוב ריבולי בדרום, ממוקמים להם כמה מלונות יוקרה בהם מתארחים אלה היכולים להרשות לעצמם חדר במלון ב 1000 יורו צפונה. אחד ממלונות היוקרה האלה, הוא מנדרין אוריינטאל - MANDARIN ORIENTAL הממוקם ממש על רחוב סאנט אונורה בקרבת כיכר ונדום. אז להתארח בסוויטה המלכותית לא יצא לי (לא כי חסרים לי 20,000 יורו ללילה, סתם כי רציתי מלון אחר), אבל להתארח במסעדת המלון לשעת התה המפורסמת יצא לי ועוד איך.

בוטיק הפטיסרי הקטן שבתוך מלון מנדרין, לא חייבים לשבת (צילום: שרון היינריך)

סצנת הפטיסרי בעיר האורות הפכה מזמן לערוץ אופנה, המתנהל סביב קולקציות, השקות ושף פטיסיירים המדגמנים כשרון בתוכניות טלויזיה מוכרות. הפטיסרי היא חלק מהסרט של העיר והיחס והכבוד הרב הניתן לתחום הזה, מדהים אותי בכל פעם מחדש. לרוב, נראה את ההתרחשויות בסצנה, בבוטיקי הפטיסרי אשר לא מפסיקים להיפתח בעיר. אך יש גם תת ערוץ נוסף לערוץ פטיסרי הבוטיק והוא הפטיסרי של מלונות היוקרה. את סדרת פטיסרי המלונות התחלתי זה מכבר עם פוסט מרתק על הקינוחים המוגשים במלון LE BRISTOL הקלאסי והיוקרתי, ובהמשך חלקתי אתכם חוויות ממלון SHANGRI LA המדהים.

נראה אתכם מצליחים לבחור רק אחת.....(צילום: שרון היינריך)

הפעם, נכנס ביחד אל מלון מנדרין אוריינטל, לשעת תה באחד המקומות המיוחדים ביותר על רחוב סאנט אונורה. כאן תוכלו לנוח לרגע מהמולת העיר, תוכלו לדמיין שרק ירדתם מהסוויטה המלכותית לנשנש משהו קטן באחד ממתחמי האוכל שבקומת הכניסה, ותוכלו לחזות בנשים לבושות שאנל מכף רגל ועד ראש, כולל כפפות, שרשרת וגם תיק, מעוטרות בגבר המבוגר מהן בעשרות שנים ותוכלו לבנות לעצמכם את הסיפור שלהן, סתם כי זה כיף.

הגינה המקסימה של המלון, נקודה ירוקה בתוך ההמולה של הרחוב (צילום: שרון היינריך)

ג' ואני נכנסות מהרחוב ההומה אל לובי המלון, את פנינו מקבלים עובדי המלון הממתינים בחוץ לאורחים חשובים. אנחנו מובלות על ידי אחת העובדות אל מסעדת המלון, בה מתקיימת שעת התה, המתחילה בדיוק בשעה 15:30. הקדמנו בכמה דקות ובנתיים דגמנו את השירותים, שווה להכנס אפילו רק כדי לראות מה זה שרותי דלוקס. בכניסה למסעדה, נמצאת עמדת מכירת פטיסרי, ממש כמו בוטיק פטיסרי קטן המוכר קינוחים ופטיפורים לכל דורש. כלומר, גם מי שלא מגיע לאכול במקום, יוכל לקנות לו פטיסרי מעשה ידי השף פטיסייר של המלון. נותנים לנו לבחור האם לשבת בפנים, או בחוץ בגינת המלון המקסימה. בחרנו בגינה, למרות הגשם הטרופי שפקד את העיר באמצע הקיץ.

הקפדה על כל פרט ופרט, שוקולה חם בהגשה מקסימה (צילום: שרון היינריך)

מלצר אדיב ביותר הסביר לנו על שעת התה, תקבלו 3 כריכים קטנים, מבחר פטיפורים מתוקים, פטיסרי אחת לבחירה מהויטרינה ושתייה חמה. כמובן שהכמות שתוארה לנו על ידי המלצר מספיקה לשלושה אנשים ולאור זאת, שאלנו אם נוכל שתינו לחלוק שעת תה אחת. המלצר האדיב נענה בחיוב לרעיון החלוקה ואף שאל אותנו אם תהיה לנו בעיה עם הנקניק שבכריך, לאור העובדה כי שמע אותנו משוחחות בעברית. כמובן שהמשקה החם שנבחר היה שוקולה שו (שוקו חם) וקנקן תה ג'ינג'ר לג'.

שלוש קומות של אושר, באיזו קומה אתם בוחרים? (צילום: שרון היינריך)

האווירה בגינה קסומה ואפשר לדמיין אותה בימים פחות גשומים, ממש גן טרופי קטן עם צמחיה ירוקה גבוהה ובין העלים חבויים להם שולחנות ופינות ישיבה מפנקות. ראשית מגיע לשולחן השוקולה שו, כוס זכוכית שקופה ומיוחדת ובתוכה שוקולה חם עם שכבה נדיבה של קצף יציב. השוקו נחמד, לא אחד הטובים שטעמנו, מתאים לחובבי שוקולה לא מתוק מדי ולא סמיך מדי. במקביל לשוקולה, מחליט המלצר החביב לפנק אותנו בצלחת פתיחה קטנה של פטיפורים מתוקים, הוא גם טורח להסביר שזה לא חלק משעת התה אבל החליט לפנק אותנו. אנחנו בפריז?

שילוב של קלאסיקה ומודרניזם, צורת הגשה שעוד לא ראיתי כמותה ואיכות בלתי מתפשרת (צילום: שרון היינריך)

אל השולחן מגיע קנקן התה של ג' ולידו כלי מוזהב, עשוי פלסטיק קשיח, מורכב משלוש קומות, מזכיר לנו שאנחנו במלון יוקרתי וקלאסי, עם קריצה מודרנית. בקומה התחתונה של הכלי מונחים להם 3 כריכונים עסיסיים, עשויים בקפידה, אחד מהם ממולא בנקניק ובגבינה (סליחה לשומרי הכשרות), השני ממולא בסלמון ובגבינת רוקפור והשלישי במוצרלה ובעגבנייה. בקומה השנייה מתגוררים להם פטיפורים מתוקים, מהסוג אותם הביא לנו המלצר לטעום טרם הגעת המנה שהזמנו ובפנטהאוז נח לו הקינוח המרהיב שבחרנו, המנדרין - MANDARIN, הקרוי על שם המלון.

קינוח המנדרין, אחד הדברים הטובים שיקרו לכם במלון מנדרין (צילום: שרון היינריך)

הכריכים היו מעולים, הפטיפורים היו מצוינים, בעיקר זה עם קרם הפרלינה וטארטלט המישמש המוגש בעונה, אבל השיא היה קינוח המנדרין. הקינוח הזה הוא פשוט מאסט לכל חובב שוקולד, הוא טעים ויפה בצורה שקשה להעביר בתמונות והוא מתאים כל כך למלון היוקרתי בו הוא מוגש. הקינוח מורכב ממוס שוקולד מריר  62%, קרם וניל ומגוון שכבות וטקסטורות של שוקולד. הגלסאז' (ציפוי) של הקינוח מבריק ומושלם והוא מעוטר בקוביות פריכות של ביסקוויט שוקולד בצדדיו. טעמו של המנדרין נהדר, השוקולד שנבחר על ידי השף פטיסייר מתאים מאוד והוא לא מריר מדי, המוס מעולה ושכבות השוקולד והוניל שמתגלות עם כל ביס נהדרות. לטעמי מדובר בקינוח מעולה והוא כשלעצמו מספיק לבן אדם אחד לפחות.

כשהגשם חזק מדי, גם לשבת בפנים זה נהדר (צילום: שרון היינריך)

גשם חזק פקד את גינת המלון, כאילו ענן עמוס החליט להוציא את כל יגונו על המקום וכך זכינו לשבת גם בלוקיישן נוסף והועברנו אל תוך המסעדה, שם סיימנו את שעת התה שלנו. העיצוב מקסים, קווים נקיים, צבע לבן משולב בעץ, מנורות אישיות המאירות על כל שולחן וחלונות גדולים הפונים אל הגינה ומכניסים אותה אל תוך החלק הפנימי של המסעדה. הצוות אדיב ושירותי מאוד, כיאה לצוות המשרת את עשירי העולם. שעת התה של מנדרין התמשכה לה כשעתיים תמימות, שעתיים של אווירה מעולה, טעימות משובחות ורוגע, ואז יצאנו לנו אל העולם האמיתי. אל תוותרו.

הייתי חייבת עוד תמונה של הפלא הזה, אני בטוח אחזור לשם שוב, ואתם? (צילום: שרון היינריך)

HOTEL MANDARIN ORIENTAL
251 Rue Saint-Honore
75001 Paris
מטרו: MADELEINE, CONCORDE, TUILERIES
שעת התה מוגשת במסעדת CAMELIA שבמלון, בשעות אחר הצהריים (בדרך כלל החל מ 15:30), מומלץ להזמין מקום ולברר שעות מדויקות משום שהן משתנות בהתאם לעונות השנה.

עוד בסדרת פטיסרי המלונות:
HOTEL LE BRISTOL
HOTEL SHANGRI LA

שלכם
שרון

תגובה 1:

  1. וואו...וזו לשון המעטה.
    שעתיים בגן עדן :-))

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *