סיכום שנת 2014, הפוסטים שהכי אהבתם לאהוב השנה ב - PARIS CHEZ SHARON

סיכומים תמיד מרגשים אותי, אמנם אני מעדיפה לכתוב על שוקולד ועל פטיסרי בפריז, אבל לעתים נעים לעצור ולהסתכל מעט לאחור, אבל רק מעט, משום שהפנים תמיד קדימה :-) אז מה היה לנו השנה?

שנת 2014 הייתה אחת השנים המשמעותיות ביותר בחיי המקצועיים וגם בחיי האישיים (את זה נשאיר לפוסט אחר). שנה שבה הבלוג התפתח וגדל, הגיע לקהלים שונים ומגוונים ואפילו פרץ החוצה, אל מחוץ לגבולות ישראל. שנה שבה מפוסט נישתי ומיוחד הפכתי לבעלת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז-מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". יצירת הספר הייתה תהליך ארוך ומרגש, לעתים אפילו מפחיד ומלחיץ, אבל אין ספק שהתוצאה שווה את הכל ומבחינתי מדובר באירוע הכי משמעותי שקרה לי השנה. הספר הוא בעצם הבייבי הראשון שלי והוא מהווה פריצת דרך בתחום משום שהוא המדריך הראשון שנכתב בעברית לפטיסרי ולשוקולטרי הטובות ביותר בפריז. אין יותר מרגש מלראות אנשים מסתובבים עם הספר בפריז, מלשמוע מהמוכרים בבוטיקים המפורסמים שגם היום נכנסו כמה זוגות עם הספר ומלקבל את התמונות שלכם עם הספר, ליד החנות של פייר ארמה. הספר נמכר בכמויות מדהימות ואף היה מועמד בקטגוריית ספרי האוכל הטובים לשנת 2014 של מגזין טיים אאוט תל אביב.

במקביל להוצאת הספר, הלך והתפתח מאוד בשנה זו, תחום הסיורים הקולינריים אותם אני עורכת בפריז. המונים מתעניינים בסיורים ונפגשים עמי בפריז. בסיורים אני מנסה לחלוק עם המבקרים בעיר, את הידע הרב שצברתי בחמש השנים האחרונות, את הסיפורים שמאחורי הקלעים של כל מקום וכמובן שאם אפשר גם את הקשרים שקשרתי עם מיטב השף פטיסיירים והשוקולטיירים בעיר האורות. אין כמו לראות מסיירים עמי, מתלהבים ממפגש עם MOF (תואר הניתן לטובים ביותר בתחומם בתחומים שונים של מלאכת יד), או עם פטיסייר מהמובילים בפריז.


השנה זכה הבלוג גם לעיצוב מחודש ואין יותר מאושרת ממני. כיום הבלוג בהיר יותר, ברור יותר ומחולק ללשוניות נוחות להתמצאות. כך למשל, מי שמחפש מתכונים יוכל לגשת ישר ללשונית מתכונים, מי שרוצה לרכוש את הספר יוכל ישר לגשת ללשונית הרלוונטית ומי שמעוניין בסיור יוכל לקרוא הכל על הסיורים בלשונית סיורים מתוקים. אנחנו רק בחודש הראשון לעיצוב החדש של הבלוג, ובכל יום לומדים ומתפתחים ומתקנים, עד שיהיה מושלם.

בלוג בעברית רק בישראל? אז השנה חלה עוד התפתחות משמעותית, כשלאור מרכזיותו של הבלוג בתחום הפטיסרי הפריזאית, הוא זכה להכרה מדהימה לא רק בישראל, אלא גם בעולם הגדול שאינו דובר את השפה העברית. כך למשל, פיתחתי השנה את קשריי עם נספחי העיתונות והיחצ"נים של כל מותגי פטיסרי ושוקולטרי העילית של פריז, שרואים בבלוג פלטפורמה מדהימה ליצירת קשר עם הקהל הישראלי. בשנה זו גם זכיתי להכרה מדהימה מהשף פטיסיירים ומהשוקולטיירים עצמם, עת כולם נרתמו בצורה מלאה ולבבית לקחת חלק בספר, להתייצב לצילומים ולאפשר לי לעשות מה שאני רוצה בבוטיקים שלהם ;-) השיא של החשיפה הבינלאומית, היה עם בחירתו של חשבון האינסטגרם של הבלוג, לאחד מעשרת חשבונות האינסטגרם העוסקים בקולינריה צרפתית אחריהם יש לעקוב, ומיד. ומכאן, הדרך לעולם הגדול פתוחה ושנת 2015 תהיה ללא ספק שנה של מחשבות על העולם הגדול, לצד המשך התפתחות בישראל אהובתי.

אז ממש לפני שאנחנו עוברים לשנה הבאה, הנה 10 הפוסטים שהכי אהבתם לאהוב השנה, אין ספק שהפוסטים עם המתכונים מככבים, למרות שהבלוג איננו בלוג מתכונים בהגדרה  :-)

מקום 10
פוסט שכולו טארטים וגם ביקור במתחם וינטאג' מדליק בצפון פריז. הפוסט כולל מתכון לטארט שוקולד מעולה של קתרין קלוגר המוכשרת.


מקום 9
ללא ספק הפוסט שהכי התרגשתי לכתוב השנה ואני שמחה שהוא נכנס לתוך עשרת הראשונים, למרות שאין בו מתכון :-) הפוסט מתאר בצורה מרתקת את ימי צילום הספר בפריז, את ההערכות שקדמה לימי הצילום וכמובן מספק תמונות מאחורי הקלעים.


מקום 8
אחד החטיפים שאני הכי אוהבת להכין, הוא קל, מהיר ומנחם כל כך. הסכנה הגדולה היא שכאשר מכינים אותו לא ניתן להפסיק לאכול. אם עוד לא ניסיתם, חובה עליכם :-)

מקום 7
אין יותר כיף מלשתף את הקוראים שלי בפוסטים. מדי פעם אני מאפשרת לקוראים לקחת חלק בפעילויות שונות בבלוג, ואין שמחה ממני כשהם אף זוכים לחשיפה מדהימה. כזה הוא הפוסט שהגיע למקום ה 7, פוסט שבו מתארח, עם מתכון מרתק, הקורא צבי אבידור, איש היי טק מוכשר, העוסק להנאתו בתחום הפטיסרי ועוקב באדיקות אחרי הבלוג שלי. שאפו צבי!

מקום 6
את דנית סלומון אני מכירה רק דרך הפייסבוק, אם לא סופרים את הפעם שנפגשנו בהשקת הספר שלי. אני מאוד אוהבת המתכונים שהיא כותבת ומזה זמן רב שזממנו לערוך ביחד שיתוף פעולה. קולקציית הלימון של פייר ארמה נתנה את ההשראה, ולדנית יצא מתכון משובח שזכה לחשיפה מרשימה.

מקום 5
אחד הדברים שחסרים כאשר גרים מחוץ לישראל הם החגים. נכון, יש לנו את חג המולד כאן ואת סילווסטר ואפילו לוולנטיין יש התייחסות מרשימה. אבל אין כמו ההכנות לקראת החגים שלנו, ראש השנה, שבועות ודומיהם. בדרך כלל, אני משתדלת לקיים לקראת חגים מרכזיים, שיתופי פעולה עם שף פטיסיירים ישראלים. אחד כזה הוא הקונדיטור המוכשר עדן אלקובי שמרשים אותי בכל פעם מחדש, אתו עשיתי פוסט לקראת ראש השנה ובו מתכון לקינוח צנצנת מדליק.

מקום 4
שנת הבלוגרים, ללא ספק. הפוסט הזה שהגיע למקום מרשים, נולד מתוך הערכתי הרבה לשתי בלוגריות מהבלוגים המוכרים "עוגיונט" ו"אז מה את עושה כל היום" שגם הן ילדו השנה ביחד בייבי בדמות ספר אפייה ראשון. הספר הגיע אלי עד לפריז ולקחתי אותו לסיור קצר בעיר כולל הכנת אחד המתכונים בדירתי הקטנה שליד האייפל. איזה לוקיישן לצילום אה?

מקום 3
אחד הקינוחים האהובים עלי בפטיסרי הצרפתית הוא הפרי-ברסט, טוב נו, אני חובבת ידועה של פרלינה והקינוח הזה עשיר בקרם פרלינה. מבחינתי, הפרי-ברסט הכי טוב בפריז נמצא אצל ז'אק ז'נה, אבל גם אתם יכולים להכין אותו בבית, זה לא כל כך מורכב כמו שזה נראה.

מקום 2
כמה כיף שבמקום השני, הפוסט כמעט הכי נצפה השנה, הוא הפוסט המציע לכם להגיע לסיורים קולינריים עמי בפריז. השנה הזו מבחינתי הייתה מדהימה בכל הקשור לעניין הסיורים, כמות האנשים שפגשתי, הקשרים שקשרתי והתובנות אליהן הגעתי בעקבות הסיורים, משמעותיים מאוד עבורי. אני שמחה שאתם ממשיכים להגיע ולסייר עמי ומבטיחה להמשיך ולהעביר אליכם את התשוקה הזו בכל פעם מחדש.

מקום 1
כמה אני שמחה שזה הפוסט הזוכה! הפוסט שהכי אהבתם השנה הוא פוסט חגיגות יום הולדת 5 של הבלוג PARIS CHEZ SHARON. כמה שמחתי שקליר דמון הסכימה להעניק לכם, הקוראים, את המתכון הזה לעוגה המשובחת שלה וביחד חגגנו את חגיגות ה 5. העוגה זכתה לביצועים רבים ומגוונים, ועד היום אני ממשיכה לקבל תגובות ותמונות של אנשים שמתנסים בהכנתה. מה שמעניין ביצירה של קליר הוא, שכל חלק בעוגה יכול גם לעמוד בזכות עצמו, כך למשל אחד הקוראים כתב לי שהמוס המובא במתכון הפך למוס בו הוא עושה שימוש בכל עוגה בה יש שכבת מוס שוקולד, או התחתית שיכולה להיות בסיס לכל עוגת שוקולד. בקיצור, עוד לא ניסיתם?

תודה לכולכם שאתם באים :-)
נפגש בשנת 2015
שלכם
שרון

8 תגובות:

  1. איתן בן-דוד31/12/14 11:50

    שרון, שתהיה אחלה שנה - ותודה על כל הרגעים המתוקים שאת מעניקה לנו!

    איתן.

    השבמחק
  2. זה פשע נגד האנושות, התמונות שמופיעות כאן, פוסט אחר פוסט, ללא רחמים.

    גיליתי את הבלוג רק לאחרונה. למרות שלא אגיע לפריז בקרוב, סייעת לי לאתר רשתות פטיסרי שפועלות גם במקומות אחרים ובהן אני בהחלט מתכוון לבקר. את עושה עבודה מצוינת ואני מאחל לך המשך התפתחות מקצועית ושנה מופלאה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, שמחה שמצאת אותי :-)

      מחק
  3. אנונימי1/1/15 14:12

    פשוט מדהים, הבלוג האהוב עלי והמקצועי ביותר שאני מכירה.
    תמשיכי להפתיע ולחדש ובעיקר לגרום לנו לקנא ;-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :-) איזה כיף!!!

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *