גנט GENT, הקסם של מחוז פלנדריה - לגזור ולשמור

שוקולד בלגי עדכני, תשכחו מהפרלינים הכבדים (צילום: שרון היינריך)
שעתיים של נסיעה ברכבת ממרכז פריז ואני בעולם אחר לגמרי. בתים הנראים כאילו נבנו מקוביות לגו, מסודרים אחד ליד השני בצורה מהפנטת ובצבעים שונים. תעלות מתפתלות ביניהם, והמים רגועים, מכילים את השתקפות בתי הלגו ויוצרים מראה מרהיב של עיר והשתקפותה. סטודנטים על אופניים ורכבת חשמלית קלה, הולכי רגל, אין מכוניות. לפעמים זה מרגיש כמו שיטוט בלבו של פארק שעשועים מהאגדות, כזה שבו מתקנים מפחידים משתלבים עם מבנים ציוריים המשמשים כחנויות או כמסעדות, רק שכאן נותרו רק המבנים, ואנשים אמיתיים מתגוררים בהם.

לפעמים, דווקא היעדים הפחות תיירותיים הם המרתקים ביותר. כשמתגוררים במרכז אירופה, היציאה אל המדינות השכנות וגם אל הרחוקות יותר, פשוטה מאוד. רכבת, טיסה פנימית או נסיעה של כמה שעות ברכב ואתם בארץ אחרת על כל המשתמע מכך. שפה, תרבות, נופים וקולינריה. רבים מהמבקרים בפריז, בוודאי אלו שהיו בה כבר כמה פעמים, מרגישים צורך לצאת מעט אל מחוץ לעיר האורות. כמובן שיש יעדים רבים בתוך צרפת, אך יש גם יעדים קרובים יחסית, הנמצאים במדינות שכנות ויכולים להיות אטרקטיביים מאוד לביקור. אחת המדינות הקרובות ביותר לפריז היא בלגיה, לאור העובדה כי פריז נמצאת בצפון צרפת, כשעה נסיעה (בקרוב) מהגבול עם מדינת השוקולד.


עיר מלגו, קסם (צילום: שרון היינריך)

העיר המתוירת ביותר בבלגיה היא בריסל, וגם ברוז' הציורית נחשבת לאחד היעדים המתויירים ביותר במדינה. ובדיוק בגלל זה, בחרתי הפעם להתמקד בעיר אחרת, פחות תיירותית אך יותר מרתקת, כזו שלא כתבו עליה הרבה ותיירים מתחילים לגלות אותה רק בשנים האחרונות. שעתיים בלבד מפרידות בין עיר האורות, לבין בירת מחוז מזרח פלנדריה שבבלגיה, הלא היא גנט. העיר נחשבת לאחת משלוש הערים הגדולות בבלגיה, מתגוררים בה כ 250,000 תושבים, אחד הנמלים החשובים ביותר בבלגיה שוכן בה וכן נמצאת בה אחת האוניברסיטאות הגדולות במדינה. למרות זאת, גנט עדיין נחשבת לאחות החורגת של ברוז' התיירותית (מדי), וחבל. אז קבלו המלצה ראשונה, אם אתם באזור ואתם מתכננים לישון בברוז', שנו את יעד המלון לגנט. העיר גדולה יותר, מעניינת יותר ומציעה יותר אפשרויות בכל תחום אפשרי - אתרים היסטוריים, מלונות, קניות וכמובן שגם קולינריה. אל דאגה, תוכלו לבקר בברוז' בלי כל בעיה, משום שכמעט כל חצי שעה יוצאת רכבת מגנט לברוז', מרחק של כחצי שעה נסיעה.

הנה כמה המלצות קולינריות שכדאי לכם לבדוק בביקור שלכם בגנט:

ב 2011 החליט תומס לבט לפתוח את בית הקפה שלו, הנמצא מרחק כמה דקות הלכה ממרכז העיר העתיקה של גנט. בשיחה איתי, הוא מספר שהוא רוצה להיות חלק בלתי נפרד מכל התהליך של הכנת הקפה. לכן, הוא נמצא כמה פעמים בשנה בקולומביה, במטעי הקפה, בוחר את הפולים אותם הוא יקלה בעיר שלו, גנט. הקפה ממוקם בפינת רחוב חביבה, ומעליו משכיר לבט דירה מעוצבת ב AIRBNB , למי שאוהב ללון בדירות במהלך טיול בחו"ל, שווה לנסות. בית הקפה מעוצב בסגנון רטרו, יש בו מקומות ישיבה רבים, בר וחלונות גדולים הפונים לרחוב, האווירה נעימה וצעירה וניכר שהוא הקפה של הבובואים (בובו - ביטוי שהוצמד לבורגנים בוהמיינים בפריז) בגנט. הקפה עצמו טעים מאוד ביחס לקפה אירופאי, נסו את הלאטה המגיע בכוס זכוכית ומזכיר מאוד את ההפוך המוכר לנו. בתחום המאפים, רוב העוגות והמאפים מגיעים למקום מייצרנית עוגות מקומית המשווקת את העוגות לרוב בתי הקפה, אפשר לומר שהתחום הזה איננו התחום החזק של הגנטים.


קפה של בובואים ממש ליד העיר העתיקה (צילום: שרון היינריך)

כתובת: OUDE HOUTLEI 1
שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-19:00, שבת 09:00-19:00, ראשון 10:00-18:00

רבות נכתב אודות התחרות בין השוקולד הבלגי לזה הצרפתי. יש כמה הבדלים בולטים בין השוקולדים בשתי המדינות. השוקולד הבלגי בדרך כלל מתוק יותר, עשוי צורות שונות ומגוונות, גדול יותר ועמוס במילוי גנאש מסוגים שונים. לעומת זאת, השוקולד הצרפתי יהיה בדרך כלל מריר יותר, עשוי לרוב בצורות אחידות (ריבועים או מלבנים), בגודל קטן יותר ובדרך כלל במחיר יקר יותר. מה יותר טוב? כמובן שמדובר בעניין של טעם, שהרי לכל אחד העדפה משלו. אם אתם אוהבים את הכיוון הבלגי, הרי שאת השוקולד הבלגי הקלאסי במלוא הדרו אפשר למצוא אצל לוק ואן הורבקה, אחד מיצרני השוקולד הותיקים ביותר בגנט.

ון הורבקה החל את דרכו בשנת 1982, או אז פתח את החנות הראשונה שלו בגנט. בהמשך הצטרף לעסק גם בנו, סדריק, שלמד את רזי המקצוע מאביו. בשנת 2008 פתח הבן חנות נוספת ובה הוא מוכר את תוצרת מפעל השוקולד המשפחתי הממוקם ממש מתחת לחנות הראשונה.

כאמור, השוקולד שתמצאו אצל ון הורבקה ימצא חן בעיניכם, אם אתם אוהבים שוקולד בלגי, כלומר עמוס בגנאש ובדרך כלל מתוק מאוד. אם אתם מחובבי השוקולד המריר, נסו את השוקולד המריר עם הקרם פרש והקפה או את זה עם הפטל. לחובבי שוקולד החלב, מומלץ זה עם מילוי קרם ברולה.



הדור הישן של השוקולד הבלגי, חביב (צילום: שרון היינריך)

כתובת: ST. BAAFSPLEIN 15
שעות פתיחה: כל יום 10:00-18:00

שילוב של שוקולד ושל אמנות תמיד עושה לי טוב. תחום השוקולטרי והפטיסרי בפריז, הוא ערוץ נוסף של אמנות ושל אופנה ולכן החיבור הזה נראה לי כל כך טבעי. בשיחתי עם אדון לבט מהקפה, המליץ לי האחרון לבדוק את המקום החדש של אנליס יסבארט, גאלרי גנאש. למי שפחות בקיא בעולם הביטויים השוקולדיים, הרי שגנאש הוא תערובת של שוקולד ושל שמנת, כשבתחום בונבוני השוקולד או הפרלינים, הוא משמש בעיקר למילוי השוקולד. בדרך כלל מוסיפים לגנאש טעמים שונים וחומרי גלם שונים וכך נוצרים סוגים שונים של מילויים לבונבוני השוקולד.


גלריה ושוקולד, שילוב משולם (צילום: שרון היינריך)

החלק השני של שם המקום, גלריה, מסמל את העובדה שהמקום משמש גם כמעין מוזיאון לתערוכות מתחלפות. אנליס בעצמה הנה אדריכלית, והיה לה חשוב להקים מקום המשמש הן כבית הנותן במה לאמנות עכשווית והן כמקום לרכישה ולטעימה של שוקולד ופטיסרי. המקום עוצב על ידי אנליס עצמה, ואת הייחוד שלו ניתן לראות בעיקר בוויטרינה המרשימה הנותנת כבוד לשוקולד ולקינוחים, ובמקביל מהווה יצירת אמנות לכשעצמה. במקום יש גם אפשרות לשבת, לשתות קפה, לטעום מהקינוחים המרהיבים ומהשוקולדים המעולים המגיעים מבוטיקי שוקולד ופטיסרי מעולים מבלגיה.


השוקולדים כיהלומים (צילום: שרון היינריך)

הרעיון של אנליס ייחודי ומאוד שונה מחנויות השוקולד הבלגי הנפוצות כל כך בבריסל ובברוז'. לא עוד שוקולד כבד, עבה ומלא בכמות גדולה מאוד של מילוי מתוק. אנליס בחרה להכניס למקום שלה שוקולד בלגי ארטיזינלי, המיוצר בעבודת יד והיא מסבירה לי שמבחינתה זה הדור החדש של השוקולד הבלגי. "הייתי בפריז תקופה ארוכה, על מנת לחקור את תחום השוקולד והבנתי שאני רוצה שבמקום שלי יהיה שוקולד שמזכיר יותר את השוקולד הצרפתי. פחות כבד, יותר עדין, יותר מתוחכם ויותר יצירתי". כך בחרה אנליס לעבוד עם  MARC DUCOBU שוקולטייר בלגי, המייצר שוקולד בעבודת יד בטעמים מיוחדים מאוד. אל תוותרו על חצי העיגול המכיל מילוי של קרמל ובוטנים, מדובר במעדן.



הכוכב העולה של עולם הפטיסרי הבלגי נמצא בגנט, לא בבריסל, לא בברוז', בגנט. כשנכנסים לחנות שלו, שנמצאת מעט מחוץ למרכז העיר העתיקה, מרגישים ממש כמו בפריז. כאן חשוב לציין שתחום הקונדיטוריה בבלגיה, מפותח פחות מתחום זה בצרפת ולכן המצאותה של פטיסרי עילית בעיר כמו גנט, מסקרנת ומחייבת ביקור במקום. כמובן שלא כל קונדיטוריה בעולם צריכה להזכיר את פריז, שהרי לכל מקום יש את המאפיינים שלו, אבל לצערי מעבר למקום הזה לא מצאתי כל קונדיטוריה הראויה לאזכור, כך שהמצב לא ממש מזהיר בתחום הקינוחים הגנטי.


מה מסתתר מאחורי האלגנטיות הזו? (צילום: שרון היינריך)

ז'וסט הצעיר החל את דרכו בלימודי קונדיטוריה בברוז', לאחר מכן התמחה בכמה מקומות בבלגיה, ובכלל זה בפטיסרי של מרק דוקובו המפורסם ובמסעדת המישלן הבלגית Hof Van Cleve  בה שימש כשף פטיסייר. לאחר כמה שנים של התמחות, החליט הפטיסייר הצעיר לפתוח מקום משל עצמו, וכך בשנת 2011 התמקם בגנט והחל לייצר קינוחים תחת המותג שלו. העבודות של ז'וסט מרשימות בדיוק שלהן, הוא עושה שימוש בחומרי גלם מעולים והטכניקה שלו ברמה גבוהה עד מושלמת, עובדה אשר הביאה את מדריך הגסטרונומיה הנחשב Gault&Millau להכריז עליו בשנת 2012 כשף פטיסייר הטוב ביותר בבלגיה. למי שמכיר את תחום הפטיסרי, קל לזהות ביצירותיו של ז'וסט השפעות של השף פטיסיירים עמם עבד, כמו גם של שוקולטיירים ושף פטיסיירים צרפתיים.


וואלה, אחדי מקינוחי השוקולד הטובים שטעמתי (צילום: שרון היינריך)

הבוטיק של ז'וסט מעוצב בצורה מרשימה ונקייה לעין, שילוב צבעים של טורקיז, שחור ולבן. במרכז החנות מוצבת ויטרינה בהירה מלאה בעוגות מעוצבות, חלקן אישיות וחלקן גדולות יותר. במקום נמכרים גם פרלינים (בונבוני שוקולד) מעוצבים במילויים שונים וכן ביסקוויטים, חטיפי שוקולד וממתקים.

אם אתם חובבי קינוחי שוקולד מריר, אל תוותרו על ה PURE CHOCOLAT, אחד מקינוחי השוקולד הטובים שטעמתי, עשוי בצורה מדויקת מבסיס ביסקוויט שוקולד מריר, מוס שוקולד 70% וקרם שוקולד מריר. אם אתם מהצד של שוקולד החלב, נסו את ה PIEMONT, העשוי מבסיקוויט שוקולד, מוס שוקולד חלב, קרמו של אגוזי לוז, דקואז של אגוזי לוז ופרלינה פוייטין קראנצ'י. אגב פריז, המחיר של כל אחד מהקינוחים האישים המדהימים הללו הוא כ 4.15 יורו, מחיר נמוך מאוד ביחס לפטיסרי העילית בעיר האורות.


פריז בגנט (צילום: שרון היינריך)


כתובת: VLAANDERENSTRAAT 24
שעות פתיחה: רביעי עד שבת 09:00-18:30, ראשון 09:00-16:00

לא רחוק מהפטיסרי המעולה של ז'וסט, נמצא בית קפה קטן וחביב בשם בריסטה.  לקפה שני סניפים במרכז העיר והוא נחשב לאחד הטובים בגנט. שוב, באגף המאפים והעוגות לא נרשמה התלהבות גדולה, אבל עוגת השוקולד הייתה חביבה, כמו גם עוגת התפוחים. לעומת זאת, הקפה הנמכר במקום טוב מאוד, אולי הטוב שטעמתי בגנט, נסו את הלאטה.


עצירה קלה לקפה, כמה כיף להביט ברחוב (צילום: שרון היינריך)

כתובת: BRABANTDAM 69
שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-18:00, שבת וראשון 09:30-18:00


TEMMERMAN
הנזל וגרטל זה כאן. בלב רחוב Kraanlei  העתיק, ששוכן ברובע PATERSHOL האופנתי, שוכנת אחת מחנויות הממתקים הקסומות ביותר שפגשתי. רובע פטרשול נחשב לאחד האזורים המתפתחים בגנט. מדובר באזור המהווה את לב ימי הביניים של העיר, ולפני כמה עשרות שנים ניתן היה לרכוש באזור דירה במחיר אפסי. כיום, מדובר באחד הרובעים המבוקשים ביותר, הוא מלא בפינות חמד, בחנויות עיצוב מדליקות ובמסעדות שהולכות ומתרבות.


הנזל וגרטל בגנט (צילום: שרון היינריך)

טמרמן היא מסוג החנויות שהשנים רק עושות להן טוב, ככל שהמדפים בה ישנים יותר, התפאורה חלודה יותר וקופסאות הפח מצטברות, היא רק נראית טוב יותר. בעלת החנות מספרת לי שהחנות הייתה שייכת בעבר לחמותה, ולאחר שהיא ובתה נפטרו, היא לקחה את העסק לידיה ומאז היא מחזיקה בו. עשרות שנים שהעסק קיים והוא מהווה מוקד עליה לרגל לכל חובב מתוקים המגיע לגנט. לפני שאתם נכנסים למקום, הקדישו כמה דקות להתבוננות בבניין המדהים שבו שוכנת החנות, תרגישו ממש בימי הביניים.

בחנות תמצאו מאות סוגים של ממתקים מסודרים בצנצנות זכוכית על מדפי עץ, סוגים שונים של עוגיות, לחם תבלינים, פירות מסוכרים ועוד. אחד הממתקים המזוהים ביותר גם גנט ועם בלגיה בכלל, אותו ניתן למצוא בחנות, הוא ה CUBERDONS, או NEUZEKES (אפים קטנים) אותו חרוט המזכיר בצורתו אף, המשלב מרקם של מרמלדה ומסטיק, במקור בטעם פטל, אך ניתן למצוא אותו במגוון טעמים. האם זה טעים? עניין של טעם כמובן, אני לא מחובבות הממתק הזה, אבל יש אנשים שמוכנים לעשות הכל על מנת לטעום אותו, ועוד בגנט. אגב, אם אתם לא מגיעים לחנות הזו, תוכלו למצוא את הקורבדונים בדוכן הנמצא בדרך כלל ביציאה מתחנת הרכבת של גנט, שם הם נמכרים בגדלים שונים של שקיות.
כמובן שגם אם אתם לא אוהבים ממתקים, חובה להכנס למקום לפחות על מנת להרגיש, ולו לרגע, בבית של הנזל וגרטל.


הקורבדונים המפורסמים, עניין של טעם :-) (צילום: שרון היינריך)

כתובת: KRAANLEI 79
שעות פתיחה: רביעי עד שבת 11:00-18:00

במרחק כמה דקות הליכה מהבית של הנזל וגרטל, תוכלו לשבת לכם לקפה נהדר בסימון סייס. בדומה לקפה לבט, גם כאן החליטו הבעלים להפוך את הקומה שמעל לבית הקפה, למעין בית מלון ובו שני חדרים מעוצבים להשכרה לתיירים. כך, מהווה המקום גם בית קפה וגם B&B, וניכר שהוא מבוקש מאוד.

הקפה מעוצב בצורה מדליקה, תחושת רטרו באוויר וקהל צעיר וצבעוני שממלא את המקום. האווירה חמימה מאוד, בזכות העיצוב הנעים המשלב צבעים מרגיעים וחומרים כמו עץ וחלונות גדולים הפונים אל הרחוב ומכניסים אור טבעי למקום וגם בזכות הצוות החביב. בימים של קיץ, מתמלאת הרחבה שמחוץ לבית הקפה כסאות ושולחנות וניתן גם לשבת בחוץ.
הקפה לאטה של סימון מקבל ציון טוב מאוד וגם הלחם הטרי המוגש עם חמאה, ריבה ושאר ממרחים נפלא. במקום מוגשים גם מיצי פירות טבעיים, כמו גם ארוחות בוקר וארוחות צהריים קלות, עוגות ואלכוהול.


סיימון אומר שכדאי לנסות (צילום: שרון היינריך)

כתובת: SLUIZEKEN 8
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 09:00-18:00, שבת וראשון 10:00-18:00

בלב העיר העתיקה, שוכן אחד המקומות המיוחדים והותיקים ביותר בתחום הקולינריה, מפעל החרדל טיירנטין-ורלנט. ריח החרדל עוטף  אתכם מיד עם כניסתכם למקום, צנצנות בגדלים שונים מעטרות את המדפים וחביות עץ המכילות חרדל חזק (מאוד!!!) מונחות על מתקנים מיוחדים.

בקצה החנות, עומדת חבית אחת פתוחה, ממנה יוצקת המוכרת את החרדל לצנצנת אותה תבחרו. החרדל נמזג במקום, לכל קונה, כך מובטח לכם שהחרדל אותו אתם קונים יהיה טרי ביותר. החרדל מעולה, חד ועוקץ, ממש כמו שחרדל אמור להיות. אם אתם רגילים לחרדל עדין ומתקתק, טעמו את החרדל הזה בעדינות משום שהוא חזק ביותר.


החרדל הכי חזק שטעמתם, הכינו את הממחטות (צילום: שרון היינריך)

כתובת: GROENTENMARKT 3
שעות פתיחה: שני 10:00-18:00, שלישי עד חמישי 09:00-18:00, שישי 08:30-18:00 , שבת 09:30-18:00

באחד האזורים היותר מדליקים של גנט, מחוץ לאזור העיר העתיקה שוכנת שוקולטרי מיוחדת, שונה מאוד מהשוקולטרי הבלגיות הקלאסיות. ניקולס ואנאיס מספר לי שהוא מעולם לא למד את תחום השוקולד באופן מקצועי. לפני 11 שנים הוא החליט להתחיל לייצר שוקולד בטעמים מיוחדים, במרקמים מיוחדים ועם מראה ייחודי המאפיין אותו.

אצל ניקולס כל שוקולד מיוצר ומצוייר בעבודת יד וניתן לומר שכל פרלין הוא בעצם יצירת אמנות. כשנכנסים לבוטיק של ניקולס, מרגישים השפעות יפניות חזקות, לא סתם הוא נקרא יוזו (סוג של לימון יפני). ניקולס מספר לי שהוא החל לעשות שימוש ביוזו כבר לפני 11 שנים ומבחינתו לא מדובר רק בטרנד עכשווי, אלא בחומר גלם שהוא גילה לפני זמן רב ולכן החליט גם לקרוא לחנות שלו בשם זה.


השוקולד טוב, אבל מה שהדהים אותי הן הטקסטורות (צילום: שרון היינריך)

הפרלינים הנמכרים במקום הם בעלי צורה אחת, מלבנית, אך כל אחד מהם מקבל טיפול אישי. הם נצבעים בצבעים מיוחדים ולעתים אף מקבלים טקסטורות מיוחדות באמצעות "פגיעה" במרקמם החלק על ידי יצירת שברים בתבנית או הכנסת חומרים מסוימים היוצרים טקסטורות לא אחידות. ניקולס מספר שהוא מאוד אוהב את תחום הגיאלוגיה ולכן החליט לייצר שוקולדים הנראים כמו שכבות של קרקע ושל לוחות טקטוניים.

ניסינו את השוקולד המריר עם הקרמל-רום-וניל שהיה מעולה, גם השוקולד עם המריר עם הטונקה היא נפלא. אגב, ניקולס הסביר לי בעודי בוחרת את הטונקה, שאסור לו לרכוש טונקה בבלגיה ועליו להביא אותה ממקום אחר. למרות שאינני חובבת שוקולד לבן (יש מדינות שהוא כלל לא נחשב בהן לשוקולד), ניסיתי בהמלצת ניקולס את הפרלין הלבן ממולא בגנאש עם פטריית כמהין איטלקית, מדובר במעדן שמומלץ מאוד לנסות.

אז אם אתם חובבי שוקולד ומוכנים לנסות טעמים מיוחדים, בקרו ביוזו ונסו כמה טעמים, דווקא מה"מוזרים" יותר. אגב, חלק מהפרלינים מיוצרים עם גנאש סויה, כך שהם גם יכולים להתאים לטבעונים.

כתובת: WALPOORTSTRAAT 11 A
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 10:00-18:00


בעבר, שימש המתחם בו נמצאת כיום מסעדת פקהוויס, כמחסן. כ 600 מ"ר של מקום שעוצב בסגנון רטרו, על ידי הארכיטקט הפורטוגזי PINTO, משאיר אותי נלהבת למשך דקות ארוכות. המסעדה, הממוקמת בלב העיר העתיקה מדגימה בצורה נפלאה, כיצד משתלבים ישן וחדש ולאיזה כיוון צועדת העיר גנט.

כשנכנסים למקום, התחושה הראשונה היא ניו יורק. הגודל, העיצוב, התפריט, תחושה של משהו חדש, איכותי עם אנרגיות אחרות. בראסרי פקהוויס היא מסעדה עם השפעות מצרפת ומאיטליה, והיא מתהדרת בחוות גידול פרטית, ממנה מביאים את חומרי הגלם. המסעדה מפורסמת בעיקר בזכות מנות פירות הים ובזכות טריות ואיכות חומרי הגלם.
במסעדה תמצאו גם תפריט צמחוני, שהרי בגנט היו הראשונים להכריז (2009) על יום אחד בשבוע ללא בשר, אגב בגנט מדובר ביום חמישי.  במקום יש בר משקאות גדול, בו אפשר להנות מקוקטיילים וממשקאות אלכוהוליים, כמו גם ממנות נשנוש קטנות, ובימים נעימים (מאי-אוקטובר), נפתחת הטרסה הגדולה בה אפשר לרבוץ ולהנות ממטעמי המקום, גם באוויר הפתוח.


חוויה קולינארית, ולא פחות מכך, עיצובית (צילום: שרון היינריך)

כתובת: SCHUURKENSTRAAT 4
שעות פתיחה מסעדה: שני עד חמישי 12:00-23:00 , שישי ושבת 12:00-24:00 (ארוחת צהריים מוגשת ב 12:00-14:30, ארוחת ערב החל מ 18:30 ועד 23:00 או 24:00 תלוי בימים. אחר הצהריים ניתן להנות מתפריט נשנושים על הבר).
שעות פתיחה בר: שני עד חמישי 11:30-01:00, שישי ושבת 11:30-02:00

חנות העיצוב היפה דיל וקמיל, היא בעצם חלק מרשת של חנויות אותן ניתן למצוא ברחבי בלגיה והולנד. מדובר בחנות מיוחדת, שבה פרטי עיצוב וכלי בית, בדגש על כלים למטבח. אם אתם מחובבי חנויות מסוג זה, אתם מוזהרים מראש, אי אפשר לצאת מהחנות הזו מבלי לקנות, והרבה. תבניות, חותכנים, רינגים, כלי הגשה, גאדג'טים למטבח והכל מוצג ומעוצב בצורה מקסימה שלא ניתן לעמוד בפניה.


מזהירה מראש! אי אפשר לצאת מהחנות הזו (צילום: שרון היינריך)

כתובת:15  HOORNSTRAAT   
שעות פתיחה: שני עד שבת 09:30-18:30

קפיצה קטנה לברוז'
ההגעה מגנט לברוז' פשוטה מאוד. כמעט כל חצי שעה יוצאת רכבת מתחנת GENT SINT-PIETERS אל תחנת הרכבת של ברוז'. הנסיעה אורכת בממוצע חצי שעה (תלוי אם מדובר ברכבת ישירה או מאספת) ועלותה כ 6.5 יורו לכל כיוון. ברוז' המקסימה מקבלת את פני המגיעים ברכבת בצורה נעימה, מרכז מידע לתיירים, שלטים נוחים המכוונים למרכז העיר, כמה דקות של הליכה בין סמטאות ציוריות ואתם ממש בלב המקום הקסום הזה.
רבות נכתב על ברוז', היא תיירותית (מדי לטעמי) וכל ההתנהלות שם מכוונת תיירות. לכן, לא אמליץ לכם על עוד חנות שוקולד בלגי שנראת בדיוק כמו שכנתה, גם לא על גדוייבה, לאונידס ודומיהם, אותם אתם מכירים. כן אמליץ לכם על מקום אחד קסום ומיוחד ועל חטיף שוקולד שתראו כמעט בכל מקום, אך חובה לטעום אותו במקום מסוים.

בית השוקולד הישן, הוא אחד המקומות הקסומים ביותר שפגשתי בברוז'. באחד מביקורי הקודמים בעיר, הגעתי אליו במקרה ובפעם הנוכחית, חזרתי אליו בתקווה שהוא עוד שם, ושומר על ייחודו. המקום נפתח לפני כ 18 שנים על ידי אם אחת המשפחות המקומיות, וכיום הוא מנוהל על ידי האח והאחות שמספרים לי, שבתקופות עמוסות כל המשפחה רתומה לעבודה במקום.

בקומה התחתונה שוכנת חנות שוקולד וממתקים, בונבוני השוקולד והמרציפן מיוצרים כולם במקום בצורה ארטיזינאלית (מלאכת יד). בחנות נמכרים גם דבש, ממתקים שונים וקופסאות פח ייחודיות. אבל החלק המרשים יותר הוא הקומה העליונה, הסמויה מן העין.


שוקולה חם א-לה-ברוז' (צילום: שרון היינריך)

מדרגות פתלתלות יובליו אתכם אל הקומה שמעל החנות, אל מעין בית קפה מעט חשוך, שנראה כמו סלון של דירה, מעוצב בצורה קוזית וחמימה. במקום ישנם כמה שולחנות, מעוטרים במפות פרחוניות ולידם כסאות עץ ישנים, חלונות מעוטרים בוויטראז'ים דרכם נכנס מעט אור לתוך החושך הקסום הזה וברקע מתנגנת מוסיקה נעימה.

התפריט מורכב ממשקאות חמים, בדגש על השוקו החם ומוופלים בלגים עם תוספות שונות ומגוונות. ועכשיו המלצה חמה, אל תצאו מהמקום בלי לטעום את הוופל הבלגי המושלם שמוגש בו. על השוקו החם אפשר עוד לדבר, למרות שהוא מוגש כל כך יפה - בקערה ענקית (כזו שאנחנו רגילים לאכול ממנה מרק) מונח לו חלב מהביל, בצד צלחת עם כמה עוגיות ובנוסף קערית משוקולד עם נטיפי שוקולד, אותם שופכים ביחד עם הקערית אל החלב הרותח ומערבבים באמצעות מקציף קטן, המוגש עם כל הערכה הזו. אז הגימיק מקסים, ההגשה עוד יותר, אבל הטעם די רגיל. לעומת זאת, הוופל הבלגי פשוט יוצא מן הכלל. תוכלו להזמין אותו עם חמאה וסוכר, עם קצפת, עם שוקולד או עם שוקולד וקצפת ועוד ועוד שילובים מתוקים. גם המחיר נוח, בין 4 ל 7 יורו לוופל גדול מאוד המספיק לשני אנשים.


הוופל הבלגי הטוב ביותר שטעמו (צילום: שרון היינריך)

כתובת: MARIASTRAAT 1
שעות פתיחה: כל יום 10:00-18:00

בפעם הראשונה שהגעתי לברוז' (בגיל 10 בערך) טעמתי חטיף שוקולד פשוט ונפלא שטעמו נשאר איתי לאורך השנים. כמובן שכילדה החטיף הזה נראה לי אלוהי, מה יכול להיות רע בשוקולד בלגי שעוטף פצפוצי אורז טריים וקריספיים ונמכר בצורת עוגייה גדולה. הזכרון הזה הביא אותי לטעום את אותו החטיף גם בביקורים האחרונים שלי בברוז', אך בפעם האחרונה מצאתי את המקום בו החטיף הזה הוא הטוב ביותר.

ברחובות הראשיים של ברוז' יש עשרות חנויות שוקולד המיועדות לתיירים בלבד, מקומיים לא יקנו בהן. בכולן תמצאו את אותם השוקולדים, ארוזים באותן אריזות, ממולאים באותם מילויים. אם אתם מעוניינים לטעום שוקולד איכותי, חפשו את יצרני השוקולד המוכרים באיכות מוצריהם, כמו DUMON ו CHOCOLAT LINE, שם תוכלו למצוא שוקולד איכותי העשוי מחומרי גלם איכותיים ושילובי טעמים מעניינים.


אין כמו טעם של זכרון ילדות (צילום: שרון היינריך)

את חטיף הילדות שלי, אני ממליצה לכם לקנות בחנות השוקולד של DEPLA, שנמצאת ממש כמה בתים מבית השוקולד הישן, שם לדעתי הוא הטוב ביותר. החטיף מיוצר עם שוקולד חלב או עם שוקולד מריר והוא כל כך פשוט וטעים (מחירו כ 2 יורו ליחידה גדולה מאוד).

כתובת: MARIASTRAAT 20
שעות פתיחה: כל יום 10:00-18:00

שלכם
שרון

תגובה 1:

  1. או מיי גד!
    איזה קורבדונים מעלפים! אני בוהה על התמונה יותר מדי. שרוני כיף לטייל איתך, כתבה מעלפת והצילומים אש!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *