SAINT VALENTIN יום האהבה בעיר הכי רומנטית בעולם

I LOVE YOU של פטריק רוז'ה, ומה שמחכה לכם בפנים זו עוד חוויה (צילום: שרון היינריך)
זוגות זוגות הם מטיילים להם לאורך הסיין, צועדים על האבנים העקומות ומביטים אל המים המנצנצים. יושבים על גשר האמנויות, אולי נועלים מנעול קטן ברגע של תמימות קוסמית ומשליכים את המפתח לנהר, סגולה לאריכות הקשר ולאהבת נצח. שלובי ידיים הם עומדים משתאים מול מגדל אייפל ובמאה ה 21 גם מצלמים איתו סלפי ומוסיפים באחת מאפליקציות העריכה עיטורי לבבות וכוכבים. פריז היא העיר הרומנטית בעולם, וככזו הרי שהיא מוציאה מזוגות שמבקרים בה את הצדדים המתקתקים ביותר, יש שיאמרו הדביקים ואולי אפילו הקיטשיים.

במסגרת חגי החורף שעומדים ממש עוד מעט להסתיים, נכלל גם יום האהבה, ולנטיין בלועזית, החל בכל שנה ב 14 לפברואר. בצרפתית מכונה יום האהבה SAINT-VALENTIN  על שם הקדוש ולנטינוס והוא מוקדש לגילויי אהבה וחיבה בין בני זוג ומאוהבים אחרים. אחד המקומות המעניינים ביותר לחגוג בהם את חג האהבה הוא יפן, שם מתחיל החג ב 14 לפברואר, או אז מעניקה האשה לגבר מתנה בדמות שוקולד. המתנה יכולה להיות או מתוך אהבה, או מתוך מחויבות. כעבור חודש, ב 14 למרץ, מתקיים היום ההפוך, "יום ההחזר" המכונה גם היום הלבן. ביום זה, מחזירים הגברים לנשים המעניקות, מתנות בדמות שוקולד לבן, תכשיטים או הלבשה תחתונה. המקובל הוא ששווי המתנה צריך להיות פי שניים או פי שלושה משווי השוקולד שהוענק על ידי האשה. כמובן שכל החודש הזה שבין שני ימי האהבה, מייצר תנופה כלכלית אדירה לענף השוקולד והתכשיטים ביפן. לא סתם, סיפר לי אחד השוקולטיירים היפנים המתגורר בפריז, ששוק ולנטיין ביפן מהווה את אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים שלו כשבמהלך כמה שבועות הוא רושם הכנסה של כמה מיליוני יורו.


זוגות זוגות (צילום: שרון היינריך)

בניגוד למדינות כמו ארצות הברית ויפן, בהם סערת הקניות לולנטיין גורמת לעומד מהצד להרגיש שרק אהבה יש בעולם, הרי שבפריז ובצרפת בכלל, החג הזה פחות מורגש. מציינים אותו, הוא בהחלט סיבה לחגיגה, אבל לא בעוצמות המוכרות לנו ממקומות אחרים. ככה זה כשאתה נמצא בעיר שהרומנטיקה חוגגת בה במהלך כל ימות השנה.

שני הענפים בהם כן מורגשת חגיגת האהבה הוא ענף הפטיסרי וענף השוקולטרי. בפריז, נוהגים שף פטיסיירים ושוקולטיירים להוציא קולקציות מיוחדות ליום האהבה. הקולקציות הללו מושקות בדרך כלל בתחילת חודש פברואר ונשארות בויטרינות עד סוף החודש. הנה כמה מהמעדנים שיככבו ביום האהבה הפריזאי של שנת 2015.

אהבה קלאסית
מעדניית העילית פושון FAUCHON, מפורסמת בקינוחים שלה, בדגש על האקלרים, מזה שנים. בפושון גדלו בכירי השף פטיסיירים של הדור הנוכחי כמו כריסטוף אדם, פייר ארמה, כריסטוף מישאלאק, סבסטיאן גודאר ועוד. כל תייר המגיע לעיר האורות מכיר את החנות המפונפנת בכיכר המדלן וכמעט שאין ביקור בפריז ללא ביקור במעדנייה.

לכבוד חג האהבה, החליט השף פטיסייר של פושון פטריק פאייה, לייצר קינוח זוגי מרשים בצורת לב, העשוי מכמה וכמה שכבות של טקסטורות ושל טעמים. פאייה מסביר שהרעיון מאחורי הקינוח היה ליצור מוצר שמתאים לחלוקה בין שני אנשים, כשכל השכבות ביחד יוצרות איזון טעמים של חמוץ ומתוק, ואיזון מרקמים בין קראנצ'י לרך ועסיסי. ממש כמו אהבה...


גימור (צילום: שרון היינריך)

אהבה שלמה (צילום: שרון היינריך)

ביס של אהבה (צילום: שרון היינריך)

אם תבחרו בקינוח הזוגי של פושון, הרי שתקבלו לב גדול יחסית, שעליו עוד "בייבי" לב קטן בצבעים אדום-ורוד,  המורכבים ממספר שכבות של קראמבל קראנצ'י עם שבבי קוקוס, מעליו שכבה נדיבה של קרמו פסיפלורה, מעל הקרמו שכבת קומפוט פטל חמצמצה ומרוכזת ומעל כל זה מוס עדין של וניל בורבון ממדגסקר עם ניחוח ורדים.

צריך שניים לטנגו
כריסטוף אדם, גאון האקלרים ובעל המותג L'ECLAIR DE GENIE, יוצר בכל שנה סדרת אקלרים מיוחדת ליום האהבה. החנויות שלו, המבוססות על טרנד המונו-פרודקט, מהוות מוקד עליה לרגל במיוחד לחובבי הבצק הרבוך. במהלך השנה, ניתן למצוא בחנות מגוון של כ 10 סוגים של אקלרים בכל רגע נתון, כשיש אקלרים קבועים ואקלרים עונתיים, לקבוצה האחרונה משתייכים האקלרים של יום האהבה.


אהבה על פי אדם (צילום: שרון היינריך)

אז מה רקח לנו אדם? חובבי התותים והקצפת, יוכלו להתענג על אקלר עסיסי עם מילוי שאנטיי (קצפת) מסקרפונה וזילופי שאנטיי ותותים טריים עם שטרוייזל של אגוזי לוז. אם אתם חובבי פטל, תוכלו להתענג על אקלר הממולא בקרם שוקולד מריר 64% ופטל, צבוע בצבע אדום חושני. אקלר נוסף בסדרה הוא אקלר האהבה, הממולא בקרם עשיר של וניל מדגסקר ומצופה במרציפן עם הכיתוב I LOVE YOU.


פטל ושוקולד, אהבה בוערת (צילום: שרון היינריך)

יש יותר רומנטי מתותים וקצפת? (צילום: שרון היינריך)

שני אקלרים נוספים, שיככבו בויטרינות רק ב 13 וב 14 לפברואר הם אקלר השפתיים, הממולא בקרם שוקולד מריר 64% ופטל עם תבליט של שפתיים ממרציפן, המונח מעליו. כמו כן, אם תרצו להתענג על אקלר זוגי, תוכלו לנסות את שני האקלרים המרכיבים ביחד צורה של לב, כשהאחד ממולא בקרם וניל מדגסקר וורדים, והשני ממולא בקרם שוקולד מריר 68% ופרלינה אגוזי לוז.

מונולוגים מהוגינה
פטריק רוז'ה  MOF PATRICK ROGER, אחד השוקולטיירים הטובים ביותר בצרפת הידוע גם בפסלי השוקולד המרהיבים שלו, מפתיע בכל שנה עם פסלי שוקולד ייחודיים ליום האהבה. אצל רוז'ה יש להבחין בין השוקולד המוצע למכירה, לבין הפסלים אותם הוא מפסל ובהם הוא מביא לידי ביטוי את יכולותיו, מחשבותיו ומאוויו כאמן אקספרסיבי ביותר.

לפני כמה שנים יצר רוז'ה פסל ייחודי ליום האהבה וקרא לו 69, על שם התנוחה המפורסמת. השנה, הפליג רוז'ה בדמיונו והחליט לייצר פסלים מינימליסטיים של שפתיי נשים, השפתיים התחתונות. מכיוון שרוז'ה מתייחס לחנויות שלו כאל מוזיאונים קטנים, באמצעותם הוא חושף בפני כל את יצירותיו, הרי שפסלים אלה, הוצבו בחנויות שלו ברחבי פריז והם מהווים תפאורה לקראת יום האהבה.

אהבה על פי רוז'ה (צילום: שרון היינריך)

האריזה היא חלק מהעניין (צילום: שרון היינריך)

במקביל לפסלים החושניים, יש יגידו מדי, ייצר רוז'ה ליין של לבבות שוקולד עדינים, חלקם בצבע שוקולד טבעי וחלקם עם ריסוס שוקולד צבוע באדום קטיפתי. על הלבבות חרוטות בכתב יד המילים JE T'AIME (אני אוהב/ת אותך) ובכל לב, מונחים כמה בונבוני שוקולד מריר וחלב.

פיות האהבה
אצל שרה ודבורה, בעלות המותג פיות הפטיסרי LES FEES PATISSIERES תמצאו את אחד מקינוחי יום האהבה המיוחדים ביותר. בדרך כלל, נמכרים בויטרינות של השתיים מיני-קינוחים, המהווים חידוש בתחום הפטיסרי, משום שגודלם הוא בגודל ביס או שניים והם מאפשרים טעימה של כמה וכמה סוגים של קינוחים ללא תחושה של כמות גדולה מדי מכל קינוח.


קסם של קינוח (צילום: שרון היינריך)

אחרי שהמעטפת נמסה נחשף החטא האמיתי (צילום: שרון היינריך)
לכבוד יום האהבה, הגה השף פטיסייר אדי בנגאנם שעובד עם השתיים קינוח שכולו תשוקה ויצירתיות.  עיגול של שוקולד מריר משובח ובו נעוץ חץ של אהבה, לא מסגיר את הפלא שמתרחש בתוכו. כאשר קונים את הקינוח הזוגי הזה, מקבלים גם חומר בערה, אותו מרססים על השוקולד לפני האכילה, ומציתים. ברגע שהאש ניצתת, נמס החלק העליון של כדור השוקולד והפלא נחשף. שפתיים אדומות משוקולד מציצות מתוך הכדור, והן מונחות על מעדן שכבות של ביסקוויט מתובל בג'ינג'ר, גנאש שוקולד ופסיפלורה ומוס וניל עשיר.


וככה זה נראה מבחוץ (צילום: שרון היינריך)
שילובי הטעמים והמרקמים מעולים והחוויה שמלווה את אכילת הקינוח הזה בהחלט ממצבת אותו כאחד מקינוחי האהבה המעניינים של שנת 2015.

יום מלא באהבה לכולם
שלכם
שרון

2 comments:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *