זו לא קלפטע זו קלאפוטי CLAFOUTIS

קלאפוטי, עכשיו רק נותר לצלול פנימה (צילום: שרון היינריך)
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות הוא שיתופי פעולה. הבלוג, הסיורים הקולינריים שאני עורכת והכתיבה לעיתונים ולמגזינים שונים מפגישים אותי עם אנשים נפלאים ומגוונים. חלק גדול מהקשרים נולד דרך ספר הפנים, הלא הוא הפייסבוק שמייצר קשרים וירטואלים מעניינים. את עז תלם המבריק מהבלוג THE KITHCEN COACH אני מכירה דרך הפייסבוק אבל בעיקר דרך הבלוג המעולה שלו שממנו אני לומדת בכל פוסט משהו חדש. כמה שבועות לפני ביקורי האחרון בארץ הקודש, הצעתי לתלם להפגש לסשן של אפייה משותפת. המשימה: אפייה חוצת גבולות של שתי מנות המשלבות את המטבח הצרפתי ואת המטבח הישראלי בזמן קצוב של שעתיים וחצי. משימה לא פשוטה, אך עמדנו בה בכבוד לאור רעיונותיו היצירתיים של תלם. המנה הראשונה, מלאווח קרפ סוזט משכר, הברקה של תלם עליה תוכלו לקרוא בבלוג שלו. 

המנה השנייה שנבחרה היא הקלאפוטי (Clafoutis) אחד הקינוחים הצרפתיים הקלאסיים שקיבל טוייסט קליל בדמות תותים ופלפל שחור. במקור, מגיע אלינו הקלאפוטי מאזור לימוזין שבמרכז צרפת והוא עשוי עם דובדבנים כהים. כיום, ניתן לראות אותו כמעט בכל בולנז'רי בצרפת. בעונת הדובדבנים, מתמלאות הויטרינות במשטחים של קלאפוטי והוא נמכר בדרך כלל על משקל וכמה שהוא טעים...

אחרי כל ההקדמה הזו, אני מפנה את הבמה הפריזאית שלי לתלם, שהוא אחד האורחים החביבים עלי ביותר בבלוג. הוא על ההסברים והמתכון, אני על המצלמה, קדימה מתחילים!
"קלאפוטי הוא אולי הקינוח הקל ביותר שאתם לא מכינים. בגדול, זוהי בלילת עוגה בחושה בסיסית (או אפילו בלילת פנקייק אם תרצו), שמוזגים מעל פירות טריים ואופים. כל פרי שמתרכך מהר מתאים למנה הזו: מדובדבנים ושזיפים ועד לפירות יער שונים ותותים, במקרה שלנו. תנור חם, בלילה מהירה, כמה פירות חתוכים וזהו, יש קינוח שהוא לא מתוק מדי, קליל וכיפי ביחד עם הקפה או בסיום ארוחה. ההשראה הגיעה ממתכון של אלטון בראון, שהשתמש בדובדבנים ובקמח רגיל (תופח יוצא יותר מוצלח בעיני). אל תוותרו על התיבול בפלפל השחור – הוא הולך נהדר עם התותים ומוסיף לקלאפוטי עוקצנות מפתיעה".

חותכים את התותים, במקור המתכון עם דובדבנים אבל כל פרי שמתרכך מהר מתאים (צילום: שרון היינריך)

מתחילים בהכנת הבלילה (צילום: שרון היינריך)

טורפים טורפים (צילום: שרון היינריך)

הפלפל השחור נותן טוויסט עוקצני (צילום: שרון היינריך)

מוסיפים קמח ומערבבים לבלילה אחידה (צילום: שרון היינריך)

הבלילה מוכנה, עוברים להרכבה (צילום: שרון היינריך)

אם רק הייתי תות במחבת, יוצקים את הבלילה (צילום: שרון היינריך)

מאפשרים לפרי הצבעוני לבלוט, מכניסים את כל הקסם הזה לתנור (צילום: שרון היינריך)

קלאפוטי תותים עם פלפל שחור וסילאן/עז תלם
4 מנות, חלבי, 5 דקות עבודה, חצי שעה עד שאפשר לאכול

מצרכים:
300 גרם תותים יפים, ללא החלק הירוק, חתוכים גס
2 ביצים (גודל L)
3-4 כפות סוכר חום/לבן/דמררה
1/2 כוס+כף (135 מ"ל) חלב
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כוס+כף (
85 גרם) קמח תופח
חמאה או שמן לשימון המחבת
כף סילאן או דבש או סירופ מייפל או סירופ אגבה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-
200 מעלות.
משמנים היטב מחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור או כל תבנית עגולה אחרת (עדיף פיירקס).
שמים את התותים בתחתית התבנית.
בקערה טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אחידה ואוורירית, בערך כדקה.
מוסיפים את הפלפל השחור, החלב והקמח, רק עד שנוצרת בלילה אחידה, ואותה יוצקים מעל התותים.
מעבירים לתנור החם ואופים
15-20 דקות, עד שהבלילה התנפחה, התייצבה והזהיבה מעט. כדי לבדוק, מחדירים סכין במקום בלי תותים. אם הוא יוצא חלק העוגה מוכנה.
מוציאים מהתנור ובזמן שהקלאפוטי חם מזלפים מעליו את הסילאן או הדבש. אוכלים מיד. 

שלכם,
עז ושרון

6 תגובות:

  1. נראה טעים!
    יופי של פיתרון לסוף עונת התותים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה, אכן וזה כל כך פשוט...

      מחק
  2. פשוט נפלא! נחמד שחברתם לפוסט המקסים הזה. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :-) היה בהחלט מקסים לעבוד עם עז.

      מחק
  3. אנונימי14/11/15 21:12

    שואלת שאלה אסורה (לטובת אלרגים לחלב...). האם יש המרה של המתכון לגירסא פרווה?
    חשבתי אולי במקום החלב - חצי כוס מים/מיץ וכף שמן.
    אשמח להכוונה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. עדיף מאוחר מלעולם לא :) חלב שקדים או קוקוס יעבוד מצוין

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *