אתם הכנתם את ה CENSIER ומרלטי בחר את היצירות המרשימות ביותר

18.5.15 , 0 תגובות

הסנסייה המקורי של מרלטי (צילום: שרון היינריך וגלי הדרי)
איך אני אוהבת את סדרת המפגשים האלה, שלכם, הקוראים המדהימים שלי, עם גדולי השף פטיסיירים. האם אי פעם דמיינתם שהטובים ביותר בעולם יקדישו זמן ויתבוננו, באמת יתבוננו ויתעמקו ביצירות שלכם? לדעתי, כלל לא משנה מי נבחר להיות היוצר הטוב ביותר, ומי פחות הרשים את השף פטיסייר. עצם העובדה שהגדולים ביותר בתחום מקדישים מזמנם ונהנים לראות את היצירות של כל אחת ואחד מכם, מרגשת מאוד מאוד.

דמון בוחרת את עוגות השוקולד המרשימות ביותר (צילום: שרון היינריך וגלי הדרי)

תחילה, הייתה זו קליר דמון שהתרשמה מהיצירות שלכם לעוגת השוקולד המפורסמת שלה. דמון, שהעניקה לי את המתכון לעוגה המפורסמת לכבוד 5 שנים להולדת הבלוג, בחרה ביצירות של ענבר אסולין ושל ספי גב כמרשימות ביותר. במסגרת המפגש אתה, התרגשה דמון מכמות המשתתפים ומרמת ההשקעה המקסימה של כולם. גם הסיפורים שנשלחו על ידי היוצרים רגשו את דמון ומלאכת הבחירה לא הייתה לה פשוטה. בסופו של דבר, נבחרו שתי היצירות ודמון חתמה על שני עותקים של הספר שלי "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים" שיוענקו לשניים.

הסנסייה המקורי של מרלטי (צילום: שרון היינריך)

המפגש השני בסדרה, נערך עם השף פטיסייר וחברי היקר, קארל מרלטי. מרלטי העניק לקוראי הבלוג את המתכון לאחד מקינוחי הדגל שלו, הסנסייה השוקולדי. קינוח שנראה מורכב מאוד בצורתו, אך בעצם הוא לא מאוד קשה להכנה וניתן לעשות עליו וריאציות מעניינות. התבקשתם לשלוח תמונות של היצירה שלכם, על פי המתכון לסנסייה, כשגם כאן התבקש מרלטי לבחור שתי יצירות המרשימות אותו ביותר. שני יוצרי הקינוחים, יקבלו כל אחד את הספר שלי חתום על ידי מרלטי וכן טעימות יין ושוקולד ולרונה ביקב תשבי.

שלב הבחירה (צילום: גלי הדרי)

אז מרלטי התבונן ארוכות, בחן כל תמונה ותמונה והגיע להחלטה. שני יוצרי הסנסייה שלדעת מרלטי יצרו את הקינוח המרשים ביותר והמעניין ביותר הם: דרור כהן ושחר שמשון שעבדו ביחד על קינוח סנסייה משודרג. השניים יצרו קינוח בשם "סנסייה תפוזים ושקדים" עם בסיס קראנצ' פרלינה, קרמו שוקולד-תפוז ונוגטין שקדים עם קישוט איזומלט מרשים. מרלטי התרשם מאוד מהפרזנטציה, מהרעיון העיצובי ומהצילום המושקע. הקינוח השני שהרשים את מרלטי הוא הסנסייה של צמרת טייטלר, שבחרה לעשות את הסנסייה בצורה שונה לגמרי מהמקור. טייטלר בחרה להכין את הקינוח בצורת פרח, לדעת מרלטי מדובר בקינוח מקורי, אביבי ונעים לעין.

הסנסייה של דרור כהן ושחר שמשון (צילום: דרור כהן ושחר שמשון)
הסנסייה של צמרת טייטלר (צילום: ליאור טייטלר)


והנה מרלטי בכבודו ובעצמו, מכריז על יוצרי הקינוחים המרשימים ביותר:





מרלטי חותם על הספרים (צילום: שרון היינריך)

תודה לכולם על הרוח הספורטיבית, נפגש בפרויקט הבא.
שיהיה רק מתוק!
שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *