CHRISTOPHE MICHALAK, המגה סטאר של הפטיסרי הצרפתית פותח מקום חדש!



בקרוב זה קורה, מישלאק פותח מקום משלו (צילום: יח"צ)

זהו זה קורה! לא עוד כיתת לימוד מדליקה עם נקודת מכירה קטנה. עכשיו זה כבר הדבר האמיתי. בסוף ספטמבר 2015 יפתח כריסטוף מישלאק את הפטיסרי הראשונה שלו בפריז, ולא סתם בפריז, אלא באחד האזורים הכי מרכזיים במארה. מדובר בסנסצייה בעולם הפטיסרי הצרפתי, שהרי מישלאק הוא המגה סטאר, אם תרצו הרוק סטאר של העולם הזה וכולנו מחכים ל SHOW שלו.

בתחילת דרכו המקצועית עבד מישלאק במטבחים רבים כשף פטיסייר, הן בצרפת והן מחוצה לה. בין המקומות הבולטים בהם רקח קינוחים אפשר למנות את מעדניית פושון (FAUCHON) המפורסמת, פטיסרי להדורה (LADUREE) בה עבדו בכירי עולם הפטיסרי ועוד ועוד. בשנת 2010 החל מישלאק את דרכו במלון פלאזה אתנה (PLAZA ATHENEE) הנחשב לאחד המלונות היוקרתיים ביותר בפריז, ועד היום משמש כשף פטיסייר החתום על הקינוחים של המלון. ב 2005 הוכתר מישלאק כאלוף העולם בפטיסרי והפך לשגריר הפטיסרי הצרפתית. מאז אפשר למצוא ברזומה שלו מספר ספרים שהוציא, תכניות טלוויזיה, ראיונות, קמפיינים והחל משנת 2013 גם את המאסטרקלאס של מישלאק.

אני וידיד בצילומי הספר שלי "הפטיסרי הטובות בפריז" (צילום: סיון אסקיו)

במאסטרקלאס של מישלאק, מתקיימים קורסים בתחום הפטיסרי המועברים הן על ידי מישלאק עצמו, והן על ידי צוות השף פטיסיירים שלו. במקום, נמכרים גם מוצרים טריים המיוצרים במטבח הצמוד לעמדת המכירה. שני המוצרים הבולטים ביותר הנמכרים במקום הם הקוסמיק והפנטסטיק. הקוסמיק, הוא שם שניתן לקינוחים משובחים המוגשים בצנצנות פלסטיק, המכילות שכבות של קרמים משובחים ומרקמים מרגשים. מישלאק מבטיח שבתוך הקוסמיק תאכלו פחות שומן, פחות סוכר ובלי ג'לטין (כאשר מגישים קינוח בכוס באמת אין צורך בג'לטין שיעצב אותו ויחזיק אותו). הפנטסטיק הם טארטים המיוצרים במקום בבקרים ונמכרים אחר הצהריים. הטארטים עשויים עם חומרי גלם טריים עונתיים, לעתים ללא גלוטן, לעתים ללא לקטוז, הכל על פי החלטת השף פטיסיירים באותו הבוקר. כמובן שאם תרצו, תוכלו לרכוש במקום גם את הספרים של מישלאק ואקססוריס נוספים עם שמו.

הרליג'יוז המפורסם של מישלאק, מתוך שעת התה של מלון פלאזה אתנה (צילום: שרון היינריך)
ועכשיו מגיעה אלינו הבשורה המשמחת הזו - פטיסרי חדשה של המגה סטאר. במקום תוכלו למצוא את הקוסמיק, הפנטסטיק, את טבלאות השוקולד המיוחדות שלו וגם את הקינוחים המיוחדים של מישלאק, הכל כך מזוהים איתו. הרליג'יוז קרמל-בר-סלה, המיל פיי המפורסם והבאבה או רום המעולה של השף פטיסייר המוכשר הזה, הן רק חלק מהמנות שיחכו לכם במקום. אין ספק ששווה היה לחכות :-)

אנחנו מתחילים לספור את הימים, ואתם?
כל הפרטים על הפתיחה בקרוב, בנתיים יש כבר כתובת, רשמו לכם:
16 rue de la Verrerie
75004 Paris

שלכם
שרון

3 תגובות:

  1. עכשיו הוא פותח... לאחר שעשיתי סיור איתך??? סיור מדהים , טעים ומרשים.
    זה אומר שאני צריך לשוב לפריז בקרוב, שרון, צפי לפגישה בקרוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. אבי קדימה!! מחכה לכם :-)

      מחק
    2. מת לחזור לפריז לעוד סיור, מארגן משלחת משפחתית.

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *