איזה באגט יאכל הנשיא הולנד השנה? או מי זכה בתחרות ה BAGUETTE הטוב ביותר בפריז לשנת 2015

הכוכב הבא, הבגט הטוב ביותר בפריז לשנת 2015 (צילום: שרון היינריך)
מדי שנה, מגיעים מאות בולנז'רים פריזאיים מצוידים בבגט אחד ובהרבה תקווה, למקום בו מתקיימת תחרות הבגט הטוב ביותר בפריז לאותה שנה. כל אחד מהם בטוח בכל ליבו שהבייבי שלו הוא הוא הבגט הטוב ביותר בעיר האורות. הבגטים נלקחים אחד אחד, על ידי נציגים של התחרות, נשקלים ונמדדים (ממש כמו תינוק שנולד), מסומנים במספר ומועברים לצוות השופטים. רק אחד מתוך מאות המקלות המנחמים הללו יהיה הבגט אותו יאכל במשך שנה שלמה נשיא הרפובליקה הצרפתית.

השנה, התקיימה תחרות הבגט הטוב ביותר בפריז לשנת 2015, ב 26 למרץ. כל האופים של עיר האורות הוזמנו לקחת חלק בתחרות, ומתוכם התמודדו 231 בולנז'רים, מ231 בולנז'רי שונות בעיר על התואר הנכסף. צוות השופטים מנה 15 אנשים, חלקם שפים, חלקם בולנז'רים וחלקם נציגי העם, שנבחרו על ידי הגשת בקשה להשתתפות דרך אתר העירייה של פריז. אחד השופטים הבכירים השנה, היה השף גיום גומז, שף ארמון האליזה. גומז בעצמו הוא בעל התואר (MOF (Meilleur Ouvrier de France, תואר הניתן אחת לארבע שנים לטובים ביותר בתחומם, בתחומים שונים של מלאכת יד. גומז זכה בתואר זה בתחום הבישול והצטרף בכך לאחת הגילדות החשובות ביותר בתחום הקולינריה הצרפתית.

מידת האפייה ופיזור הפירורים הם רק חלק מהמדדים הנלקחים בחשבון (צילום: שרון היינריך)

השופטים קיבלו לידם 231 בגטים, כשכל בגט ממוספר ולצוות השופטים אין כל יכולת לדעת מי אפה את אותו הבגט. עוד בשלב קליטת הבגטים מידי הבולנז'רים, נבחן משקלו ואורכו של כל בגט, אם לא עמד בתנאי התחרות, הרי שכלל לא הועבר לשופטים. על הבגט להיות באורך של 55 עד 65 ס"מ, במשקל של בין 250 ל 300 גרם ולהכיל עד 18 גרם מלח לקילוגרם אחד של קמח. במשך יום שלם, טעמו שופטי התחרות את כל הבגטים. קשה לדמיין את הכמות הזו, אך בעצם מדובר בטעימה קטנה מכל אחד מהם, כשהשיפוט נעשה בהתייחס למדדים נוספים שאינם קשורים לטעם.

במהלך בחינת הבגטים, התייחסו השופטים לפרמטרים שונים כגון: אפייה, טעם, פירורים, ריח ומראה. כל המשתנים הללו נלקחו בחשבון ובסופו של דבר, לאחר שעות ארוכות של בציעת הבגט ובדיקת כל הפרמטרים לעיל, נבחר הבגט הזוכה לשנת 2015. עת בחרו השופטים את הבגט, הם לא ידעו שהם בעצם "עושים" היסטוריה, משום שבפעם הראשונה בהיסטוריה של התחרות, הם בחרו בבולנז'ר שזכה בעבר כבר בתואר הנכסף. הבגט הטוב ביותר בפריז לשנת 2015 הוא הבגט של הבולנז'ר ג'בריל בודיאה (Djibril Bodian), שעובד בסניף של הבולנז'רי Le Grenier a Pain. הבולנז'רי השכונתית הזו ממוקמת בגבעת מונמרטר, למרגלות כנסיית הסאקרה-קר. בודיאה, זכה כבר בשנת 2010 בתואר ובזכייתו הנוכחית הוכיח שהוא ממשיך לייצר בגט מעולה ושומר על עקביות באיכות המוצר.

חפשו את הבולנז'רי הזו וקחו לכם בגט לדרך (צילום: שרון היינריך)
חפשו את התואר על חלון הבולנז'רי (צילום: שרון היינריך)

כמובן שמיהרתי אל הבולנז'רי הקטנה שברובע ה 18 לטעום את הבגט הזוכה, וכמוני עוד רבים שעמדו בתור. במבט ראשון הבגט נראה טוב מאוד, כבר בנגיעה הראשונה ניתן להרגיש שהקראסט שלו מעולה, הצבע שזוף עדין והריח נפלא. בצעתי את הבגט במרכזו והסאונד שליווה את התהליך היה בהחלט זה שאני אוהבת. מבחינת טעם, הרי שמדובר בבגט מעולה, אבל טעמתי בגטים טובים ממנו. בוודאי שמדובר בעניין של טעם, כמו גם פרמטרים שונים אותם בחנו השופטים בעין מקצועית. בכל מקרה, הכנסתי אל הבגט גבינת רוקמדור נפלאה ועלה של שום בר (כן, יש כזה דבר) והתמוגגתי.

ואל תשכחו להצטייד בגבינה בחנות הסמוכה (צילום: שרון היינריך)

הזכייה בתואר היא בעיקר עניין של כבוד, אך כמובן שהיא מביאה אל בודיאה לקוחות רבים, המעוניינים לטעום לפחות פעם אחת את הבגט הטוב ביותר בעיר האורות. אבל הדבר המרגש ביותר בזכייה בתואר זה, הוא העובדה כי מעתה ועד תחרות הבגט הטוב ביותר בפריז בשנת 2016, יהיה בודיאה ספק הבגט של ארמון האליזה, הלא הוא ארמון הנשיאות. אם תרצו, מעתה יאכל הנשיא הולנד את הבאגט של בודיאה בכל ארוחת בוקר, אין יותר מרגש מזה לאופה ממאפייה שכונתית שלחמים ומאפים הם כל חייו.

ומעתה, הבגט של הנשיא הולנד (צילום: שרון היינריך)

אם גם אתם רוצים לטעום את הבגט הטוב ביותר בפריז לשנת 2015, שלבו אותו בביקור בגבעת מונמרטר:

Le Grenier a Pain
38 rue Abbesses
75018 Paris
שעות פתיחה: חמישי עד שני 07:30-20:00

שלכם
שרון





2 comments:

  1. אנונימי24/6/15 08:57

    שרון! למרות שאני קוראת את כתבותייך באדיקות כבר זמן רב, זו הפעם הראשונה שאני מגיבה. רציתי לומר לך תודה על הכתבות המקסימות, על התמונות הנהדרות שעושות חשק לעלות על מטוס לפריס מייד, וגם על העברית היפה והמוקפדת. תודה!
    רונית

    השבמחק
    תשובות
    1. רונית היקרה, תודה רבה :-) אין כמו לפתוח את הבוקר עם כזו תגובה. תמשיכי לבקר ואני מבטיחה להמשיך לכתוב.

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *