KOROVA עוגיות השלום העולמי של פייר ארמה

עוגיות השלום העולמי של פייר ארמה (צילום: שרון היינריך)
בפעם הראשונה טעמתי אותן אצל ג', היא ניסתה להרשים אותי עם עוגיות של פייר ארמה, גאון הפטיסרי, אחרי שטעמתי בערך כל יצירה שיצאה תחת ידיו. האמת היא, שמדי פעם, עוגיות פשוטות, הרבה יותר עושות לי את זה מקינוח מתוחכם. לעתים בלוטות הטעם שלנו לא רוצות להתחיל לפענח סמינריון של טעמים ומרקמים, ודי להן במשהו איכותי אך פשוט ובעיקר מנחם. טעמתי אחת ולא יכולתי להפסיק, ואולי זה החיסרון היחיד שלהן.

את העוגיות האלה שנקראות KOROVA בגלגולן הקודם, או עוגיות השלום העולמי בגלגולן המאוחר יותר רקח ארמה למסעדה פריזאית בשם KOROVA. את המתכון הוא העניק לקונדיטורית ובעלת ספרי הבישול הרבים, דורי גרינספן וזו פרסמה אותן לראשונה בספרה PARIS SWEETS. בהמשך, מעידה גרינספן, סיפר לה אחד משכניה שהוא ומשפחתו אוהבים מאוד את העוגיות ונוהגים לקרוא להן "עוגיות השלום העולמי", משום שהם מאמינים שצריכה יומית של המעדן הזה תוכל להביא לשלום עולמי. גרינספן אהבה מאוד את הרעיון ובספרה BAKING FROM MY HOME TO YOURS היא כללה את המתכון בשמו החדש.

באריזה או אחת אחת, גם כך תגמרו אותן מהר (צילום: שרון היינריך)

מיד למטבח, כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים (צילום: שרון היינריך)

אז אני לא יודעת אם העוגיות האלה יביאו לשלום עולמי, אבל הן בהחלט עוגיות השוקולד הכי טובות שטעמתי. תוסיפו להן גלידה וצרו לכם קוקילידה ביתית ובכלל עשיתם לעצמכם את הקיץ. אני מזהירה מראש, הן ממכרות!

עוגיות KOROVA או עוגיות השלום העולמי/פייר ארמה

חומרים:
1/4 1 כוסות (175 גר') קמח
1/3 כוס (30 גר') אבקת קקאו משובח
1/2 כפית אבקת אפייה
160 גר' חמאה רכה, בטמפ' החדר
2/3 כוס (120 גר') סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גר') סוכר
1/2 כפית מלח פלור-דה-סל (FLEUR DE SEL)
1 כפית תמצית וניל

150 גר' שוקולד מריר 70% קצוץ לחתיכות קטנות

הכנה:
1. מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.
2. מערבבים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.
3. מוסיפים לחמאה את שני סוגי הסוכר ומקציפים (קרמאז'), מוסיפים תמצית וניל ומלח ומקציפים.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח, קקאו ואבקת האפייה. מערבבים רק עד לקבלת גושי בצק.
5. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק קרוב לאחיד. מומלץ לערבב כמה שפחות.
6. אוספים את הבצק לגוש אחיד, מחלקים לשני חלקים ויוצרים מכל חלק גליל. מומלץ שקוטר הגליל יהיה 3.5-4 ס"מ.
7. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
8. מחממים תנור ל 170 מעלות וחותכים את גלילי העוגיות לדסקיות ברוחב 1 ס"מ.
9. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יש להקפיד על מרווח בין העוגיות משום שהן מתרחבות.
10. אופים כ 12 דקות (תלוי בתנור). העוגיות תראנה לכם לא אפויות מספיק, אבל זה בסדר, הן מתקררות ומתקשות.


זה השלב שבו טורפים אותן...אפשר גם לקחת כף גלידה יפה לשים בין שתי עוגיות ולהעביר כך את הקיץ :-)
בתיאבון,

וגם קוקילדה. שתי עוגיות, מנת גלידה ולפה....מעדן! (צילום: שרון היינריך)


שלכם, שרון

11 תגובות:

  1. אפיתי אותן אתמול ויצא מדהים!!!
    צדקת! אכן מתמכרים אליהן בקלות, הארומה הנפלאה של השוקולד, מרקמן הנעים בפה וטעמן המדויק פשוט עושים חשק לעוד...

    תודה על מתכון נפלא! אגב, אני שמחה לספר לך שבעלי הפתיע אותי לכבוד יום הנישואין הראשון שלנו בספר שלך (שכל כך רציתי ואני אוהבת) ובתוכו שם לנו שני כרטיסי טיסה לפריז - טיול פטיסרי :)

    מתרגשת!!!

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. הכנתי ויצא מצויין אבל איך אצלך הן כאלה עגולות? שלי נמעכו לאליפסות עקומות.. לא שזה משנה את הטעם אבל כיף שזה יוצא יפה

    השבמחק
  4. הכנתי עכשיו ויצא מ ד ה י ם

    השבמחק
  5. זה יהיה הקינוח שלי לסופש :)

    השבמחק
  6. ניתן להשתמש בסוג מלח אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להשתמש במלח רגיל, לשים חצי מהכמות :-)

      מחק
  7. ניראה ממש מרץגרה ובא לי להכין! אבל יש לי שאלה. האם ניתן להחליף את הסוכר החום ברגיל? אם אין...

    השבמחק
  8. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *