אתם הכנתם את טארט הלימון - בזיליקום ו JACQUES GENIN בחר את שתי היצירות הזוכות

ז'נה מייצר טארט לימון - בזיליקום וכמה דקות לאחר מכן צופה ביצירות שלכם (צילום: שרון היינריך וגלי הדרי)
בכל פעם אני נדהמת מחדש מההירתמות המקסימה של מיטב השף פטיסיירים לפרויקט המתכונים של הבלוג שלי :-) לא מובן מאליו מבחינתי כאשר שף פטיסייר או כששוקולטייר מהשורה הראשונה, מעניק לי מתכון לטובת קוראי הבלוג, מקדיש מזמנו ומבלה עמי כמה שעות על מנת לשוחח על מתכון, לצפות בעשרות תמונות של קינוחים שממש אתם הכנתם ובסופו של דבר גם לבחור את הביצועים שהכי נגעו בו. הרגע הזה בו אני מצליחה לגרום לכוכבים להתבונן בתמונות של היצירות שלכם מאוד מרגש אותי, לא דמיינתי שדבר כזה יכול לקרות. אבל זה קורה!

בפעמים הקודמות בחרו קליר דמון וקארל מרלטי את הביצועים הטובים ביותר לשניים מקינוחי הדגל שלהם. דמון, עיינה בעשרות תמונות של עוגת השוקולד המפורסמת שלה ומרלטי צפה בביצועים שלכם לסנסייה המשובח. כל אחד מהם היה נרגש מרמת הביצועים, מהרצון שלכם לקחת חלק בתחרות ומכמות התמונות שנשלחו. כמובן שהשיפוט נעשה רק באמצעות התבוננות על התמונות ולא הייתה לשפים כל יכולת לטעום את התוצרים, אבל כמי שנכחה ברגעים בהם נבחרו היצירות, הרי שמדהים לראות כיצד השף פטיסיירים מנתחים את המנות רק על פי צפייה בתמונות, והם רואים הרבה...הרבה יותר ממה שאתם מתארים לעצמכם.

היצירה של ז'נה (צילום: שרון היינריך)
אז הפעם החלטתי לפנות לאחד החברים הטובים שלי, השוקולטייר והשף פטיסייר ז'אק ז'נה. את ז'נה אני מכירה כבר כמה שנים, ומאז המפגש הראשון שלנו נוצר ביננו קשר מיוחד. אצל ז'נה אני מרגישה בבית, אני יכולה לבוא אליו אחר הצהריים, מיד אחרי סיור קולינרי, ולהישאר אצלו כמה שעות במעבדה, בלי להרגיש שהזמן חולף. הוא עובד בקצב מסחרר ואני בוהה בו, מדי פעם הוא מגיש לי כוסית יין אדום כדי שאלגום ממנה וחוזר לטפל בבצק הרבוך שתופח לו בתנור או בחיתוך ריבועי בצק העלים המקורמל למיל פיי האלוהי שלו. בכל הזמן הזה אני עומדת ומרגישה בהצגה הכי טובה בעיר. סירי ענק עם קרמל מבעבע מונחים על להבות חשופות, לידן מדחומים, כלי בחישה עמידים בחום וכפפות עבות. ליד הסירים עומדים בחורים צעירים מאוד, מערבבים ללא הפסקה את התערובת ומקשיבים להוראותיו של המסייה. בכל רגע נכנסת הזמנה מהקומה התחתונה, בה נמצא הסלון-דה-תה. כל הזמנה דורשת מענה של צוות הפטיסרי ואם ז'נה לא שומע OUI (כסימן לקבלת ההזמנה בפטיסרי), הוא כועס, מאוד כועס. אבל מה שממיס את הלב אצל ז'נה, הוא שמהר מאוד הוא חוזר גם לחייך וצוות המטבח ביחד איתו.

ז'נה עסוק בבחירת היצירות (צילום: שרון היינריך וגלי הדרי)
נדמה שאצל ז'נה הכל בא מתוך תשוקה, מתוך רגשות עזים ואמונה שכל מה שיוצא מהמעבדה שלו צריך להיות הטוב ביותר. כך למשל תמצאו אצלו את המיל פיי הטוב ביותר, את הפרי-ברסט הטוב ביותר וגם את טארט הלימון - בזיליקום שיש אנשים שמוכנים להגיע אליו רק בשביל לטעום אותו. טארט הלימון - בזיליקום של ז'נה הוא אחד הקינוחים המרעננים ביותר שטעמתי והשילוב של הלימון והבזיליקום פשוט מתבקש, אחרי שטועמים כמובן. ז'נה נתן לי באהבה את המתכון , על מנת שאעביר אותו אליכם, והסכים להיות גם זה שיצפה בתמונות של היצירות שלכם. אחרי לבטים רבים החליט השף לבחור את שתי היצירות אליהן הוא הכי התחבר ואף ביקש בקשה מעניינת.

המיל פיי של ז'נה, אין עוד דברים כאלה (צילום: שרון היינריך)
אז הנה שמות יוצרי היצירות שבחר ז'נה, אך לפני השמות, ביקש השף להעביר לכל המשתתפים מסר. ז'נה התרגש מאוד מכמות התמונות שהגיעו אלי והיה מופתע מאוד מההיענות שלכם לפרויקט. מדהים היה לראות כיצד הוא עובר על התמונות עשרות פעמים ומנסה לסנן ולסנן עד שהגיע לשתי היצירות הנבחרות. שאפו לכולם!

הקלאסית
ז'נה נמשך מאוד ליצירות קלאסיות, לא יותר מדי מקושטות, כאלה שבפשטות שלהן יש עוצמה. למרות זאת, החליט ז'נה לבחור יצירה אחת קלאסית ויצירה אחת מורכבת יותר. הרשימו אותו מאוד הניסיונות שלכם לקחת מתכון קיים ולתת לו פרשנות שלכם. היצירה הקלאסית שמבחינתו הייתה הכי קרובה למקור היא היצירה של מאיה תא-שמע, קונדיטורית מתחילה האחראית על הקינוחים המשפחתיים, שהגיע הזמן (לטענתה) לגוון אותם. מאיה קפצה למים והחליטה לאפות את הטארט, שיצא, על פי בני המשפחה, נפלא. ז'נה התרשם ממידת האפייה של הטארט ומהצבע הזהוב עמוק שלו, כמו גם מצבע הקרם.

הביצוע של מאיה, גם בפשטות יש יצירתיות (צילום: מאיה תא-שמע)

המיוחדת ביותר
את היצירה המיוחדת ביותר על פי ז'נה ייצר שחר שמשון, שלוקח חלק קבוע בפרוייקטי המתכונים בבלוג. ז'נה התרשם מאוד מהמקוריות שביצירה, ולמרות שבאופן עקרוני הוא מעדיף את הפשטות, הוקסם השף מהיצירתיות. שחר בחר לייצר את הקינוח בצורה של לימון, כשאת צורת הפרי יצר משוקולד לבן, שבתוכו מוחבא קרם הלימון המעולה והבצק הפריך ומעל הכל קליפת לימון מגוררת. על פי שחר, מכה קלה על ה"לימון" וכל הקרם נחשף.
והנה פנייה מעניינת מז'נה - המסייה כל כך התרשם עד שטען כי עליו לטעום את היצירה הזו, על מנת לבחון את הטעם ביחס למראה. שחר - קדימה! יש לך בקרוב מאוד הזדמנות לבצע את בקשת השף :-)

על המקוריות שביצירה (צילום: שחר שמשון)

כל הכבוד לכל המשתתפים, בקרוב הפרויקט הבא!
שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *