FONDANT AUX MARRONS מתכון קליל לפונדנט ערמונים שיחמם לכם את החורף
פונדנט ערמונים בסגנון שוק מובר, עכשיו גם אתם יכולים (צילום: שרון היינריך) |
את אוליבייה קמפאנאק אני מכירה שנים רבות, היכרות כזו של עמיתים לעבודה. הוא פותח בכל יום שבת את הדוכן שלו בשוק מובר, ואני מגיעה עם מסיירים לשוק ועוברת דרך הדוכן שלו בכל סיור. בתחילה, היו השיחות שלנו קצרות "בונז'ור מסייה" "בונז'ור מדאם" וכאלה, אבל לאט לאט התחלנו לפתח שיחות עמוקות יותר. כאן המקום להסביר ששיחות עמוקות עם צרפתים שאינם חברים שלך, הן רחוקות מלהיות השיחות אליהן אנחנו רגילים מתרבות הפתיחות של ארצנו הקטנטונת. עד שקמפאנאק סיפר פרטים אישיים על עצמו, לקח זמן רב, וגם עכשיו אינני יודעת הרבה.
הדוכן שלו קטן יחסית ואפשר למצוא בו מגוון מצומצם של מוצרים, כולם בתחום עוגות הנסיעה, או בצרפתית Gateaux de Voyage. מדובר בעוגות שבדרך כלל לא דורשות קירור ומכאן שמן, ניתן לקחת אותן לנסיעות ולטיולים מבלי לדאוג לקרם או למוס שלא נמצא בתנאים נאותים. קמפאנאק מייצר כמה סוגים של עוגות בהן הוא משלב פירות על פי עונות השנה. כך תוכלו למצוא אצלו עוגה בחושה עם שקדים, עם פירות יבשים, עוגת שוקולד ואגסים, עוגה בחושה עם תפוחים, עם שזיפים ועוד. בנוסף, בעונת הדובדבנים תוכלו למצוא אצלו את קינוח הקלאפוטי המפורסם שמגיע אלינו מאיזור לימוזין שבמרכז צרפת. אבל ללא ספק, את ההצגה גונבות שתי עוגות, קטנות וחומות, לא מאוד מרשימות מבחינה ויזואלית אבל מאוד מאוד טעימות. הפלא הראשון, פונדנט השוקולד, אותו אפשר למצוא בדוכן כל השנה. השוקולד הוא חומר גלם רב עונתי, וככזה הרי שאין לו עונה ייחודית שבה עושים בו שימוש. הפונדנט הוא עוגה העשויה עם מעט מאוד חומרים יבשים, אם בכלל, והוא מבוסס בעיקר על חמאה, ביצים ושוקולד. ככזה, הרי שהוא מגיע בדרך כלל ביחידות קטנות יחסית וביס צנוע ממנו מרגיש כבד יחסית ועשיר מאוד.
בסוף חודש ספטמבר, תחילת חודש אוקטובר "זה תלוי במזג האוויר" מסביר לי קמפאנאק, מגיע הפלא אל הדוכן הקטן שבשוק מובר. "בעוד שבועיים פונדנט הערמונים חוזר", מספר לי קמפאנאק בחיוך ובהבעת סיפוק, הוא יודע כמה אני מחכה לו. ואז, בתחילת אוקטובר, הוא מופיע, פונדנט חום בהיר יותר מאחיו השוקולדי, מסודר בערמה קטנה על השולחן ולידו שני ערמונים מהעץ, המעידים על חומר הגלם שבתוך הפונדנט. קמפאנאק פורס לי בעדינות חתיכה קטנה מהבציר הראשון של פונדנט הערמונים, ובעיניים עצומות אני נוגסת בו ומחייכת חיוך גדול. אני לא שוכחת את הפעם הראשונה בה טעמתי את הדבר המיוחד הזה, על פניו כל כך פשוט אבל כל כך טעים. כמובן, שטעם הערמונים דומיננטי יחסית ולכן הוא מתאים לחובבי הפרי המיוחד הזה.
את המתכון לפונדנט הערמונים קמפאנאק לא מסכים לתת ואפשר להבין אותו, אולי הוא נראה פשוט אבל להגיע למרקם המדויק שהוא מגיע אליו זה לא כל כך מובן מאליו, מסתבר. "אבל הקוראים כל כך מחכים למתכון הזה, הוא נהיה מבוקש בישראל" אני מסבירה בתחינה קלה. "תעשי ניסיונות ותביאי לי לטעום, אשמח להגיד אם זה הכיוון", התפשר בחיוך, אחרי שראה את העקשנות הישראלית במיטבה. אז אחרי כמה ניסויים וטעימות קבלו את המתכון לפונדנט הערמונים שוק מובר-סטייל. את המקורי תצטרכו לטעום בפריז, אבל בינתיים הנה הגרסא שלי, שלטענת קמפאנאק דומה מאוד למקור.
ולכבוד השנה האזרחית החדשה, מרק מ"מר קייק" הסכים לסייע לקוראי הבלוג, וימכור לכם את קרם הערמונים במחיר מיוחד של 49 ש"ח לק"ג במקום 65 ש"ח. (במעמד הקנייה יש לציין שאתם קוראים של הבלוג שלי :-) המבצע עד סוף ינואר 2016).
חומרי גלם טריים ועונתיים, עוגות נסיעה (צילום: שרון היינריך) |
והפונדנט המקורי של שוק מובר (צילום: שרון היינריך) |
האיש והאגדה, דוכן קטן אך מסוכן :-) (צילום: שרון היינריך) |
וגם סתם להסתובב בשוק... (צילום: שרון היינריך) |
ולכבוד השנה האזרחית החדשה, מרק מ"מר קייק" הסכים לסייע לקוראי הבלוג, וימכור לכם את קרם הערמונים במחיר מיוחד של 49 ש"ח לק"ג במקום 65 ש"ח. (במעמד הקנייה יש לציין שאתם קוראים של הבלוג שלי :-) המבצע עד סוף ינואר 2016).
פונדנט ערמונים שוק מובר-סטייל
תבנית אינגליש קטנה (22X11)
חומרים:
480 גרם קרם ערמונים איכותי
3 חלמונים
20 גרם קמח (אפשר גם קמח תפוחי אדמה)
30 גרם חמאה
40 גרם שוקולד מריר 64% ומעלה
קורט מלח, עדיף פלור-דה-סל
הכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
בבן מארי ממסים חמאה, שוקולד ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים קרם ערמונים עם חלמונים וקמח, מוסיפים את החמאה המומסת עם השוקולד.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, אופים כ 35 דקות, תלוי בתנור. הפונדנט אמור
להתקבל רך אך לא נוזלי. נועצים קיסם במרכזו, אם הוא עדיין רך אופים עוד כמה דקות.
מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת עדינה, גלידת וניל או סתם ככה :-)
זה לא קיפוד, זה ערמון מהעץ....(צילום: שרון היינריך) |
חורף חמים,
שלכם
שרון
הי שרון,
השבמחקאיזה כיף! מתה כבר להכין!
אבל אצל מר קייק יש ממרח או משחה. אין קרם. מה זה מהם?
תודה!
קרם ערמונים, אל דאגה יש לו והוא יודע על מה מדובר. חברת IMBERT
מחקאפשר לפרט מה זה קרם ערמונים?
השבמחקממרח? מחית? משחה?
קרם ערמונים זה קרם ערמונים...כך קוראים למוצר.
מחקהנה דוגמא: http://www.bienmanger.com/1F1771_Creme_Marrons_Aubenas.html
אגב, הנה המוצר אצל מר קייק למשל - שם הם מכנים אותו ממרח ערמונים ואני מבינה שמכאן אולי מגיעות השאלות: http://www.mrcake.co.il/items/515987-%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97-%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-1-%D7%A7-%D7%92-IMBERT-BENDERS-ITALIA
מחקאיזה כיף, סוף סוף המתכון, כמה חכיתי.
השבמחקיש לי חבילה של קרם ערמונים שהביאו לי מצרפת (כמו בתמונה) ואני לא יודעת מה להכין, מון בלאן או הפונדנט הזה.
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקשרון ואם אני בצפון הקפוא ..כרגע ..ואין ליידי מיסטר קייק והבטחתי עוגה כזאת מה לחפש אצלנו?
השבמחקהי רותי, שימי לב לתגובה למטה, מישהי מצאה בסטופמרקט יגור :-) בהצלחה!
מחק😃😘😘😘😘😘😘😘
מחק😃😘😘😘😘😘😘😘
מחקשרון מתכננת לנסות את המתכון. נראה מעולה!
השבמחקלמי שבצפון, מצאתי קרם ערמונים בסטופמרקט ביגור.
נפלא תודה רבה על העדכון!
מחקתודה
מחקתודה
מחקאני זאת שהתלבטתי אם להכין את המון בלאן או את הפונדנט,והכנתי בסוף את הפונדנט ביום שישי והחזקתי את עצמי לא לאכול את הכל לבד מייד.
השבמחקזה כאילו אוכלים את הממרח עצמו בצורת עוגה.
אני חושבת שזה המתכון שעושה הכי הרבה חסד עם הטעם של הממרח.
תודה שרון על המתכון
איזה כיף, שמחה לקרוא ועוד יותר שמחה לדעת שיצא טעים :-)
מחקהיי שרון!
השבמחקבמידה ואני קונה קילו קרם ערמונים, כמה זמן ואיך הוא נשמר לאחר הפתיחה?
תודה!
היי שרון
השבמחקהקרם אינו ממותק, האם אין צורך להוסיף סוכר?
תודה.
הקרם אמור להיות ממותק.
מחקבמידה ואינו ממותק, כמה סוכר להוסיף?
מחקאפשר לחפש ברשת מתכונים לקרם ערמונים. בכל מקרה, למתכון זה מומלץ לרכוש קרם ערמונים ממותק.
מחקהיי שרון,
השבמחקהאם מחית ערמונים קפואה של בוארון טובה גם כן?
תודה
ליאור
הי ליאור, למתכון זה הקפוא לא מתאים. יש לעשות שימוש בקרם ערמונים המגיע בצורת ממרח ממותק.
מחקאיפה קןנים פלור דה סל בארץ?
השבמחקחנויות מתמחות, מעדניות
מחקאם יש לי קופסה של 400 גרם קרם ערמונים, לשנות את היחס של שאר המרכיבים או שזה זניח?
השבמחקלא לשנות, אבל לקחת בחשבון שזה יצא מעט פחות רטוב. אפשר לנסות להוסיף עוד 50 גרם שוקולד. בכל מקרה, רצוי לדייק במתכון כדי להגיע למרקם המושלם.
מחקהי שרון,
השבמחקסוף סוף הכנתי את הפונדנט והוא יצא כ"כ טעים שלרגע קט דירתי התל אביבית הרגישה כמו מדרחוב אלגנטי בפריז. תודה רבה!!
וגם שאלה - לכמה זמן נשמר הפונדנט ומהי הדרך הטובה ביותר לאחסן אותו עד לשימוש?
הי שרון,
השבמחקסוף סוף הכנתי את הפונדנט והוא יצא כ"כ טעים שלרגע קט דירתי התל אביבית הרגישה כמו מדרחוב אלגנטי בפריז. תודה רבה!!
וגם שאלה - לכמה זמן נשמר הפונדנט ומהי הדרך הטובה ביותר לאחסן אותו עד לשימוש?
איזה כיף!!!! הפונדנט נשמר כחמישה ימים. אם שמים במקרר אפילו שבוע....אבל מי שומר, מחסלים הכל :-)
מחקשאלה, האם ניתן לשמור את מה שנשאר מהקרם לשבוע הבא או שהוא לא יחזיק
השבמחקלכל השואלים לגבי אחסון המוצר אחרי פתיחה, במר קייק אמרו לי להקפיא!
השבמחקכל-כך פשוט להכנה, השלב הכי מסובך הוא למצוא את הקרם (במונטריאול). אבל היה שווה, זה פשוט מעולה!!!
השבמחקאיזה כיף!
מחקהיי שרון,
השבמחקאיפה נמצא השוק הזה בפריז?
עכשיו אני בדרך לשדה ואהיה בסופ"ש בעיר המהממת הזו. אם תוכלי לתת את הכתובת אזכה לטעום מהמקור.
תודה:)
עוגה מופלאה. הכנתי אותה כבר פעמיים. את חושבת שתשרוד הקפאה?
השבמחקתשרוד אבל לא תצא אותו הדבר
מחקהכנתי את הפונדנט והוא פשוט מעדן! אחד הדברים הכי קלים והכי טעימים שהכנתי! תודה לך!
השבמחקסוף כל סוף הכנתי ויצא פשוט מדהים. תענוג אמיתי בקלי קלות (כל עוד מקפידים על המרכיבים כולל הפלור דה סל!) תודה לך :)
השבמחקאיזה כיף!
מחקהיי שרון. האם המתכון הזה נראה לקרם ערמונים לך, מבחינת המרכיבים והכמויות?
השבמחקקרם ערמונים
מבשלים 300 גרם ערמונים עם כוס סוכר, כוס חלב וכפית תמצית וניל במשך 10 דקות על להבה נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והערמונים מתרככים. מעבירים הכל לבלנדר, טוחנים למחית חלקה ומקררים.