עוגת שוקולד, ערמונים וממרח שקדים (ללא חלב וללא גלוטן) GATEAU CHOCO - MARRONS

לא התאפקתי, טעמתי משתיהן (צילום: שרון היינריך)
אם אתם עוקבים אחרי אתם בוודאי יודעים שאני חובבת ערמונים, אבל ממש חובבת ערמונים. מבחינתי מדובר בחומר גלם אולטימטיבי, שהרי אפשר לאכול אותו ללא כל תוספת, בצורת ערמונים קלויים, במנות מתוקות או במנות מלוחות. מגוון גדול כל כך של אפשרויות עם חומר גלם אחד. 

לפני כמה זמן העליתי לבלוג מתכון לפונדנט הערמונים המעולה של שוק מובר, או יותר נכון מתכון לפונדנט בסגנון שוק מובר, מפאת סודיות המתכון. מאז הפרסום, אני מקבלת בכל יום מיילים רבים עם תמונות ותגובות על המתכון. כנראה שיש בהם משהו בערמונים הערמומיים הללו. עניין המתכון הגיע אפילו לחנויות המתמחות, אותם פקדו קוראים רבים על מנת לרכוש את קרם הערמונים. במקרה אחד, הסבירה נציגת החנות שיש איזה מתכון שעושה גלים ברשת ובעתיו מגיעים לרכוש את הקרם :-) הכי מרגש שיש!

אז למי שעוד נשאר קרם ערמונים, ולמי שרוצה לנסות עוד מתכון עם הארומה החורפית הזו, הנה מתכון נפלא לעוגת שוקולד, ערמונים וממרח שקדים. השילוב הזה של שוקולד, ערמונים ושקדים נפלא וכל כך חורפי. המרקם של העוגה הזו מזכיר מרקם של פונדנט, משום שמשקל החומרים היבשים נמוך מאוד ביחס למשקל חומרים השומניים והנוזלים שבמתכון. את ממרח השקדים, ניתן למצוא בקלות בחנויות הטבע (לדוגמא, טבע עדן וכו') והוא מוסיף הרבה למתכון, אז אל תוותרו עליו.

ערמונים, שוקולד וממרח שקדים, שילוב שלא ישאיר אתכם אדישים (צילום: שרון היינריך)


עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדים
תבנית עגולה 20 ס"מ (מומלץ לעשות שימוש בתבנית נמוכה יותר מתבנית עוגה רגילה, אך לא תבנית טארט)

חומרים:
150 גרם שוקולד מריר 64% ומעלה
4 ביצים בינוניות מופרדות
100 גרם סוכר חום בהיר
כפית מיץ לימון
קורט מלח (עדיף פלור-דה-סל)
150 גרם קרם ערמונים
100 גרם ממרח שקדים
30 גרם קורנפלור

הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.
2. ממסים שוקולד בבן מארי על אש קטנה. מניחים לצינון בטמפ' החדר.
3. שמים בקערה את החלמונים עם הסוכר, מקציפים באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית, עד שהתערובת נעשית בהירה.
4. על ראש של מיקסר מרכיבים וו הקצפה, שמים בקערת המיקסר את החלבונים עם כפית מיץ לימון וקורט מלח ומקציפים לקצף יציב.
5. לתערובת החלמונים מוסיפים קרם ערמונים, ממרח שקדים ושוקולד מומס, טורפים, מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מקפלים את החלבונים בהדרגה לתוך התערובת. מומלץ להוסיף תחילה שליש מכמות החלבונים ולערבב לתוך התערובת, על מנת להפוך את אותה לקלילה יותר. מקפלים בעדינות את יתרת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה, אך לא יבשה מדי.

קדימה לחפור :-) (צילום: שרון היינריך)
בתיאבון!
שלכם,
שרון

15 תגובות:

  1. הי שרון,
    הכנתי לשבת את הפונדט, יצא נהדר! קרוב מאוד למקור.
    חשבתי שהקרם הזה ממש מבקש להיות מוס ערמונים...:-)
    אנסה בשמחה גם את הממתכון המוצע.
    תודה, שרי

    השבמחק
  2. האם יש לך מתכונים גם עם קמח ערמונים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הנה :-)
      http://parischezsharon.blogspot.co.il/2015/03/chocomaniac.html

      מחק
  3. נראה מעולה, שתי שאלות לבורים-
    במקום הקרם ערמונים יש לי מחית ערמונים קפואה- האם יתאים?
    ומה הכוונה בממרח שקדים? אםשר להחליף בשקדים טחונים ועוד משהו?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טושטוש, למתכון זה לא תתאים מחית קפואה. ממרח שקדים הוא ממרח הנמכר בחנויות טבע, הוא מתוק וכשמו כן הוא - ממרח. לכן, שקדים טחונים לא מתאימים. בהצלחה!

      מחק
  4. היי שרון,
    האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח תפוח אדמה? (לכל אלה שלא אוכלים קיטניות בפסח).
    תודה רבה :) מיכל.

    השבמחק
  5. אנונימי29/3/16 23:29

    הי הכנתי ויצא מדהים! לא היה לי ממרח שקדים אז טחנתי שקדים לכדי חמאה והוספתי 2 כפות ממרח נוגט (בשביל המתיקות וכי היה לי) והוספתי קצת שוקולד צי'פס מלמעלה ויצא יפה!

    השבמחק
  6. הי שרון, מה זה קרם ערמונים איכותי? זה שמגיע בקופסת שימורים/ שפופרת? יש חברות מומלצות?

    השבמחק
  7. הי שרון,
    במה אפשר להחליף את הערמונים?

    השבמחק
  8. אפשר להכין בתבנית מאפינס לקבלת מנות אישיות?

    השבמחק
  9. היי שרון איפה אפשר להשיג בארץ קרם ערמונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אני קניתי בspices...יש להם כמה סניפים בארץ.

      מחק
    2. היי, אני קניתי בspices...יש להם כמה סניפים בארץ.

      מחק
  10. יצא מעולה!!! מתכון פשוט וכיפי:)

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *