אתם הכנתם את הלילי ואלי ו CARL MARLETTI בחר

מגוון קטן מהתמונות המקסימות ששלחתם אלי
הנה מתחיל אחד הפוסטים הכי משמחים שיצא לי לכתוב. למה משמחים? כי אין יותר כיף מלראות שף פטיסייר שבקושי יש לו זמן לעצמו, יושב בביסטרו שכונתי למרגלות רחוב מופטאר, מפנה שעה מזמנו וצופה בעשרות תמונות של יצירות ששלחתם אלי. כשאני מסתכלת על קארל מרלטי מהצד זה פשוט מרגש אותי. יושבים אנשים בישראל, קוראים את הבלוג שלי, נכנסים למטבח, מכינים את קינוח ה"לילי ואלי" המורכב ממלא מלא שלבים וטכניקות וסבלנות, ושולחים אלי תמונות של היצירות שלהם. ובצד השני של העולם, צופה מרלטי בתמונות של טל, צבי, ספי, דרור, מוניק, שחר ועוד ועוד. הוא מנסה להגות את השמות בחינניות המאפיינת אותו, ושואל אם מדובר בגבר או באשה (סתם כדי להבין איך הולך עניין השמות בישראל).

מרלטי בוחר ונהנה מכל רגע (צילום: גלי הדרי)
זה לא אתגר האפייה הראשון בו אתם לוקחים חלק. בעבר השתתפו מאות מכם באתגר עוגת השוקולד של קליר דמון, אתגר הסנסייה של מרלטי, אתגר טארט הלימון בזיליקום של ז'אק ז'נה ועוד. בכל אתגר כזה, תרם השף פטיסייר את אחד המתכונים המפורסמים ביותר שלו, צפה בתמונות היצירות שלכם ובחר את היצירות היפות ביותר בעיניו. הפעם, מדובר באתגר מיוחד מאוד, משום שמרלטי העניק לי את מתכון ה"לילי ואלי" לכבוד יום ההולדת שלי, יום בו החלטתי אני להעניק לכם. לכן, יוצר היצירה היפה ביותר, שנבחר על ידי מרלטי, יקבל את הספר שלי "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים" בחתימת חלק גדול מהשף פטיסיירים המופיעים בספר. היוצר שנבחר על ידי מרלטי למקום השני, יקבל את הספר שלי בחתימתו של מרלטי.

הלילי המקורית של השף, ומרלטי עצמו (צילום: שרון היינריך)
מרלטי עובר שוב ושוב על התמונות, כבר מהצפייה הראשונה הוא מבין שיש כמה כוכבים נוצצים בשמי הטאבלט שלי. הוא מבקש לראות את התמונות פעם נוספת ומתייחס לאירוע ברצינות הראויה. "המחשבה שעשרות אנשים עקבו אחר המתכון והכינו את הלילי ואלי, שאינו קינוח קל להכנה, מרגשת אותי", מסביר מרלטי כשחיוך מרוח על פניו. התמונות ששלחתם נחלקו באופן כללי לשתי קבוצות, אלו שהחליטו לנסות להכין את הלילי ואלי בצורתו הקלאסית, ואלו שניסו לתת ללילי את הפרשנות שלהם. מרלטי, אהב את הרעיון של הענקת פרשנות אישית לקינוח לצד שמירה על המראה הכללי שלו, והדבר ניכר בבחירותיו.

אז מי אתם יוצרי הלילי ואלי שמרלטי אהב ביותר?

לילי ואלי סה-פה-מאל
כששף פטיסייר צרפתי רוצה להגיד שמשהו הוא טוב מאוד, הוא יגיד "סה-פה-מאל". כשצפה מרלטי בעשרות התמונות, התעכב על התמונה של יצירת הלילי של ספי גב והכריז "סה פה מאל". איך אני יודעת שזו מחמאה? כי ככה זה כשאתה חי עם צרפתים, אתה מבין שאדישות שלנו היא התלהבות שלהם. הגישה היא שתמיד יש במה להשתפר, אבל כשמשהו הוא לא רע, זה כבר טוב מאוד. אז בראבו ספי! הצלחת להוציא מצרפתי מחמאה :-)
היצירה של ספי גב, שנוהג לקחת חלק בכל האתגרים שאני מפרסמת, דורגה על ידי מרלטי במקום השני.

היצירה של גב שזכתה אותו במקום השני (צילום: ספי גב)
לילי ואלי שגורמת למרלטי לחשוב על יצירה חדשה
ברגע הראשון שראה מרלטי את היצירה של צבי אבידור הוא חשב שהוא לא רואה טוב. הוא ביקש להגדיל את התמונה וביקש לוודא שלא מדובר באיש מקצוע, שעוסק בתחום באופן יומיומי, שיצר את היצירה. חייכתי לעצמי והסברתי שאבידור הוא איש הייטק חביב, שלהנאתו חוקר את התחום ומצליח להוציא ממטבחו יצירות מקסימות. מרלטי התעכב עוד ועוד על התמונה והחל לנתח את היצירה. "יש כאן ממש את כל מה שאני אוהב. מצד אחד, שמירה על המראה הכללי של הלילי ואלי, כלומר רואים שזאת הלילי. מצד שני, פרשנות אישית מעניינת לקינוח, ומעל הכל עבודה מדויקת ונקייה. זה מביא אותי לחשוב על אפשרויות שונות לגבי ייצור הלילי". מרלטי לא הפסיק להתפעל מהיצירה שלך צבי, שאפו! אגב, הוא ישמח להעניק לך את הספר באופן אישי בביקורך הקרוב בפריז :-)
היצירה של צבי אבידור, שגם כן נוהג לקחת חלק בכל האתגרים, דורגה על ידי מרלטי במקום הראשון.

היצירה של צבי אבידור, שגרמה למרלטי לחשוב שוב על הלילי  (צילום: צבי אבידור)

מרלטי ביקש למסור בראבו לכל המשתתפים! הייתם צריכים לראות את החיוך שלו כשראה את כל היצירות....אז כל הכבוד ונפגש באתגר הבא :-)

שלכם
שרון

7 תגובות:

  1. אחד האתגרים השווים, ויופי של ביצועים!
    שאפו לצבי אבידור המוכשר :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה פיה, נכון שמדהים?

      מחק
  2. איזה כיף לקבל כאלה מחמאות ולזכות באתגר!!! תודה שרון על זה שאת כל פעם מציתה לי את הדמיון עם הפתעות חדשות!
    (ותודה לפיית העוגיות המלכה, שאני רואה פה מחמאות ממנה. מת עליה!!!)

    השבמחק
    תשובות
    1. מגיע לך בגדול! מקסים מקסים. כל היצירות נפלאות ושאפו לכל המשתתפים שהשקיעו כל כך הרבה. בקרוב האתגר הבא!

      מחק
    2. WOW! נראה אפילו יותר מעולה מהמקור...מרשים ביותר!

      מחק
  3. אתגר מגניב ביותר- כל הכבוד למשתתפים :)
    הבלוג שלך זה הדבר הכי קרוב לפריז שיש וזה לכשעצמו דבר משמח :)
    המשיכי לאתגר את היושבים בציון
    אני אשמח לטעום אם יהיו משתתפים ירושלמים :)

    השבמחק
  4. נראה מעולה! כל הכבוד צבי

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *